REAL LIFE WHO

Η ομάδα του #jennygr σε ένα video με τις πιο αυθόρμητες εκφράσεις προσώπου για την Ημέρα της Γυναίκας


The Jennettes

8 Μαρτίου 2020

Η ομάδα του #jennygr σε ένα video με τις πιο αυθόρμητες εκφράσεις προσώπου για την Ημέρα της Γυναίκας

Μία μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα και σε όλα όσα πρεσβεύει. Μία μέρα για να θυμόμαστε τι έχουμε καταφέρει, πού είμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε. Μία μέρα για να επαναφέρουμε όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη γυναίκα σε όλο τον κόσμο.

Αυτή που ακόμα παλεύει για τα αυτονόητα, για τη γυναίκα που ακόμα δεν την υπολογίζουν όπως θα έπρεπε, για εκείνη που ακόμα θεωρείται ως "σκεύος αναπαραγωγής", που δεν έχει βούληση, που απαγορεύεται να έχει άποψη αλλά και να οδηγεί.
Από την άλλη, αυτή η μέρα είναι και η κατάλληλη στιγμή να σκεφτούμε και όσες πάλεψαν για να έχουμε τα αυτονόητα. Για όσες βρήκαν το θάρρος και ζήτησαν αυτό που τους ανήκει και για όσες τελικά κατάφεραν να πάρουν όσα τους αξίζουν. Να πάρουμε έμπνευση από εκείνες τις γυναίκες, να ακολουθήσουμε το δικό τους παράδειγμα.

Η αλήθεια είναι στους αριθμούς και αυτοί λένε ότι ως γυναίκες έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ωστόσο, συναισθηματικά και μόνο πια έχουμε ένα πιο εύφορο κλίμα, ένα πρόσφορο έδαφος για να δράσουμε. Τα εμπόδια είναι πάντα στον δρόμο μας. Απλά τώρα έχουμε τρέξει τόσο που ξέρουμε πώς να τα ξεπερνάμε, να τα υπερπηδούμε.

Ευτυχώς, οι μάχες κερδίζονται και είναι υπέρ των γυναικών. Δυστυχώς, τα ποσοστά μαρτυρούν ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Κάποια παραμένουν ακόμα σοκαριστικά. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNPD), το 91% των ανδρών αλλά και το 86% των γυναικών παραμένει προκατειλημμένο, ως έναν βαθμό, σε βάρος των γυναικών σε τομείς, όπως η πολιτική, η οικονομία, η εκπαίδευση και η βία, αλλά και στα δικαιώματα της μητρότητας και της εγκυμοσύνης.

Ένα περιστέρι σαφώς δεν φέρνει την άνοιξη, έτσι μία φωνή μόνο ή ένα θετικό γεγονός δεν αρκεί για να αλλάξει ο κόσμος και να διαλυθούν οι προκαταλήψεις. Από κάπου όμως, πρέπει να γίνει η αρχή, έτσι ώστε να λένε μία ευχάριστη αλήθεια οι αριθμοί που αφορούν στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Μέχρι τότε, ας μην παρατήσουμε την προσπάθεια, η καθεμία από τη μεριά της και κάθε φορά που θα απελπιζόμαστε, ας θυμόμαστε λίγο το παρελθόν. Είναι η καταλληλότερη στιγμή για να υψώσουμε ακόμα λίγο τη φωνή μας.

Η ομάδα του jenny.gr δοκίμασε να πειραματιστεί με τις αυθόρμητες εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου, ακούγοντας κάποιες επίσημες αλήθειες γύρω από τον ρόλο της γυναίκας ανά δεκαετίες. Αντιδράσεις που ποικίλουν μέσα από τη διαφορετικότητα κάθε γυναίκας... Χαρούμενες, μελαγχολικές, απορίας, έκπληξης... Με κοινό γνώμονα τη γνησιότητα, παρακάτω ακολουθεί το video με τις εκφράσεις της ομάδας, όπως καταγράφηκαν στον φακό: