image
CELEBRITIES

Μάργκο Ρόμπι: Το μποέμ κορίτσι από την Αυστραλία, που έγινε η απόλυτη Barbie


Είναι η πλέον πετυχημένη ηθοποιός της γενιάς της, μια ισχυρή παραγωγός, μια κοπέλα που αγαπά την μποέμικη ζωή, το κλάμπινγκ και το κάμπινγκ. Κι αν είναι ροζ, μην τη φοβάστε
Χριστίνα Κατσαντώνη

22 Ιουλίου 2023

Το 2020, σε ένα απόσπασμα από το The Graham Norton Show, που έκανε τον γύρο του κόσμου, ο Τζιμ Κάρεϊ λέει στη Μάργκο Ρόμπι ένα -αθώο;- αστείο, που εκφράζει τον στερεοτυπικό σεξισμό, που η Ρόμπι σε όλη τη μέχρι τώρα πορεία της κλήθηκε -με θεαματική επιτυχία- να ξεπεράσει. «Είμαι πολύ χαρούμενος για σένα» της λέει. «Είναι εντυπωσιακό ότι κατάφερες να φτάσεις μέχρι εδώ, παρά τα εμφανή εμφανισιακά μειονεκτήματά σου…».

Η ίδια σήμερα, μπορεί άνετα να γελάει με τέτοια «αστεία» -καλοπροαίρετα ή μη- καθώς κατάφερε στα 33 της, να εξελιχθεί στην πλέον συζητημένη πρωταγωνίστρια και σε μια από τις πιο ισχυρές παραγωγούς του Χόλιγουντ. Και βέβαια στην πρώτη ζωντανή, κινηματογραφική Barbie, που τόσο νωρίς και με τόσο άψογα φυσικά χαρακτηριστικά, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανένα.

Είναι η απόλυτη Barbie, που επιβεβαιώνει όσο και ξορκίζει ή τρολάρει στερεότυπα, είναι το κορίτσι που χαστούκισε τον Μπραντ Πιτ, είναι μια μούσα του Ταραντίνο και του Σκορτσέζε, είναι η Μάργκο, μια ισχυρή παραγωγός ταινιών που κατακτούν Όσκαρ, ένα κορίτσι που αγαπά την μποέμικη, κοινοβιακή ζωή, τα ταξίδια με σκηνές και το κλάμπινγκ με φίλες από το σχολείο. Κι αν είναι ροζ, μη τη φοβάστε.

image

Από το ξεκίνημα της καριέρας της ως ηθοποιού κατάφερε να ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμα και όσων την επέλεγαν κυρίως για την τελειότητά της εμφάνισής της. 

Στην πρώτη της μεγάλη δουλειά στην αυστραλιανή σαπουνόπερα «Neighbours», προσελήφθη για ένα μικρό γκεστ, όμως τελικά παρέμεινε στη σειρά για τρία χρόνια.

Έγινε παγκοσμίως γνωστή με το ρόλο της στον «The Wolf of Wall Street», τον οποίο κέρδισε με το σπαθί της, για την ακρίβεια με την παλάμη της στο πρόσωπο του Ντι Κάπριο κατά τη διάρκεια της οντισιόν. Ο Σκορτσέζε της ζήτησε να πλησιάσει και να φιλήσει τον Ντι Κάπριο, όμως εκείνη «...το μυαλό μου έκανε ένα κλικ και ξαφνικά, μπαμ! Τον χτύπησα στο πρόσωπο. Αυτό δεν ήταν καθόλου στο σενάριο. Επικράτησε μια νεκρική σιγή και εγώ πάγωσα. Μετά, εντελώς ξαφνικά, ο Μάρτι και ο Λίο ξέσπασαν σε γέλια. Ο Μάρτι είπε "αυτό ήταν υπέροχο!" και ο Λίο έλεγε, "Χτύπα με ξανά!"». 

Όσο για τη συνεργασία της με τον Ταραντίνο; Ξεκίνησε από ένα γράμμα, που του έστειλε για να του εκφράσει τον θαυμασμό της και την επιθυμία της να δουλέψει μια μέρα σε ταινία του. Σύντομα βρισκόταν στο σπίτι του, με εκείνον να της προσφέρει κράκερ με τυρί, ενώ διάβαζε το σενάριο του “Κάποτε στο Χόλιγουντ”.

Κατά καιρούς την έχουν συγκρίνει με κορυφαία ονόματα της ιστορίας του κινηματογράφου. «Μου θυμίζει την Κάθριν Χέπμπορν» έχει πει γι’ αυτήν η συμπρωταγωνίστρια της στο «Εγώ η Τόνια», Άλισον Τζέινι, ενώ ακόμα πιο γενναιόδωρος σε επαίνους, έχει φανεί ο Μάρτιν Σκορτσέζε:

«Μου θυμίζει δύο θρύλους του σινεμά, την Κάρολ Λόμπαρντ και την Τζόαν Κρόφορντ. Όπως η Λόμπαρντ είναι δυναμική, εντυπωσιακά όμορφη κι έχει καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ. Κι όπως η Κρόφορντ, είναι απίστευτα προσγειωμένη και καθηλωτική. Μπαίνει στο κάδρο και βλέπεις μόνο εκείνη»

image

Ανεξάρτητο πνεύμα από τα παιδικά της χρόνια, μεγάλωσε στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας με τη Σκωτσέζα μητέρα και τα τρία αδέρφια της (οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν πέντε ετών και ο πατέρας απομακρύνθηκε από την υπόλοιπη οικογένεια). Υπερκινητική ως παιδί, γράφτηκε σε σχολή τσίρκου, και ειδικεύτηκε στα ακροβατικά με κούνια.

