REAL LIFE WHO

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: μιλάει στο #jenny περί Τζένης & άλλων δαιμονίων


30 Οκτωβρίου 2015

eliana-1.jpg

Μετά από 3 χρόνια δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγές. Μέσα σε αυτά τα χρόνια βέβαια, η ζωή της Ελιάνας συνεχώς εξελισσόταν και περνούσε από το ένα level στο άλλο. Ο γάμος, η μητρότητα, τα πολλά και διάφορα δημοσιογραφικά μετερίζια που καλείται με όρεξη και αμεσότητα να φέρει εις πέρας και τώρα το Jenny Jenny, το νέο της στοίχημα, που όπως ήδη βλέπουμε, της πάει πολύ.

Πώς ήταν το πρωινό σου ξύπνημα πριν και πώς μετά τη γέννηση της κόρης σου; Κάποτε άνοιγα τα μάτια μου, χαμογελούσα στον Νικόλα δίπλα μου και έπιανα από το κομοδίνο τα τσιγάρα μου (ναι, αηδία, κάπνιζα και στο υπνοδωμάτιο). Σήμερα χαμογελάω με κλειστά μάτια γιατί ακούω από το διπλανό δωμάτιο τον Νικόλα να λέει τραγουδιστά στην κόρη μας «καλημέρα». Και φυσικά έχω κόψει το κάπνισμα.

Ποια ήταν τα τρία βασικά σημεία στα οποία άλλαξε η σχέση σου με το σύζυγό σου μετά τη γέννηση του παιδιού σας; Υπευθυνότητα (έρχεται αναγκαστικά όταν πρέπει να κρατήσεις ζωντανό έναν άλλο άνθρωπο). Ελευθερία (έχουμε λιγότερη). Αγάπη (έχουμε περισσότερη).

Εσύ ποιο item έχεις κρατήσει από την παιδική σου ηλικία; Γενικά η οικογένεια μου έχει ένα μικρό θέμα με τον ρακοσυλλεκτισμό, οπότε πάνω – κάτω όλη μου η παιδική ηλικία βρίσκεται στριμωγμένη σε κούτες στην αποθήκη του πατρικού μου. Αλλά επειδή αυτή τη στιγμή μου παρουσιάζεται μια σπάνια ευκαιρία να μιλήσω για αυτό, θα σου πω για το περιοδικό που είχα εκδώσει στην Ε’ Δημοτικού: ήταν χειροποίητο, συνδρομητικό, περιείχε γελοιογραφίες, σταυρόλεξα, γρίφους, παιχνίδια και νέα. Είχε σήμα έναν σκύλο που φορούσε γυαλιά ηλίου, κάπνιζε και δίπλα του ένα motto έλεγε «βγαίνει όποτε του καπνίσει». Πόσο cool, πες μου.

Υπάρχει πράγματι αυτός ο άγραφος νόμος που θέλει τις γυναίκες fit και άμεσα αδυνατισμένες μετά τη γέννα στο χώρο της τηλεόρασης; Έχεις αισθανθείς ποτέ τέτοιου είδους πίεση; Η  σπάνια διασταύρωση λεχώνα-καρακαλλόνα, που ένα μήνα μετά τη γέννα έχει μπει και πάλι στο τζιν της, συναντάται στην showbiz αλλά όχι και στον πραγματικό κόσμο (εκεί που τον περισσότερο καιρό ζω εγώ, δηλαδή).  Ακόμη κι αν μια γυναίκα δεν πάρει στην εγκυμοσύνη τόσα πολλά κιλά, το σώμα θέλει χρόνο για να επανέλθει – οι ειδικοί λένε περίπου ένα χρόνο. Οπότε νομίζω πως θα αρχίσω να αγχώνομαι για το σωματικό comeback μου μετά τα Χριστούγεννα.

Έχει γίνει αρκετός λόγος για τις τρισχαριτωμένες μα «ακέφαλες» φωτογραφίες που ανεβάζεις με τη μικρούλα στον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram. Γιατί δεν βλέπουμε πουθενά το πρόσωπό της; Εσένα θα σου άρεσε να σε τραβήξω αιφνιδιαστικά φωτογραφία και έπειτα, χωρίς να σε ρωτήσω, να τη σηκώσω στο Instagram;

Πως ήταν τα τηλεοπτικά σου χρόνια με την Ελένη Μενεγάκη; Σίγουρα έμαθες πολλά μαζί της. Υπάρχει κάτι που κρατάς σαν φυλαχτό; Ήταν σίγουρα τα πιο σουρεαλιστικά χρόνια της ζωής μου. Από εκεί που έκανα ήσυχη - ήσυχη τη δουλίτσα μου στα περιοδικά, βρέθηκα ξαφνικά να συνεργάζομαι με την πιο διάσημη γυναίκα της χώρας. Επάνω στη δουλειά, η Ελένη είναι καπετάνιος. Είναι εύστροφη, είναι αποφασιστική, είναι γενναιόδωρη και ελίσσεται σπουδαία. Από την Ελένη πάντα μαθαίνεις, ακόμη κι αν απλά τύχει να βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο μαζί της, πόσο μάλλον αν κάθεσαι επί τρία χρόνια καθημερινά δίπλα της. Κρατάω αρκετά «φυλαχτά» από εκείνη – αλλά τα φοράω μέσα από τη μπλούζα για να μη φαίνονται.

Δίνεις την εντύπωση «χαμαιλέοντα» στη δημοσιογραφία. Κάνεις πολλά πράγματα και σε διαφορετικές αρένες. Τα τελευταία χρόνια με όλα όσα έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στη χώρα, έχεις επηρεαστεί επαγγελματικά; Αυτός ο «χαμαιλεοντισμός» που πολύ σωστά παρατηρείς είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που περιγράφεις. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, οφείλεις να είσαι προσαρμοστικός για να επιβιώσεις. Όχι εγώ, ο Δαρβίνος.

Τι βαριέσαι φρικτά στον τηλεοπτικό χώρο; Βαριέμαι πάρα πολύ οτιδήποτε ψεύτικο. Τα ψεύτικα γέλια, τα ψεύτικα δάκρυα, τα ψεύτικα χειροκροτήματα, το ψεύτικο κέφι, τα ψεύτικα κομπλιμέντα. Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Το ψέμα στην τηλεόραση φαίνεται, τρυπάει την οθόνη, καρφώνεται, ρε παιδί μου, πώς να το πω.

Φαντάζομαι πως δεν αφήνεις άνευ όρων και με ευκολία την κόρη σου. Τι ήταν αυτό που σε έκανες να πεις το «ναι» στο Jenny Jenny; Η ίδια η Τζένη. Μέσα μου της είχα απαντήσει «ναι» πριν καν μου κάνει την πρόταση. Ήθελα να δουλέψω μαζί της. Νομίζω πως συμπλέουμε αισθητικά και όχι μόνο.

Γνωρίζοντας πως οι συντελεστές είστε και δημιουργοί των θεμάτων σας, ποια είναι η θεματολογία που σε ιντριγκάρει περισσότερο; Τα λεγόμενα Real Stories, οι ιστορίες ανθρώπων. Το έργο τους, η έμπνευσή τους, η καθημερινότητά τους. Αυτά που σκέφτονται, αυτά που ονειρεύονται, αυτά που νιώθουν. Άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί σε ένα σκοπό, άνθρωποι που ακολούθησαν το πάθος τους, άνθρωποι που αλλάζουν έστω και ένα τσικ προς το καλύτερο τον κόσμο που ζούμε.  Υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους;