image
WHO

Πέδρο Πασκάλ: Η καρδιά μας ανήκει στον Daddy


Η μυθιστορηματική ζωή του αγαπημένου Daddy, εκατομμυρίων νέων κι εφήβων ανά τον πλανήτη -και των γονιών τους
Χριστίνα Κατσαντώνη

20 Αυγούστου 2023

Κάποτε η Μέριλιν Μονρόε τραγουδούσε με νάζι “my heart belongs to daddy”. Σήμερα εκατομμύρια έφηβοι και 20άρηδες ανά τον πλανήτη -μαζί και οι γονείς τους- συμφωνούν: οι καρδιές τους ανήκουν στον πιο δημοφιλή “daddy” της εποχής μας, στον Λατίνο με τα σκληρά χαρακτηριστικά, την κρυμμένη θλίψη στο βλέμμα και το παιχνιδιάρικο χαμόγελο. Στον τύπο που εμφανίστηκε στο Met Gala με κόκκινο σακάκι και βερμούδα κι έκλεψε τις εντυπώσεις ανάμεσα στους διασημότερους των διασήμων. Στον ηθοποιό που είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται λίγο πριν τα 40, χάρις σε ένα πέρασμα μόλις επτά επεισοδίων στη σειρά φαινόμενο “Game of Thrones”, όπου το τέλος του ήρθε σύντομα, αναπάντεχα κι εξαιρετικά βίαια. Όμως από τη στιγμή που το “Βουνό” του συνέτριψε το κρανίο -αφού πρώτα του έβγαλε τα μάτια με τους αντίχειρες, η τύχη του Πέδρο Πασκάλ άλλαξε για τα καλά.

Ουσιαστικά η ζωή του άλλαξε ριζικά από το 2014, όταν η συμμετοχή του στο “Game of Thrones” τον έβγαλε από την αφάνεια κάποιων μικρών ρόλων -κυρίως σε σειρές, όπως το “Law and Order”- και τον μετέτρεψε από έναν ηθοποιό που με το ζόρι τα έβγαζε πέρα, σε ανερχόμενο σταρ με πολλές προτάσεις και θαυμαστές. Η χρονιά του, όμως, ήταν αναμφίβολα το 2023. 

Jenny.Gr

Η συμμετοχή του στη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του HBO, “The Last of Us”, αλλά και στο "The Mandalorian" της Disney, τον ανήγαγε σε αγαπημένο “daddy” των νεότερων γενιών -λόγω της πατρικής φιγούρας που υποδύεται και στις δύο σειρές. Κι ενώ η τηλεόραση ήταν αυτή που τον έκανε σταρ -με ίσως πλέον αξιοσημείωτη στιγμή του στο σινεμά τη συμμετοχή στο “Wonder Woman 2”- η ώρα να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη φαίνεται πως πλησιάζει. 

Jenny.Gr

Τώρα, ο Πέδρο Πασκάλ δεν περιμένει μόνο την απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy, ως ο Λατίνος ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες σε ένα χρόνο (εκτός από το “The Last of Us” είναι υποψήφιος και για το Saturday Night Live και το "Patagonia: Life on the Edge of the World”). Περιμένει επίσης την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, "Strange Way of Life" του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, με συμπρωταγωνιστή τον Ίθαν Χοκ, η οποία αναμένεται να βγει στις αμερικάνικες αίθουσες τον Οκτώβριο κι έχει ως θέμα την ιστορία δύο πιστολέρο που συναντιούνται ξανά μετά από πολλά χρόνια (κι είναι εμπνευσμένη από το “Brokeback Mountain”).