Παράλληλα, έμαθε από μικρή να μαγειρεύει και να φροντίζει μόνη της τον εαυτό της. Έκανε διάφορες δουλειές όπως σερβιτόρα, πωλήτρια σε κατάστημα ειδών σέρφινγκ, καθαρίστρια αλλά και υπάλληλος σε αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού.

Jenny.Gr

Από το Γυμνάσιο, η συμμετοχή της σε δύο ταινίες ανεξάρτητων παραγωγών και χαμηλού μπάτζετ, της γέννησαν την επιθυμία να ασχοληθεί με το σινεμά κι αφού παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής, μετακόμισε στη Μελβούρνη για να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ηθοποιία. Το 2008, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 18, η συμμετοχή της στην τηλεοπτική σαπουνόπερα Neighbours άνοιξε ένα δρόμο, που προφανώς ούτε η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί πού θα έφτανε, μόλις 15 χρόνια μετά.

image

Η ίδια χρειάστηκε αρκετά χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι έχει ταλέντο. Παραλαμβάνοντας το 2018 το βραβείο BAFTA για την ταινία «I, Tonya» δήλωσε: «Ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα μια ταινία μου και σκέφτηκα, εντάξει, είμαι καλή ηθοποιός». 

Έχοντας ήδη στα 33 της, 10ετή παρουσία σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, αυτή τη στιγμή θεωρείται η πλέον επιτυχημένη ηθοποιός στον κόσμο. Μοιράζει τον χρόνο της στην έπαυλη που πρόσφατα αγόρασε στο Λος Άντζελες, αλλά και στο Λονδίνο, όπου μέχρι πριν από επτά χρόνια, συγκατοικούσε με έξι φίλους σε ένα παλιό διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων. 

Jenny.Gr

Αν και είχε ήδη κάνει το «The Wolf of Wall Street», που ανέβασε τις μετοχές της στο Χόλιγουντ, προτιμούσε μια πιο απλή, μποέμικη ζωή με μπύρες και πικνίκ στο Clapham, στο νότιο Λονδίνο, με έξαλλους χορούς σε πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, με Σαββατοκύριακα στο Άμστερνταμ, όπου έμενε σε ξενώνες για νέους και με ταξίδια για κάμπινγκ σε μουσικά φεστιβάλ στη βόρεια Αγγλία. Για τις μετακινήσεις της προτιμούσε το μετρό κι όπως έχει δηλώσει λάτρευε κι εξακολουθεί να λατρεύει τον Χάρι Πότερ και το ριάλιτι του ITV, Love Island.

Η ζωή με τους συγκατοίκους κύλησε τόσο καλά, που αφ’ ενός, ο ένας εξ αυτών κατέληξε να γίνει ο αγαπημένος της σύζυγος, Τομ Ακέρλεϊ, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως τον ωραιότερο άντρα ο Λονδίνο και αφ’ ετέρου, οι τέσσερις από τους έξι συνίδρυσαν την εταιρία παραγωγής Lucky Chap, με στόχο να φτιάξουν γυναικείες ιστορίες. Το «I, Tonya», το 2017 και το «Promising Young Woman» το 2020, βραβεύτηκαν και τα δύο με Όσκαρ.

Παράλληλα, ταινίες όπως το «Bombshell», το 2019, με συμπρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν και το «Babylon» με τον Μπραντ Πιτ το 2022, ενίσχυσαν κι άλλο το κύρος της στη βιομηχανία του θεάματος. Ο λόγος πλέον περνάει στην «Barbie», στην οποία συμμετέχει ως πρωταγωνίστρια και παραγωγός.

Jenny.Gr
splashnews.com

Η ίδια έχει πει ότι όταν ήταν παιδί δεν είχε καν δική της Barbie. Έπαιζε πού και πού με τις κούκλες της ξαδέρφης της, αλλά προτιμούσε άλλα παιχνίδια, όπως το να χτίζουν φρούρια στην άμμο.

Ίσως αυτό την κάνει ακόμα πιο ιδανική για το ρόλο της Barbie, σε μια νέα εποχή. Μιας Barbie ικανής να αυτο-τρολαριστεί, να ξορκίσει τα κλισέ και -όπως η ίδια η Μαργκό Ρόμπι έχει καταφέρει- να αποδείξει πως ακόμα και πίσω από το πιο άψογο παρουσιαστικό, μπορούν να κρύβονται πολλά περισσότερα. Άρα, κομμένα τα αστεία μίστερ Κάρεϊ.