REAL LIFE WHO

H Angela Ponce είναι η πρώτη trans γυναίκα υποψήφια για Μις Υφήλιος


Αφροδίτη Σακκά

6 Ιουλίου 2018

30590710-242811466285623-8323367378054283264-n.jpg
 

A post shared by ANGELA PONCE (@angelaponceofficial) on

Η Ponce, που προέρχεται από τη Σεβίλη, έκανε την πρώτη της μεγάλη εμφάνιση σε διαγωνισμούς ομορφιάς το 2015 στο Miss World Spain εκπροσωπόντας τη Κάντιθ της Ισπανίας. Έχασε τον τίτλο από την Miss Barcelona Mireia Lalaguna Royo, που πήρε τον τίτλο της Miss World στην Κίνα την ίδια χρονιά. Αλλά τώρα επέστρεψε! 

Σε ένα post στο Intagram, έγραψε στα Ισπανικά: "Το να φορέσω το όνομα και τα χρώματα της Ισπανίας μπροστά στο σύμπαν είναι το μεγάλο μου όνειρο." Συνεχίζει γράφοντας πως έχει ως στόχο να αντιπροσωπεύσει τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα, όχι μόνο για την LGBTQ+ κοινότητα αλλά και για όλο τον κόσμο.

 

A post shared by ANGELA PONCE (@angelaponceofficial) on

Ο διαγωνισμός Μις Υφήλιος επέτρεψε πρώτη φορά τη συμμετοχή σε trans γυναίκες το 2012, όταν η Jenna Talackova πάλεψε για το δικαίωμά της να διαγωνιστεί ως Μις Υφήλιος Καναδά. η Talackova έφτασε στις Top 12 και ήταν μία από τις τέσσερις διαγωνιζόμενες που πήραν τον τίτλο της Miss Congeniality. Ήταν η δικηγόρος γυναικείων δικαιωμάτων Gloria Allred που την υπερασπίστηκε και έκανε νομικά παράπονα για τον Οργανισμό Μις Υφήλιος. Ο τότε ιδιοκτήτης του διαγωνισμού, Donald Trump, είπε στο CNN: "Πήραμε την απόφαση δύο μέρες πριν μάθουμε πως η (Allred) είχε εμπλακεί." Και συνέχισε, "Αν ήξερα πως είχε εμπλακεί, μάλλον δεν θα είχα πάρει την απόφαση γιατί είναι εύκολο να τη νικήσεις." Ο Trump τελικά πούλησε τον διαγωνισμό στο WME-IMG Talent Agency το 2015.