Jenny.Gr

Και βέβαια υπάρχει και η νέα ταινία του Ίθαν Κοέν, “Drive Away Dolls”, που αναμένεται να βγει τέλος Σεπτεμβρίου, στην οποία συμπρωταγωνιστεί  μαζί με τον Ματ Ντέιμον, ενώ αναμένεται να τον δούμε και στο επικό σίκουελ του “Μονομάχου”, που ετοιμάζει ο Ρίντλεϊ Σκοτ. Καθόλου άσχημα για έναν ηθοποιό που μέχρι πριν από μερικά χρόνια τον σταματούσαν στο δρόμο φανς μόνο και μόνο για να τους βγάλει φωτογραφίες με διάσημους φίλους του, όπως η Σάρα Πόλσον, η οποία από το ξεκίνημα της καριέρας του τον ενίσχυε οικονομικά για να μπορέσει να επιβιώσει.

image

Η ιστορία της ζωής του Πέδρο Πασκάλ είναι τουλάχιστον περιπετειώδης, καθώς περιλαμβάνει στοιχεία τραγωδίας, εξορίας, bullying και οικονομικών σκανδάλων. Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1975 στη Χιλή, σε μια περίοδο ταραχώδη, δύο χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, με το οποίο ο Πινοσέτ ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Αλιέντε κι ανέβηκε στην εξουσία. 

Οι γονείς του, ως υποστηρικτές του Αλιέντε, κυνηγήθηκαν από τον Πινοσέτ, κι αφού έζησαν έξι μήνες ως καταζητούμενοι που κρύβονταν σε σπίτια φίλων και συγγενών, κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Κι από εκεί, μετακινήθηκαν στη Δανία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, αρχικά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, όπου ο μικρός Πέδρο βίωσε στο σχολείο το bullying του “ξένου” παιδιού, που δεν ήξερε ούτε τη γλώσσα. 

“Ήμουν αρκετά μοναχικός στο σχολείο” έχει ο ίδιος πει. “Ένιωθα ότι δεν ταιριάζω με το σύνολο και το έριξα στο διάβασμα. Άρχισα να διαβάζω κλασικά έργα και μετά ανακάλυψα τα θεατρικά”. Η ιδέα της υποκριτικής είχε ήδη μπει μέσα του κι εδραιώθηκε όταν ερωτεύτηκε τον κινηματογράφο, όπου οι γονείς του τον πήγαιναν συχνά για να γνωρίσει καλύτερα την αμερικανική κουλτούρα. 

Τελειώνοντας το Λύκειο, σπούδασε υποκριτική σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από όπου αποφοίτησε το 1997. Δυο χρόνια πριν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με την κλινική γονιμότητας του πατέρα του, ο οποίος κατηγορήθηκε για απάτη (μεταπώληση ωαρίων, χωρίς να το γνωρίζουν οι γυναίκες στις οποίες ανήκαν) και φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ πριν τη δίκη και να επιστρέψει πίσω στη Χιλή μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας. Εκεί συνεχίζει να ζει μέχρι και σήμερα, όπου εργάζεται ως διευθυντής του Δικτύου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη Λατινική Αμερική, επιμένοντας πάντα στην αθωότητά του. 

Jenny.Gr

Πέρα από το σκάνδαλο με τον πατέρα του, όμως, ο Πέδρο Πασκάλ ήρθε αντιμέτωπος με μια μεγάλη οικογενειακή τραγωδία το 1999, όταν η παιδοψυχολόγος μητέρα του, Βερόνικα Πασκάλ, αυτοκτόνησε. Η απώλειά της στιγμάτισε τη ζωή του και τον έκανε να αλλάξει το όνομά του από Πέδρο Μπαλμακέντα σε Πέδρο Πασκάλ, παίρνοντας, προς τιμήν της, το επώνυμό της. “Ήταν ο έρωτας της ζωής μου” έχει πει. “Δεν έχει περάσει μέρα από τότε που έφυγε, που να μη τη σκέφτομαι. Δεν θα είχα πετύχει τίποτα, αν δεν ήταν αυτή...”.

Μέχρι να πετύχει βεβαίως, χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων συχνά σκεφτόταν να εγκαταλείψει την υποκριτική, ενώ παράλληλα έκανε κι άλλες δουλειές (από σερβιτόρος μέχρι χορευτής σε νυχτερινά κέντρα). Ως ηθοποιός το σπουδαιότερο που είχε να επιδείξει ήταν κάποιοι μικροί ρόλοι σε σειρές όπως το “Law and Order”, το “Buffy The Vampire Slayer” και το “Homeland”. Κι ύστερα ήρθε ο ρόλος του ‘Ομπεριν Μαρτέλ στο “Game of Thrones”. Μόλις επτά επεισόδια ήταν αρκετά για να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας για τον 40άρη πια Λατίνο, με το παιχνιδιάρικο χαμόγελο και το κορμί τύπου “λεβέντη μου κι αλήτη μου, δεν πάω απόψε σπίτι μου”.

