REAL LIFE WHO

Sydney Barber: Η πρώτη Αφροαμερικανή που θα διοικήσει το Αμερικανικό Ναυτικό στην ιστορία 44 ετών της γυναικείας συμμετοχής


11 Νοεμβρίου 2020

Sydney Barber: Η πρώτη Αφροαμερικανή που θα διοικήσει το Αμερικανικό Ναυτικό στην ιστορία 44 ετών της γυναικείας συμμετοχής

Εδώ και λίγα 24ωρα, μία από τις ειδήσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, είναι αυτή γύρω από την Αφροαμερικανή Sydney Barber, καθώς αναμένεται να διοικήσει την Αμερικανική Ναυτική Ακαδημία, και αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Για πρώτη φορά, γυναίκα Αφροαμερικανή πρόκειται να αναλάβει τα ηνία στο Αμερικανικό Ναυτικό ενώ η Barber αποτελεί την 16η γυναίκα, που εισέρχεται δυναμικά στη Ναυτική Ακαδημία μέσα στην πορεία 44 ετών, όπου οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο Ναυτικό των ΗΠΑ. Από το επόμενο εαρινό εξάμηνο, η Sydney Barber αναμένεται να έχει την υψηλότερη θέση στην ηγεσία της ταξιαρχίας. Η ίδια σπουδάζει μηχανολογία και σκοπεύει να γίνει αξιωματικός εδάφους στο σώμα πεζοναυτών, σύμφωνα με τα ξένα Μέσα. Παράλληλα, κατέχει ρεκόρ ως δρομέας μετ' εμποδίων και είναι συμπρόεδρος του Navy Fellowship of Christian Athletes Club, γραμματέας του National Society of Black Engineers και μέλος του USNA Gospel Choir and Midshipman Black Studies Club.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια, «Το να κερδίσω τον τίτλο της διοικήτριας της ταξιαρχίας μιλάει από μόνο του, αλλά ο τίτλος δεν είναι τόσο σημαντικός όσο η ευκαιρία του να ηγηθείς μιας ομάδας σε κάτι που πιστεύω ότι θα είναι πραγματικά ιδιαίτερο. Είναι τιμή μου να παίξω έναν μικρό ρόλο σε αυτή την μνημειώδη εποχή της αμερικανικής ιστορίας». 

Απέναντι στη χαρμόσυνη είδηση, αντέδρασε με ενθουσιασμό, η Janie Mines, η πρώτη Αφροαμερικανή, που έστρωσε το 1976, τον δρόμο και για τις άλλες γυναίκες με τη φοίτησή της στο Αμερικανικό Ναυτικό. Όπως έγραψε η ίδια στα social media: «Το νέο αυτό έφερε δάκρυα στα μάτια μου. Η Sydney Barber θα είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που θα διοικήσει την Ακαδημία στην ιστορία 40 χρόνων. Σε ευχαριστώ, Sydney! Σε αγαπώ!». Η Barber δεν είναι ωστόσο, η πρώτη Αφροαμερικανή που γράφει ιστορία φέτος, στον στρατό, αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι τον Ιούλιο η Lieutenant Madeline Swegle έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.