REAL LIFE WHO

Frida Kahlo: Η γκαρνταρόμπα της ανατρεπτικής ζωγράφου, που παρέμενε κρυφή για 50 χρόνια και η βασική της έμπνευση


The Jennettes

13 Ιουλίου 2020

Frida Kahlo: Η γκαρνταρόμπα της ανατρεπτικής ζωγράφου, που παρέμενε κρυφή για 50 χρόνια και η βασική της έμπνευση

Σαν σήμερα, στις 13 Ιουλίου του 1954 φεύγει από τη ζωή η ανατρεπτική και σπουδαία ζωγράφος, Frida Kahlo.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η Μεξικάνα ζωγράφος είχε ως βασική πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες της, τους τραυματισμούς στη ζωή της,  αφήνοντας το δικό της στίγμα στην τέχνη με σκοπό να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της κάθε γυναίκας με το σώμα της. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι η Frida άφησε πίσω της μια μοναδική συλλογή με ρούχα, η οποία αποκαλύφθηκε στο κοινό 50 χρόνια αργότερα. Μετά το θάνατό της το 1954, άφησε πίσω της μία μοναδική συλλογή ρούχων, τα οποία αποκαλύφθηκαν στο κοινό ενώ ήταν κλειδωμένα για σχεδόν 50 χρόνια στο σπίτι στο οποίο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

https://instagram.com/p/BHRz52sh_HN/https://instagram.com/p/2tc4ekh6-Y/

Την εντυπωσιακή συλλογή ρούχων κληρονόμησε ο σύζυγός της, Diego Rivera, ο οποίος είχε διατάξει να την κρατήσουν κρυφή για 15 χρόνια μετά τον θάνατό του ενώ την είχε κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού τους στην πόλη του Μεξικού. Μόλις το 2004, το μουσείο της Frida αποφάσισε να τα εκθέσει ενώ το περιεχόμενο της γκαρνταρόμπας μαρτυρά πολλά στοιχεία για την ιδιαίτερη προσωπικότητά της. 

https://instagram.com/p/BBH74jYD-5z/

Ο εξαιρετικός φωτογράφος, Ishiuchi Miyako ήταν εκείνος που κατέγραψε στην κάμερά του τα ρούχα της ζωγράφου με μια κάμερα παλιάς τεχνολογίας και φυσικό φως.

https://instagram.com/p/B81phgbB39f/

Για την ακρίβεια, ο ίδιος απαθανάτισε τα 300 αντικείμενα από την γκαρνταρόμπα της Kahlo, όπως ρούχα, καλσόν και το προσθετικό της πόδι. 

https://instagram.com/p/BRFUFsIgKGB/https://instagram.com/p/BSBVMh0AYP8/https://instagram.com/p/67uSbXPU_q/

 Οι ιδιαίτερες φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο "Frida by Ishiuchi".