Οι μικροί ρόλοι ανήκουν πια στο παρελθόν για τον Πασκάλ, καθώς ένα χρόνο μετά πρωταγωνιστεί στη σειρά “Narcos” και οι προτάσεις πλέον διαδέχονται η μία την άλλη. Ακολουθούν οι συμμετοχές του σε ταινίες όπως το “The Great Wall” (δίπλα στον Ματ Ντέιμον) και το “The Equalizer 2” (δίπλα στον Ντένζελ Γουάσιγκτον), ενώ λίγο αργότερα, το 2019, έρχεται το τηλεοπτικό “The Mandalorian” που τον βάζει στο σύμπαν του Star Wars και αυξάνει στα ύψη τη δημοτικότητά του.

Επόμενοι σημαντικοί σταθμοί, η συμμετοχή στο δεύτερο “Wonder Woman” και στην κωμωδία “The Unbearable Weight of Massive Talent” δίπλα στον Νίκολας Κέιτζ, όπου οι κριτικοί εγκωμιάζουν την ερμηνεία του, όμως τα -ακόμα πιο- σπουδαία έρχονται το 2023. Το HBO τον επιλέγει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά “The Last of Us”, που είναι βασισμένη σε ένα πολύ δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, με αμοιβή που φτάνει τα 600.000 δολάρια το επεισόδιο. Η σειρά σκίζει κι ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας της είναι ο λατρεμένος “daddy”, Πέδρο Πασκάλ, που στα 48 του πια, γίνεται περιζήτητος.

Jenny.Gr
IG / @pascalispunk

Το ιδιαίτερο στην περίπτωσή του είναι ότι τον λατρεύουν όλοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Είναι ταυτόχρονα, αστείος, γοητευτικός και σέξι. Όπως έχει πει κι η από χρόνια στενή του φίλη, Σάρα Πόλσον “είναι ισχυρός κι ευαίσθητος μαζί, αστείος και ικανός να κάνει τις πιο βαθιές συζητήσεις και να σου προσφέρει τους φαρδιούς ώμους του για να στηριχτείς…”. 

Ο ίδιος έχει πει ότι παλιότερα του είχαν πει πως μοιάζει με τον Ορλάντο Μπλουμ “αν τον είχαν χτυπήσει με ένα φτυάρι στο πρόσωπο”. Οκ, μπορεί να αστειεύεται με την εμφάνισή του, γιατί εδώ που τα λέμε... ποιος Ορλάντο Μπλουμ, σενιόρ Πασκάλ; 

Γεγονός είναι πως χρησιμοποιεί συχνά τη φήμη του για να υποστηρίξει θέματα της LGBTQ+ κοινότητας, ενώ στέκεται διαρκώς περήφανα δίπλα στην αδερφή του Lux, η οποία πριν από δύο χρόνια ανακοίνωσε ότι είναι τρανς. 

Η προσωπική του ζωή παραμένει ένα μυστήριο. Μια από τις πιο διαδεδομένες αναζητήσεις στο Διαδίκτυο αφορά στο αν είναι gay, straight ή bisexual (όπως ο ρόλος του στο “Game of Thrones”). Στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι είναι ζευγάρι με την Λίνα Χίντι (Σέρσεϊ Λάνιστερ του “Game of Thrones”), που όμως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο ίδιος περιορίζεται στο να λέει ότι έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που έκανε σοβαρή σχέση, καθώς τον τελευταίο καιρό τρέχει από το ένα γύρισμα στο άλλο. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, στο Mr Porter είχε αναρωτηθεί: “Ποιος ξέρει αν στο τέλος γεράσω μόνος μου…”. Δύσκολο σενιόρ Πασκάλ. Είπαμε, our heart belongs to daddy.