REAL LIFE WHO

Νέο μακελειό στη Γαλλία από το ISIS: Τουλάχιστον 84 οι νεκροί στη Νίκαια


15 Ιουλίου 2016

Με αίμα βάφτηκε η Εθνική γιορτή της Γαλλίας όταν ένα φορτηγό, έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος στη Νίκαια της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 80 Νίκαικαι να τραυματιστούν δεκάδες πολίτες.

Οι αρχές κάνουν λόγο για «επίθεση» και καλούν τους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους.

Ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και παρακολουθούσε ένα σόου πυροτεχνημάτων για την Εθνική γιορτή της χώρας, την πτώση της Βαστίλης, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω του, σκορπώντας το θάνατο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες την ίδια στιγμή ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Μέσα στο φορτηγάκι βρέθηκαν δεκάδες πυρομαχικά, αλλά και όπλα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, έκανε λόγο για τουλάχιστον 73 νεκρούς και 120 τραυματίες, ενώ αργότερα ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 84 και έγινε γνωστό πως περίπου 40 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές εξέφρασαν από την αρχή φόβους ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται το ISIS, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Μάλιστα λογαριασμός στο Twitter που συνδέεται με το ISIS υποστηρίζει ότι η πολύνεκρη επίθεση στη Γαλλία είναι η απάντηση της τρομοκρατικής οργάνωσης στον θάνατο την Τετάρτη του υπουργού πολέμου του Ισλαμικού κράτους, Omar Shishani.

Διαβάστε περισσότερα στο koolnews.gr