REAL LIFE WHO

H Zahra Lari είναι η πρώτη αθλήτρια ice - skating που κατάφερε να αγωνιστεί με χιτζάμπ


The Jennettes

14 Μαρτίου 2019

17817941_1.jpg

Το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι ένα άθλημα στο οποίο οι αθλήτριες ντύνονται με κορμάκια που τις περισσότερες φορές κλέβουν τη παράσταση. Στο μυαλό μας έχουμε όλοι ότι η συνολική εμφάνιση κάθε αθλήτριας θα πρέπει να είναι εντυπωσιακή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zahra Lari (@zahralari) on

Αυτό όμως ήταν ένα ακόμη στερεότυπο που η αθλήτρια Zahra Lari ήρθε για να το καταρρίψει. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αθλήτριες που κατάγονται από μουσουλμανικές χώρες έβρισκαν εμπόδια στο να πάρουν μέρος σε μία διεθνή διοργάνωση εξαιτίας του χιτζάμπ. Η ίδια όμως τα κατάφερε και πλέον αγωνίζεται κανονικά και εκπροσωπεί τη χώρα της όπως κάθε άλλη αθλήτρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zahra Lari (@zahralari) on

Η Zahra Lari με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το καλλιτεχνικό πατινάζ, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και τα ήθη της χώρας της. Η αθλήτρια έπρεπε  να αντιμετωπίσει και την ίδια της την οικογένεια η οποία φοβόταν τις αρνητικές αντιδράσεις της κοινωνίας με την απόφασή της να ασχοληθεί με το ice - skating. Τελικά κατάφερε να πείσει την οικογένεια της και ακολούθησε το όνειρό της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zahra Lari (@zahralari)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zahra Lari (@zahralari) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zahra Lari (@zahralari) on

Το τελευταίο και ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν οι κανονισμοί του αθλήματος που απαγόρευαν το χιτζάμπ - ακόμη όμως και αυτό το ξεπέρασε και έγινε η πρώτη αθλήτρια στη χώρα της που αγωνίστηκε με χιτζάμπ στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Σειρά πήραν και άλλες μουσουλμάνες αθλήτριες οι οποίες απευθύνθηκαν σε μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών για να υποδείξουν την ανάγκη τους για τη δημιουργία στολών για το συγκεκριμένο άθλημα. Το αίτημα εισακούστηκε και πλέον το χιτζάμπ δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε καμία γυναίκα!

Δείτε ακόμη:

Οι πριγκίπισσες της Disney βρίσκουν την καριέρα που τους ταιριάζει