REAL LIFE WHO

Ένας ευτυχισμένος γάμος στα συντρίμμια της Συρίας ή η ζωή συνεχίζεται σιωπηλά


11 Φεβρουαρίου 2016

Σήμερα η Συρία μετρά περισσότερους από από 260.000 νεκρούς, με το μισό του πληθυσμού κυριολεκτικά ξεριζωμένο και μια χώρα κατεστραμμένη. Η εξέγερση πριν 5 χρόνια κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασάντ έχει μετατραπεί σε έναν ολέθριο πόλεμο που δεν έχει τέλος και εξελίσσεται σε ένα αδιάλειπτο ντόμινο επιπτώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. 76.000 είναι ο αριθμός των άμαχων νεκρών ενώ 13.000 Σύριοι πέθαναν από τα βασανιστήρια στις φυλακές του καθεστώτος και υπολογίζεται πως 200.000 άνθρωποι κρατούνται.

«Η ζωή συνεχίζεται σιωπηλά» αυτός ήταν ο τίτλος που έδωσε ο φωτογράφος Jafa Meray στο άλμπουμ ενός ερωτευμένου ζευγαριού που αποφάσισε να παντρευτεί με φόντο τα συντρίμμια της πόλης Χομς στην Συρία. Η Χολμς ήταν μια πόλη με 1 εκ. κατοίκους που έσφυζε από ζωή. Η πόλη ήταν κάποτε μεγάλο βιομηχανικό κέντρο και η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, μετά το Χαλέπι και την πρωτεύουσα Δαμασκό. Τώρα έχει μετατραπεί σε ένα βουνό από συντρίμμια.

Η 18χρονη Nada Merhi και ο 27χρονος Hassan Youssef αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους δίπλα στα χαλάσματα της πόλης που έγινε το 2011 φρούριο των επαναστατών και στη συνέχεια χτυπήθηκε από τον στρατό. Ο γάμος έγινε στις 5 Φεβρουαρίου και ο Meray δήλωσε πως το ζευγάρι έστειλε ένα δυνατό μήνυμα «πως η ζωή είναι τελικά πιο δυνατή από τον θάνατο».

[gallery-558570]