REAL LIFE WHO

Ολίβια Μουλτριέ: Το πρότυπο του απόλυτου wonderkid


JTeam

20 Νοεμβρίου 2023

Ολίβια Μουλτριέ: Το πρότυπο του απόλυτου wonderkid
Από τα 13 της δεν σταματάει να σπάει ρεκόρ! Η Ολίβια Μουλτριέ συστήθηκε στον κόσμο του ποδοσφαίρου πολύ πριν την ενηλικίωση και το μέλλον της φαντάζει σε πλήρη αντιστοιχία με το παρελθόν

Aν είσαι αρκετά καλός, είσαι αρκετά μεγάλος» έλεγε ο θρυλικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ματ Μπάσμπι, σε μια ατάκα που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν της Ολίβια Μουλτριέ. Γεννημένη άλλωστε τον Σεπτέμβριο του 2005, η Αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια πρόλαβε να καταρρίψει μια σειρά από ρεκόρ πολύ πριν από την ενηλικίωση.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρότυπο του απόλυτου wonderkid. Από τα 7 της χρόνια είχε βάλει στο μυαλό της πως θέλει να γίνει επαγγελματίας και το κατάφερε πολύ πιο σύντομα απ΄ότι θα περίμενε. Μόλις στα 13 της χρόνια έγινε επαγγελματίας στην πρώτη κατηγορία του Αμερικανικού ποδοσφαίρου και έσπασε το ρεκόρ στη νεότερη ηλικία που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ δυο χρόνια αργότερα έγινε η νεότερη στην ιστορία της λίγκας με συμμετοχή σε αγώνα της regular season με τη φανέλα των Πόρτλαντ Θορνς.

Για πολλούς βέβαια η επίτευξη μεγάλων στόχων σε πρώιμη ηλικία αποτελεί ένα μεγάλο... turn off στην πορεία του χρόνου, με την καριέρα τους να μην λάμπει όσο στα γεννοφάσκια της. Η Μουλτριέ προς το παρόν ωστόσο κάθε άλλο παρά... φρένο δείχνει να πατάει. Αφού πέτυχε στους δυο πρώτους στόχους της στη λίστα (επαγγελματίας με τους Πόρτλαντ Θορνς και κατάκτηση του πρωταθλήματος), η 18χρονη πλέον θέτει νέους υψηλούς πήχεις.

Ο πρώτος είναι να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τις ΗΠΑ, ενώ ο δεύτερος να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα και να λάβει τη διάκριση της κορυφαίας παίκτριας στον κόσμο. Και μπορεί το δεύτερο για την ώρα να μοιάζει όνειρο... απατηλό, όμως ο πρώτος στόχος δεν είναι τόσο μακρινός όσο φαντάζει. Ήδη άλλωστε η Μουλτριέ φλερτάρει με το ντεμπούτο της στην εθνική ομάδα, ενώ τον προηγούμενο μήνα κλήθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της εθνικής της για τις φιλικές αναμετρήσεις απέναντι στην Κολομβία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr