REAL LIFE WHO

Ιστορική απόφαση: νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ


26 Ιουνίου 2015

Gay-Marriage-Legalized-Pictures-2.jpg

Με μια ιστορική απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε σε όλη την επικράτεια τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, κάτι που ο Barack Obama, χαρακτήρισε "ένα μεγάλο βήμα" προς την ισότητα. 

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν οριακή κι αυτό μεταφράζεται σε 5 υπέρ 4 κατά. "Oι gay και οι λεσβίες είναι όντα με ίσα δικαιώματα με όλους μας. Κι είναι ανεδαφικό το να δηλώνεις ότι τους αρνείσαι το δικαίωμα ισότητας στη συμμετοχή ενός θεσμού όπως ο γάμος ή ότι απαιτείται να περιμένουν μέχρι η πλειοψηφία να αποφασίσει αν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους gay και τις λεσβίες σαν ίσους με αυτούς".

Ο καθολικός δικαστής Αnthony Kennedy, εκπροσωπώντας το δικαστήριο, αναφέρει πως «το δικαίωμα στο γάμο είναι θεμελιώδες» και πως οι gay «ζητούν ίση αξιοπρέπεια στα μάτια του νόμου. Το Σύνταγμα τους δίνει αυτό το δικαίωμα».

Gay-Marriage-Legalized-Pictures (1)

Gay-Marriage-Legalized-Pictures

Η LGBT κοινότητα υποδέχτηκε το νέο με διθυράμβους και ιστορικούς πανηγυρισμούς. Στο πλευρό του κόσμου στάθηκαν και πολλοί celebrities όπως η Ellen DeGeneres και η Hillary Clinton που δεν χάσαν χρόνο κάνοντας ξεκάθαρα tweets με το hastag #lovewins.

Αυτή τη στιγμή ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου απαγορεύεται σε 13 Πολιτείες, ενώ άλλη μία Πολιτεία, η Αλαμπάμα, έχει εφεσιβάλει μια δικαστική απόφαση η οποία ήρε την απαγόρευση εκεί.