REAL LIFE WHO

Penelope Knatchbull: Ποια είναι η γυναίκα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή του Πρίγκιπα Φιλίππου μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ


The Jennettes

19 Απριλίου 2021

Penelope Knatchbull: Ποια είναι η γυναίκα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή του Πρίγκιπα Φιλίππου μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ
Ποια είναι η Penelope Knatchbull, μια από τις πιο στενές φίλες τόσο του Πρίγκιπα Φίλιππου, όσο και της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ήταν ανάμεσα στα 30 άτομα που παρευρέθηκαν στην κηδεία;

Ποια είναι η Penelope Knatchbull, μία από τις πιο στενές φίλες τόσο του Πρίγκιπα Φιλίππου, όσο και της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ήταν ανάμεσα στα 30 άτομα που παρευρέθηκαν στην κηδεία;

Η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου με μόλις 30 καλεσμένους στην τελετή λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού.

Ανάμεσά τους ήταν η Κόμισσα Mountbatten της Βιρμανίας, η Penelope Knatchbull, γνωστή και ως Lady Romsey, που ήταν πάντα κοντά τόσο στη βασίλισσα όσο και στον πρίγκιπα Φίλιππο. 

Γνωστή ανεπίσημα ως Penny, η Κόμισσα είναι η μόνη κόρη του επιχειρηματία, Reginald Eastwood και ήρθε κοντά στη βασιλική οικογένεια μέσω του γάμου της με τον Norton Knatchbull, 3ο κόμη του Mountbatten της Βιρμανίας και εγγονό του αγαπημένου θείου του Φίλιππου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον IRA το 1979.

Ο Norton ήταν συμμαθητής με τον Πρίγκιπα Κάρολο στο αριστοκρατικό ανεξάρτητο σχολείο Gordonstoun, ενώ ο Κάρολος ήταν επίσης, ο κουμπάρος του στη γαμήλια τελετή του ζευγαριού το 1979.

Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά, τον Nicholas, την Alexandra και τη Leonora, η οποία πέθανε μόλις πέντε ετών από καρκίνο του ήπατος. 

Το 2010, ο Norton άφησε την Penny για να ζήσει με μια άλλη γυναίκα, την Lady Nuttall, στις Μπαχάμες, αλλά επέστρεψε το 2014, μετακομίζοντας σε ένα σπιτάκι του οικογενειακού κτήματος στο Broadlands. Πριν από μερικά χρόνια, αναφέρθηκε ότι η Penny τον είχε αφήσει να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας.

Η Penelope ταίριαξε αμέσως με τους βασιλείς, αλλά εντυπωσίασε ιδιαίτερα τη Βασίλισσα και τον Φίλιππο όταν συστήθηκε για πρώτη φορά από τον σύζυγό της το 1975.

Παρά τη διαφορά ηλικίας άνω των 30 ετών, μια κοινή αγάπη των εξωτερικών χώρων επέτρεψε να ανθίσει η φιλία τους, η οποία ενισχύθηκε μόνο όταν ο Φίλιππος δίδαξε την Κόμισσα να οδηγεί άμαξες το 1994, καθώς η φιλία της με τη Βασίλισσα μεγάλωσε σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, ήταν η δύναμη που έδειξε μετά την εξωσυζυγική σχέση του συζύγου της το 2010, που εντυπωσίασε ιδιαίτερα την Βασίλισσα Ελισάβετ και επέτρεψε στη φίλη τους να γίνει μια πιο δημόσια υπόθεση.

Συχνά φωτογραφίζονταν μαζί στο Royal Windsor Horse Show, μερικές φορές οδηγούσαν μίνι μοτοσικλέτες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ ήταν τακτική επισκέπτρια στο εξοχικό Wood Farm του Δούκα στο Sandringham μετά τη συνταξιοδότησή του.

Αρνούμενη να αφήσει την αναχώρηση του Norton να διακόψει το βασιλικό καθήκον, η Κόμισσα ανέλαβε τη διαχείριση του κτήματος του Broadlands. Παρά την οικογενειακή σχέση μεταξύ του Norton και των βασιλέων, ένας φίλος κοντά στην οικογένεια είπε ότι «η βασίλισσα και ο Φίλιππος δεν μπορούσαν να τον συγχωρήσουν για αυτό που έκανε στην Penny».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by the HRH blog (@thehrhblog)

Ένας βασιλικός εκπρόσωπος την θυμήθηκε ως «μία από τις πιο φυσικές και αυθόρμητες νεαρές γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ, πολύ φιλική αλλά ποτέ δεν προσέβαλε τους άλλους ή φλέρταρε».

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Κόμισσα έκανε εμφανίσεις σε πολλά σημαντικά βασιλικά γεγονότα, ενώ μεταξύ του προσωπικού του παλατιού ήταν γνωστή με το παρατσούκλι «and also», καθώς καμία λίστα επισκεπτών δεν θεωρείται πλήρης χωρίς το όνομά της.

Έτσι έγινε και στην κηδεία του αγαπημένου της φίλου, πρίγκιπα Φίλιππου, όπου δεν θα μπορούσε να λείπει για να του πει το τελευταίο «αντίο».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images

Δείτε ακόμη:

Οι πιο όμορφες στιγμές του πρίγκιπα Φιλίππου και της βασίλισσας Ελισάβετ

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr