REAL LIFE WHO

Μαρία Πετροπούλου: Από την πλατεία του χωριού της στον Παναθηναϊκό


JTeam

14 Οκτωβρίου 2023

Μαρία Πετροπούλου: Από την πλατεία του χωριού της στον Παναθηναϊκό
Τη συναντήσαμε λίγο πριν ξεκινήσει την προπόνηση και μιλήσαμε για τα παιδικά της χρόνια στην Τρίπολη, το σεξιστικό επεισόδιο στο πρωτάθλημα τύπου και τη παράλληλη ζωή μεταξύ δημοσιογραφίας και ποδοσφαίρου

Η Μαρία Πετροπούλου γεννήθηκε σε ένα μικρό και ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Η αγαπημένη της ασχολία, όταν δεν διάβαζε, ήταν να πηγαίνει στη κεντρική πλατεία και να παίζει ποδόσφαιρο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Ήταν το μοναδικό κορίτσι. Αυτό, όμως, δεν ενοχλούσε κανέναν.

Στα 17 της δημιουργήθηκε η πρώτη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στην Τρίπολη. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να αφήσει τις αυλές και τις αλάνες και να πιάσει το χορτάρι. Στην πρώτη της συνάντηση με τον προπονητή, οι διαθέσεις της ήταν ξεκάθαρες: «μπορώ να παίξω όλες τις θέσεις, εκτός από εκείνη του τερματοφύλακα».

Ο coach αποφάσισε να τη βάλει στην επίθεση. Σέντερ φορ. «Αγχώθηκα πολύ. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι. Τότε ο προπονητής γύρισε και μου είπε ότι θα ήταν καλύτερο για μένα να κάτσω τέρμα. Πρέπει να είχε δίκιο γιατί στο πρώτο επίσημο παιχνίδι έπιασα και πέναλτι. Ε, από τότε καθιερώθηκα στη συγκεκριμένη θέση» λέει σήμερα η ίδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen