REAL LIFE WHO

Angela Trimbur: Η ηθοποιός που δημιούργησε μια εφαρμογή για να φέρει κοντά τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού εν μέσω της πανδημίας


Σύρμα Κιουπελόγλου

22 Ιανουαρίου 2021

Angela Trimbur: Η ηθοποιός που δημιούργησε μια εφαρμογή για να φέρει κοντά τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού εν μέσω της πανδημίας

Τον τελευταίο χρόνο, η ζωή μας έχει αλλάξει άρδην. Η πανδημία, στην οποία καλούμαστε να επιβιώσουμε, έχει μεγαλώσει τις αποστάσεις ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους, και έχει περιορίσει τις μεταξύ μας επαφές σε Zoom calls και Skype συναντήσεις. Αλλά αν σκεφτείτε πέρα από τα τετριμμένα, όπως η Angela Trimbur, η ηθοποιός που είναι γνωστή από τη συμμετοχή της σε σειρές όπως «The Good Place», αλλά και ως ιδρύτρια της L.A. City Municipal Dance Squad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα αυτά, να φέρετε τους ανθρώπους κοντά και να καταφέρετε κάτι σημαντικό.

Επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά της, η Trimbur δημιούργησε μέσω της ιδιωτικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων και βίντεο, Marco Polo, έναν ψηφιακό χώρο για τους ανθρώπους που επιβίωσαν από τον καρκίνο του μαστού όπου μπορούν να μοιράζονται στιγμές και συναισθήματα, βρίσκοντας κατανόηση σε μία εποχή που η σωματική αλλά και η πνευματική απομόνωση έχουν γίνει η νέα πραγματικότητα όλων. «Έχει γίνει μια πολύ κρίσιμη διέξοδος για όλους εμάς», επισημαίνει η Trimbur.

«Δεν μπορείς να περιγράψεις πώς μοιάζει η χημειοθεραπεία ή οι αλλαγές στο σώμα σου σε κάποιον που δεν το έχει περάσει. Είναι πραγματικά τρελό».

Η ίδια διαγνώστηκε με την ασθένεια το 2018. Έκτοτε έχει κάνει 16 χημειοθεραπείες, δύο καταψύξεις ωαρίων, μια διπλή μαστεκτομή, τέσσερις επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις και μια προληπτική ωοφορεκτομή λόγω του BRCA γονίδιου της.

Our heartfelt thank you to actress Angela Trimbur for sharing the story of her Marco Polo group of over 100 cancer...

Δημοσιεύτηκε από Marco Polo app στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Η αφαίρεση των ωοθηκών της ήταν αυτό που τη στιγμάτισε περισσότερο. Η ίδια ονειρευόταν από πολύ μικρή να γίνει μητέρα και όταν πήρε την ιατρική διάγνωση, η πρώτη ερώτηση που έκανε στους γιατρούς ήταν αν θα μπορέσει ποτέ να θηλάσει.

Το «Όχι» που έλαβε ως απάντησε την έκανε να ξεσπάσει σε κλάματα. Πριν την απόφαση να δημιουργήσει αυτές τις ομάδες στήριξης ανθρώπων που έχουν περάσει ό,τι και εκείνη, η ίδια ήταν μεγάλη οπαδός της εφαρμογής, την οποία χρησιμοποιούσε συχνά από την αρχή της πανδημίας για να επικοινωνεί με συγγενείς και φίλους, ζητώντας τους να ανεβάζουν βίντεο στα οποία χορεύουν, λένε ιστορίες και μοιράζονται την καθημερινότητά τους.

Η μέρα όμως που τα άλλαξε όλα ξεκίνησε με μία συνηθισμένη επίσκεψη στο ογκολογικό κέντρο για την μηνιαία χημειοθεραπεία της. «Είδα το κέντρο χημειοθεραπείας άδειο και ήσυχο λόγω του ιού και τότε σκέφτηκα ότι κανείς δεν μπορεί να έχει κανέναν μαζί του ενώ είναι στην καρέκλα της χημειοθεραπείας», λέει η Trimbur. «Και τότε θυμήθηκα πόση υποστήριξη έλαβα εγώ και πόσο θα με τρόμαζε προσωπικά, αν έπρεπε να είμαι εκεί μόνη. Ήθελα να βρω έναν τρόπο να υποστηρίξω άτομα που είναι μόνα τους σε αυτήν την καρέκλα".

Η ηθοποιός επικοινώνησε με την εφαρμογή Marco Polo τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας τη βοήθεια τους για την δημιουργία ομάδων στήριξης. Γρήγορα, τα πρώτα 40 μέλη του γκρουπ έγιναν 8 ομάδες των 20 ατόμων, τις οποίες διαχειρίζεται η ίδια η Trimbur. Οι συμμετέχοντες σε αυτές καλούνται να ηχογραφήσουν βίντεο στον ελεύθερο χρόνο τους.

«Μερικές γυναίκες μοιράζονται κάτι που έγραψαν κατά τη θεραπεία. Μερικές ξεκινούν ένα Marco σε μια βόλτα στη φύση και δείχνουν την οπτική τους. Μερικές απλώς κλαίνε και ξορκίζουν την απογοήτευση. Μερικές τραγουδούν τραγούδια που έγραψαν ή τραγούδια που σήμαιναν πολλά γι’ αυτές κατά τη διάρκεια της θεραπείας », εξηγεί η Trimbur. Εκείνη απλώς τις ενθαρρύνει όλες να το χρησιμοποιήσουν πραγματικά με όποιον τρόπο θέλουν, διαβεβαιώνοντας τες ότι κάποιος θα συσχετιστεί ή θα συγκινηθεί».

Και μετά την πανδημία; «Έχω το όνειρο να κάνω ένα πάρτι που θα είναι μόνο για τους επιζώντες από καρκίνο του μαστού», λέει η Trimbur. «Μόλις φαντάστηκα πως όλες οι γυναίκες από τις ομάδες μας θα έρθουν από παντού και θα στήσουμε έναν μεγάλο χορό μαζί . Σκοπεύω σίγουρα να το κάνω αυτό μελλοντικά».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits