REAL LIFE WHO

Gabriel García Márquez: «Δεν φοράω καπέλο, γιατί δεν θέλω να είμαι αναγκασμένος να το βγάζω για τον οποιονδήποτε»


The Jennettes

17 Απριλίου 2021

Gabriel García Márquez
Στις 17 Απριλίου 2014, έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο Gabriel García Márquez.

Στις 17 Απριλίου 2014, έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος συγγραφέας και δημοσιογράφος, ο Gabriel García Márquez. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Aracataca της Κολομβίας στις 6 Μαρτίου 1927 και μεγάλωσε κυρίως με τη γιαγιά του, την οποία θαύμαζε για τον μοναδικό τρόπο της να λέει ιστορίες. Ανεξάρτητα από το πόσο φανταστικές ή απίθανες ήταν, τις έλεγε πάντα σαν να ήταν η αδιάψευστη αλήθεια. Η ίδια αποτέλεσε σε μεγάλο βαθμό την έμπνευση για το πιο δημοφιλές μυθιστόρημα του εγγονού της, «Εκατό χρόνια μοναξιάς».

Το 1958 παντρεύτηκε τη Mercedes Barch και απέκτησαν μαζί δύο γιους, τον Rodrigo και το Gonzalo. Από νωρίς δεν έδειξε καμία πρόθεση να σταματήσει την κριτική του για την Κολομβιανή και την εξωτερική πολιτική μέσα από τα γραπτά του. Το 1982 του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. 

Εμείς για να γνωρίσουμε τον Gabriel García Márquez αποφασίσαμε να σταθούμε σε μερικά από τα λόγια του. Ακολουθούν λοιπόν 15 εμπνευσμένα αποφθέγματα του συγγραφέα.

«Αν συναντήσετε την αληθινή αγάπη, τότε αυτός ή αυτή δεν θα μπορεί να σας κρυφτεί πουθενά- ούτε για μια βδομάδα, ένα μήνα ή έναν χρόνο».

«Η καρδιά ελαχιστοποιεί τις κακές αναμνήσεις και μεγαλοποιεί τις καλές».

«Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, αλλά όποιος και να τα άξιζε, δεν θα σε έκανε να κλάψεις».

«Αν ο Θεός δεν αναπαυόταν την Κυριακή, θα προλάβαινε να τελειώσει τον κόσμο».    

«Αν μια γυναίκα καταπιαστεί με κάτι, ξέρω σίγουρα, ότι θα τα καταφέρει. Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι οι γυναίκες κυβερνούν τον πλανήτη».

«Το πρόβλημα με τον γάμο είναι, ότι τελειώνει κάθε βράδυ, μόλις κάνουμε έρωτα και πρέπει να ξαναχτιστεί κάθε πρωί πριν το πρωινό».

«Πρέπει πάντα να ακούμε την παιδική φωνή που υπάρχει μέσα μας. Αν αρχίσουμε να ακούμε πάλι το παιδί που υπάρχει μέσα μας, τα μάτια μας θα αρχίσουν πάλι να λάμπουν. Αν χάσουμε την επαφή με το παιδί, που κρύβουμε μέσα μας, τότε η επαφή αυτή θα χαθεί για πάντα».

«Μην σταματάτε ποτέ να χαμογελάτε. Ακόμα και όταν είστε στεναχωρημένοι. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να ερωτευθεί το χαμόγελό σας».

«Δεν φοράω καπέλο, γιατί δεν θέλω να είμαι αναγκασμένος να το βγάζω για τον οποιονδήποτε».

«Πάντα υπάρχει κάτι για να αγαπήσουμε».

«Το σεξ είναι η παρηγοριά όταν η αγάπη δεν είναι αρκετή».

«Είναι καλύτερο να πηγαίνεις κάπου την λάθος στιγμή, παρά να περιμένεις για την πρόσκληση».

«Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις «συγνώμη», «συγχώρεσέ με», «σε παρακαλώ», «ευχαριστώ» κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις. Κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ`τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις.»

«Ένας άντρας καταλαβαίνει πότε αρχίζει να γερνάει: όταν αρχίζει και μοιάζει με τον πατέρα του».

«Τα χρήματα είναι τα περιττώματα του διαβόλου».

Πηγή φωτογραφίας Wikipedia

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr