REAL LIFE WHO

Gabby Thomas: Η νευροβιολόγος του Harvard που θέλει να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο


Εύα Κονδύλη

6 Ιουλίου 2021

Gabby Thomas: Η νευροβιολόγος του Harvard που θέλει να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο
Τρέχοντας τα τελευταία βήματα του αγώνα 200 μέτρων, η Gabby Thomas σήκωσε τα χέρια της. Ήξερε ότι μόλις είχε κατακτήσει ένα μεγάλο όνειρό της και είχε προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τρέχοντας τα τελευταία βήματα του αγώνα 200 μέτρων, η Gabby Thomas σήκωσε τα χέρια της. Ήξερε ότι μόλις είχε κατακτήσει ένα μεγάλο όνειρό της και ότι μόλις είχε προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Gabby Thomas έχει πολλές ιδιότητες δεδομένου την μικρή ηλικία της: Απόφοιτη ενός από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο, το Harvard, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, -πλέον- Ολυμπιακή αθλήτρια, αλλά και μια από τις γρηγορότερες γυναίκες στον πλανήτη. Εντυπωσιακό, σωστά;

«Ήταν ένα όνειρο μου εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε η 24χρονη. «Είναι ένα τόσο μακρύ ταξίδι, και τόσες πολλές μέρες και ώρες ψυχικής και σωματικής προετοιμασίας. Και όλα συγκεντρώθηκαν εκείνη τη στιγμή».

Η Gabby κατέγραψε έναν εκπληκτικό χρόνο 21,61 δευτερολέπτων, τον δεύτερο ταχύτερο για τα 200 μέτρα των γυναικών στον κόσμο. Είπε ότι ήταν «απίστευτο» ότι ο χρόνος της ήταν μόνο πίσω από  την θρυλική σπρίντερ Florence Griffith-Joyner, με λιγότερο από 0,3 δευτερόλεπτα να τις χωρίζουν και ήταν ταχύτερη από την Marion Jones, μιας άλλης σταρ του στίβου.

«Αύξησε τα standard μου για τον εαυτό μου», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν κυνηγάει ώρες, αλλά, αντιθέτως, μετάλλια.

Η Gabby Thomas γνωρίζει εξάλλου τι σημαίνει «επιτυχία» και πώς να δημιουργεί ευκαιρίες για τον εαυτό της. Και το τρέξιμο δεν είναι το μόνο που διαπρέπει και αγαπά να κάνει: Θέλει επίσης να βοηθήσει στην επίλυση των φυλετικών ανισοτήτων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Αφού αρχικά πήγε στο σχολείο της Ivy League για έρευνα, η Gabby είπε ότι ένα σεμινάριο που καλύπτει τις ανισότητες στην Αμερική, ειδικά μεταξύ των Αφροαμερικανών, «της άλλαξε τη ζωή» και την ώθησε να στραφεί στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η Gabby αποφοίτησε με πτυχίο στη Νευροβιολογία από το Harvard και δεύτερο πτυχίο στην παγκόσμια πολιτική υγεία. Τώρα επιδιώκει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στη δημόσια υγεία, σπουδάζοντας επιδημιολογία / διαχείριση υγειονομικής περίθαλψης.

«Θα μπορούσατε απλώς να δείτε την ανάγκη για φυλετική και εθνοτική πολυμορφία στη δημόσια υγεία, επειδή αυτοί οι μειονεκτούντες πληθυσμοί παραμελήθηκαν για τόσο καιρό», είπε. «Ένιωσα ότι στην επιδημιολογία, αυτός ο τομέας θα μπορούσε πραγματικά να χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους που μοιάζουν με εμένα».

Όλες οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές για την Gabby από εδώ και πέρα και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε την ανοδική της πορεία και όλα όσα θα πετύχει, χειροκροτώντας ένα σπουδαίο πρότυπο για τις γυναίκες και τα μικρά κορίτσια παγκοσμίως, που τους μαθαίνει να στοχεύουν ψηλά και να μην τα παρατάνε ποτέ!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr