REAL LIFE WHO

Γνωρίστε τα πρωτότυπα μαντήλια Peplos


15 Μαΐου 2014

Στην αγκαλιά ενός ηλιοβασιλέματος γεννιούνται πάντα ιδέες που φτιάχνουν το κέφι. Έτσι δημιουργήθηκε η Peplos.

Η Peplos αποτελεί ένα brand που στόχο έχει να συνδυάσει την αγάπη για τη μόδα με το πάθος για τις εικαστικές τέχνες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για φουλάρια υψηλής ποιότητας, φτιαγμένα από καθαρό μετάξι, συνδυάζοντας το ταλέντο των σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών με την μεγάλη παράδοση της ύφανσης και της εκτύπωσης του μεταξιού της Ιταλίας.

Η ονομασία Peplos έρχεται από την αρχαία Ελλάδα αφού έτσι τα ονόμαζαν. Ο πέπλος αποτελούσε βασικό ένδυμα των γυναικών, ένα τετράγωνο λινό κομμάτι υφάσματος, το οποίο καρφίτσωναν στον ώμο με περίτεχνες καρφίτσες. Η σειρά των συλλογών Peplos ξεκίνησε με σχέδια βασισμένα σε έργα του Τάσσου Βρεττού. Πρόκειται για τη συλλογή «Chasing the Sunsets» και αυτό που επιθυμούσε η δημιουργός τους, Κάτια Δημοπούλου, μαζί με τον γνωστό φωτογράφο ήταν να βάλουν τα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου να ενσταλάζουν τη γοητεία τους στο σώμα και στο πνεύμα μας όλο το χρόνο. Εξάλλου, ισχυρίζεται πως με ένα ηλιοβασίλεμα αγκαλιά όλα πάνε καλύτερα. Πρόσωπο της Peplos για την Chasing the Sunsets collection είναι Melia Kreiling, ηθοποιός που ζει και εργάζεται με βάση το Λονδίνο και είναι η κόρη της δημιουργού. Ο στόχος της Peplos είναι να συνεργαστεί με πληθώρα Ελλήνων καλλιτεχνών, δημιουργώντας μια «γκαλερί που να φοριέται» !

Peplos_Scarf-4

Μέσα από μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τη δημιουργό, Κάτια Δημοπούλου, μας εξήγησε την τεράστια αγάπη της για τα φουλάρια καθώς έχει μια ολόκληρη συλλογή που την χρησιμοποιεί με πολλούς τρόπους όπως γύρω από το λαιμό ή το κεφάλι σαν τυρμπάν, σαν εσάρπες, σαν φούστες, φορέματα όλο το καλοκαίρι και ενίοτε σαν ριχτάρια για τις πολυθρόνες της αλλά και σαν έργα τέχνης για τους τοίχους του σπιτιού της. Γενικά πρόκειται για το πιο ευέλικτο αξεσουάρ της ζωής της. Για εκείνη τα φουλάρια είναι σαν σημαίες/σύμβολα που τις υψώνουμε στο σώμα μας για να δηλώσουμε τη διάθεσή μας, το όραμά μας και τη θέση μας τη δεδομένη στιγμή. Και όταν σκέφτηκε να φτιάξει τα δικά της, το μυαλό της πήγε κατευθείαν στα έργα τέχνης, λόγω της άλλης μεγάλης αγάπης για τις εικαστικές τέχνες. Θέλησε, όπως μας είπε, να τις βάλει να παίξουν μαζί το ίδιο παιχνίδι με κατεύθυνση προς τη σύγχρονη τέχνη.

Peplos_Scarf-11

Όσον αφορά την πρώτη της συλλογή και τη συνεργασία της με τον Τάσο Βρεττό, μας αποκαλύπτει πως σκεφτήκανε τα ηλιοβασιλέματα καθώς τα χαζεύανε στις διακοπές και άρχισαν να τα «κυνηγάνε». Δεν είναι εύκολο να πετύχεις τα πιο δραματικά ηλιοβασιλέματα, ήταν λίγο σαν να κυνηγάμε το πράσινο διαμάντι, συνεχίζει! Αυτό που ήθελαν να πετύχουν ήταν η αίσθηση που έχουμε όταν είμαστε στα νησιά: χαλαροί και ευτυχείς και πλήρεις στο τέλος μια υπέροχης μέρας των διακοπών. Και μάλλον τα κατάφεραν περίφημα!

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε στο μέλλον την επόμενη συνεργασία της που θα είναι κομμάτι της γκαλερί των limited editions!

Πατήστε εδώ για να βρείτε τα πρωτότυπα φουλάρια καθώς και τη σειρά με τα μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.