REAL LIFE WHO

O φασισμός της ομορφιάς: Η Alica Schmidt θα αγωνιστεί στο Τόκιο, σπουδάζει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά κι όλοι τη γνωρίζουν ως «σέξι»


Στεφανία Παπαδημητρίου

5 Ιουλίου 2021

O φασισμός της ομορφιάς: Η Alica Schmidt θα αγωνιστεί στο Τόκιο, σπουδάζει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά κι όλοι τη γνωρίζουν ως «σέξι»

Κατέκτησε τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ολόκληρος ο κόσμος μιλάει για αυτήν. Μήπως, όμως, αυτό γίνεται για όλους τους λάθος λόγους;

Οι περισσότεροι την γνωρίζουν ως την «πιο σέξι αθλήτρια στον κόσμο». Επικεντρώνονται στην εμφάνισή της, αντί για τις ικανότητές της – κάτι που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην καριέρα της. Το όνομά της είναι Alica Schmidt. Βρίσκεται στην κορυφή του γερμανικού στίβου ως δρομέας στα 400 μέτρα κι αναγκάζεται να δουλέψει διπλά για να αποδείξει την αξία της - η κοινωνία, άλλωστε, μας μαθαίνει ότι  μία γυναίκα δε γίνεται να είναι ταυτόχρονα όμορφη και έξυπνη, όμορφη και επιτυχημένη, όμορφη και σκληρά εργαζόμενη, όμορφη και οτιδήποτε άλλο.

Η Alica Schmidt γεννήθηκε στη Γερμανία, στις 27 Δεκεμβρίου 1998. Μεγάλωσε όπως κάθε άλλο παιδάκι, μόνο που διέφερε σε κάτι σημαντικό. Είχε ένα μεγάλο ταλέντο, την τρομερή της ταχύτητα. Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της στο γήπεδο, έκανε προπονήσεις, εργαζόταν ακούραστα για να πετύχει. Κι όταν τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όλοι μιλούσαν για το πρόσωπο και το σώμα της. Ελάχιστοι γνώριζαν όχι απλώς τις επιδόσεις της, αλλά ούτε και το άθλημά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᗩlica Ѕchmidt (@alicasmd)

Έκανε δυναμική είσοδο στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού στα 19 της, το 2017. Έγινε μέλος της γερμανικής εθνικής ομάδας κι εκπροσώπησε τη χώρα της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Κέρδισε μετάλλια, απέκτησε εμπειρία κι άρχισε να κατακτά το διεθνή στίβο. Η απόδοσή της ξεπέρασε κάθε προσδοκία και δεν υπήρχαν εμπόδια στο δρόμο της.

Μπήκε στην ομάδα σκυταλοδρομίας, μαζί με τις Vanessa Aniteye, Meike Gerlach και Corinna Schwab. Μαζί, ήταν έτοιμες να κατακτήσουν τον κόσμο. Έκαναν θυσίες κι ο κόπος τους απέδωσε – πήραν αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Ξαφνικά, η Schmidt έγινε αντικείμενο συζήτησης και δεν της άρεσε η προσοχή που λάμβανε. Την ώρα που βρισκόταν στο απόγειό της, σε επαγγελματικό επίπεδο, ο κόσμος μιλούσε για την ομορφιά της. Χωρίς να το θέλει κανείς, υποβιβάστηκε η αθλητική της αξία κι εκείνη ένιωσε ανήμπορη. Έχασε κάθε αυτοπεποίθηση, έπαψε να πιστεύει στις ικανότητές της. Έχοντας φέρει μία τεράστια τιμή στη χώρα της, το μόνο που ενδιέφερε τον κόσμο ήταν οι γυμνασμένοι κοιλιακοί και το αψεγάδιαστο πρόσωπό της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᗩlica Ѕchmidt (@alicasmd)

Ήταν η «πιο σέξι αθλήτρια στον κόσμο». Δεν είχε όνομα, ούτε και άθλημα. Κι αυτό την εξόργιζε. Αύξησε, λοιπόν, τις ώρες προπόνησης, πρόσεξε τη διατροφή της, δεν ξέφυγε ούτε λεπτό από το πρόγραμμα και προκρίθηκε στο Τόκιο. 

«Υπάρχουν τόσες προκαταλήψεις», έχει δηλώσει. «”Πού τρέχεις; Και γιατί;”. Τι πάει να πει γιατί τρέχω; Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ρωτάτε κανένα λουλούδι γιατί ανθίζει την άνοιξη; Ένα νεογέννητο πουλί γιατί ανοίγει τα φτερά του;  Δε θα ρωτούσατε τη Γη γιατί γυρνά γύρω από τον Ήλιο. Αλλά εμένα, θα με ρωτήσετε γιατί τρέχω;».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᗩlica Ѕchmidt (@alicasmd)

Η «πιο σέξι αθλήτρια» σπουδάζει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσική στο Πανεπιστήμιο Fresenius. Θα αγωνιστεί στο Τόκιο, κάτι που δεν της χάρισε κανείς - μόνη της πάλεψε, μόνη της γυμνάστηκε, μόνη της απέρριψε προτάσεις για modeling και τηλεόραση, προκειμένου να μη χάσει την προσήλωση στο στόχο. Ας την πούμε λοιπόν με το όνομά της κι ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς – περισσεύουν. Είναι η Alica Schmidt και στα 22 της χρόνια, κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr