Matthew Deiaco: συνέντευξη με έναν επαγγελματία του trafficking

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Αμετανόητος, σκληρός, μια φάτσα που σου ξεκαθαρίζει με την πρώτη ματιά πως έχει πάρει στο λαιμό του πολλές ζωές. Its all about money... Ο Matthew Deiaco είναι ένας προαγωγός που μετά τη σύλληψή του έδωσε μια συνέντευξη και μίλησε ανοιχτά για την εγκληματική του δράση.

Ο Deiaco βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα με 19 κατηγορίες στην πλάτη, όπως επίθεση, εμπόριο λευκής σαρκός, απαγωγή κ.α. Είναι γεμάτος tattoos με σταθερό βλέμμα και  μιλάει στακάτα και ψυχρά. Στο στήθος του έχει χτυπήσει μεταξύ πολλών άλλων και τη φράση "fuck all bitches" και στο πρόσωπό του δύο δάκρυα στα μάγουλα και από ένα σύμβολο στο καπάκι του κάθε ματιού.

4660446624001-videoStillImage

Η ημέρα που ο Matthew Deiaco προώθησε για πρώτη φορά μια γυναίκα στην πορνεία, ήταν η μέρα που μεγάλωσε και έγινε άντρας. "Τότε κατάλαβα την ψυχολογία των γυναικών, όπως για παράδειγμα, τι είναι αυτό που θέλουν". Ο ίδιος μίλησε για το πώς χειριζόταν τις γυναίκες, και το πώς τις πλησίαζε: Αρχικά έπαιζε το ρόλο του αγαπητικού, όπου ψάρευε ευάλωτα κορίτσια και τους έκανε τον ερωτευμένο.

"Τα περισσότερα κορίτσια, είναι συναισθηματικά ευάλωτα. Πρέπει να σταθείς δίπλα τους, σε άλλες να δώσεις ναρκωτικά και σε άλλες να πεις το ‘σ’ αγαπώ’. Αλλά όλα είναι μια αυταπάτη, δεν υπάρχει αγάπη". Το επόμενο στάδιο, είναι η πώληση, όπου ο προαγωγός αρχίζει να χειρίζεται το κορίτσι με τέτοιο τρόπο που να σκέφτεται ότι η πορνεία είναι η μόνη λύση για να βγάλουν εύκολο και γρήγορο χρήμα, έτσι ώστε να χτίσουν ένα σταθερό μέλλον μαζί.

"Χρειαζόμασταν ένα νέο ξεκίνημα… Τους λες, λοιπόν, χρειαζόμαστε χρήματα για την άκρη. Κάνω και εγώ το ίδιο, βλέπεις, βάζω 50 δολάρια οπότε πρέπει να βάλεις και εσύ. Υπάρχει και άλλος τρόπος, να κάνεις σεξ με άντρες, αλλά μην ανησυχείς, σε αγαπώ… Στο τέλος της νύχτας, θα είσαι σπίτι μαζί μου. Και το κάνει. Γιατί; Γιατί μόλις της πούλησες ένα όνειρο", λέει με κυνικό τρόπο.

human-trafficking8.jpg.size.xxlarge.letterbox

Ο Deiaco ήταν μόλις 16 ετών όταν ένας μεγαλύτερος προαγωγός του έδωσε δυο ιερόδουλες, στο Τορόντο, ως "ανταλλαγή εμπορεύματος". Για τα επόμενα 13 χρόνια, είχε πάνω από 12 γυναίκες στη δούλεψή του -οι οποίες εργάζονταν κυρίως σε ξενοδοχεία. "Μερικές φορές, έβγαζα μέχρι και 70.000 δολάρια το μήνα από τέσσερις γυναίκες", λέει και σημειώνει πως πλέον δεν χρησιμοποιεί την αγάπη ως δόλωμα. "Δεν θα κάτσω να τους πω "ω, σ΄αγαπώ". Δεν το κάνω. Μόνο τα λεφτά μου αγαπώ".

Όπως δηλώνει πάντως, δεν βλέπει τον εαυτό του ως "νταβατζή", αλλά ως "μάνατζερ". Τους προσφέρει προστασία και ασφάλεια, τις βοηθά να ανεβάζουν τις αγγελίες τους on line, τους πληρώνει το ενοίκιο, τους αγοράζει “ότι έχουν αν ανάγκη”- από τρόφιμα μέχρι είδη υγιεινής και προφυλακτικά. Η συμφωνία είναι, συνήθως, 60-40 ή 70-30, με εκείνον να συλλέγει τα περισσότερα. Πάντως, αν και αρραβωνιασμένος, ο Deiaco είπε στον δημοσιογράφο ότι κάνει σεξ με μερικά από τα κορίτσια που μανατζάρει και όταν το λέει στη σύντροφό του, δικαιολογείται λέγοντας "οι πρώτες 24ώρες είναι δύσκολες".

"Δεν μισώ τις γυναίκες, δεν είναι αυτός ο λόγος που κάνω αυτό που κάνω", δηλώνει. Μεγάλωσε στο Τορόντο, έχει μητέρα, αδερφή και μία κόρη. "Το κάνω όλη μου τη ζωή αυτό. Είναι δύσκολο να αλλάξω. Η μητέρα μου δεν ξέρει τι κάνω, θα την απογοητεύσω 100%. Οι άνθρωποι με κοιτούν και βλέπουν ένα τέρας. Δεν μπορώ να κάτσω και να κλαίω, αυτή είναι η ζωή που έζησα. Δεν κατηγορώ κανέναν".

Ο ίδιος είπε πως το πιθανότερο είναι να τον περιμένει διψήφιο νούμερο φυλάκισης. H απάντησή του; "You play with fire, you get burnt".