REAL LIFE WHO

Tommy Hilfiger στο JennyGr: «Δεν σταματάω ποτέ να ονειρεύομαι»


Άρτεμις Καράγιαννη

26 Ιουνίου 2024

Tommy Hilfiger στο JennyGr: «Δεν σταματάω ποτέ να ονειρεύομαι»
Μια συνάντηση με τον Tommy Hilfiger μας έπεισε ακόμη περισσότερο πως πίσω από επιτυχημένα brands κρύβονται σπουδαίοι άνθρωποι

Ένα νέο κατάστημα Tommy Hilfiger άνοιξε πριν λίγες μέρες τις πόρτες του στα Ματογιάννια της Μυκόνου και έχει γίνει ήδη για το νησί το απόλυτο fashion destination. Το αγαπημένο American cool style brand έχει πλέον στο δυναμικό του ένα ακόμη κατάστημα μοναδικού design και εξαιρετικής νησιωτικής αισθητικής που κάνει την αγοραστική εμπειρία για άνδρες και γυναίκες πραγματική απόλαυση. Εκεί, μέσα στο «σπίτι» του, βρέθηκε και ο ίδιος ο σχεδιαστής για να γιορτάσει τα εγκαίνια ενός καταστήματος «σε ένα από τα πιο μαγικά μέρη στον κόσμο», όπως λέει ο ίδιος και που έγινε πόλος έλξης για δεκάδες influencers από όλο τον κόσμο. Ο Αμερικανός σχεδιαστής Tommy Hilfiger ταξίδεψε στην Μύκονο με το FLAG, τη θαλαμηγό του, και πέρα από το λαμπερό παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων, αφιέρωσε χρόνο για να συναντήσει Έλληνες δημοσιογράφους για μια αποκλειστική συνέντευξη. Εμείς, είχαμε την τιμή να ανήκουμε στην ομάδα αυτών των εκπροσώπων τύπου και μεταφέρουμε στο JennyGr την όμορφη συζήτηση που είχαμε.

Jenny.Gr


Ποια είναι η πιο συναρπαστική στιγμή στην καριέρα σας έως τώρα;
Όταν ξεκίνησα το brand. Τα πρώτα χρόνια, οι πρώτες μέρες. Ήμουν ο εμπνευστής, ήμουν ο σχεδιαστής, ήμουν o CEO, ήμουν τα πάντα. Αυτό ήταν τόσο συναρπαστικό γιατί αποτέλεσε την αρχή μιας ιστορίας που οδήγησε στο να έχουμε στα χέρια μας τελικά ένα επιτυχημένο, διεθνές lifestyle brand. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και δεν μπορώ να μη θυμάμαι αυτές τις πρώτες, πολύτιμες στιγμές. Τα καταφέραμε!

Ποιο είναι το πιο σπουδαίο μάθημα που έχετε λάβει μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή;
Τα εμπόδια είναι ευκαιρίες. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο μάθημα που έχω πάρει. Πολύς κόσμος τα παρατάει όταν δει ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο που κάτι δεν πάει παρακάτω. Δεν τα παρατάω ποτέ. Ακόμη και αν έχω ζήσει μέρες που έχει περάσει από το μυαλό μου ότι ίσως κάτι δεν κάνω σωστά, ίσως δεν είμαι στη σωστή βιομηχανία, ίσως δεν πρέπει να είμαι σε αυτή τη δουλειά, δεν τα έχω παρατήσει. Σκεφτόμουν τον στόχο, το μακρινό άστρο και ονειρευόμουν, γιατί πάντα πίστευα ότι τα όνειρα βγαίνουν αληθινά.

Tommy Hilfiger Μύκονος


Πώς νιώθετε όταν βλέπετε κόσμο γύρω σας να φοράει τα ρούχα σας;
Πολύ περήφανος. Αυτό αισθάνομαι! Αλλά παράλληλα είμαι και πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου. Βλέπω για παράδειγμα ένα jacket που φοράει κάποια γυναίκα ή κάποιος άντρας και ενώ νιώθω πολύ όμορφα, την ίδια στιγμή σκέφτομαι: «Ίσως έπρεπε να είχα βάλει τις τσέπες λίγο πιο ψηλά ή λίγο πιο έξω» Δεν σταματάει ποτέ αυτό.

Στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο γενικότερα, αγαπάμε πολύ τo brand Tommy Hilfiger. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η σύνδεση μεταξύ ημών και του brand σας;
Πιστεύω ότι η σύνδεση προκύπτει από το γεγονός ότι το Tommy Hilfiger είναι ένα αμερικανικό, casual style brand που επιδιώκει και έχει καταφέρει να γίνει αυτό που θέλει ο κόσμος να φορέσει κάθε μέρα. Άνετο και κομψό, όπως θέλουν να είναι οι άνθρωποι εδώ. Επίσης, εγώ ο ίδιος εμπνέομαι από την Ελλάδα. Το μπλε και το άσπρο της Ελλάδας, τα αγαπώ τόσο πολύ και τα τιμώ στις συλλογές μου. Βαθύ μπλε, ανοιχτό μπλε, έντονο μπλε και αυτό το λευκό -το φωτεινό και το υπέροχο-, πώς να μην αρέσει αντίστοιχα στους Έλληνες που το έχουν στο DNA τους;

Πώς καταφέρνετε να συνδυάσετε με επιτυχία τη δημιουργικότητα με τις στρατηγικές απαιτήσεις ενός brand που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και σε διαφορετικές αγορές;
Αρχικά, δεν ξεχνώ ποτέ ποιο είναι το image του brand που θέλω να φέρω προς τα έξω, καθώς και τον στόχο που έχω για κάθε προϊόν. Με οδηγό αυτό και με τις δικές μου γνώσεις αλλά και της ομάδας μου σε ό,τι αφορά το marketing και το branding, φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα αρμονικά. Και φυσικά, αφήνω τα Logistics για τους άλλους.

Tommy Hilfiger Μύκονος


Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την ελληνική αγορά, μετά και από το άνοιγμα αυτού του υπέροχου καταστήματος στη Μύκονο;
Να ανοίξω κι άλλα σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία SARKK που είναι και ο αποκλειστικός μας αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και σε άλλες 6 χώρες. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε ένα flagship store στην Αθήνα και αναζητάμε τα κατάλληλα σημεία για να επεκταθούμε και σε άλλους πανέμορφους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας.

Προτείνετε μας ένα Tommy Hilfiger outfit για τα ελληνικά νησιά και το ελληνικό καλοκαίρι.
Τα λινά είναι μια υπέροχη επιλογή για το καλοκαίρι και για τα νησιά. Είναι ελαφριά, δροσερά και κομψά. Επίσης τα shirt τύπου Polo, μπορούν να φορεθούν οπουδήποτε, όποια στιγμή, σε κάθε περίσταση, από όλους. Πολλά χρώματα και διαφορετικές εφαρμογές για να μπορέσει ο καθένας να βρει αυτό που του ταιριάζει. Και φυσικά, μπλε και άσπρο και κυρίως σε ρίγες που τόσο πολύ τις αγαπώ και ταιριάζουν σε αυτό το πανέμορφο νησί και σε αυτή την πανέμορφη χώρα.

Μοιραστείτε μαζί μας, αν θέλετε, ένα μεγάλο σας όνειρο.
Δεν σταματάω ποτέ να ονειρεύομαι. Θέλω το brand να ζήσει για πάντα, χωρίς να χάσει τίποτα από την ταυτότητα και το DNA του.

Info: Την συλλογή Tommy Hilfiger Summer 2024 μπορείτε να την βρείτε στα ομώνυμα καταστήματα και στο tommy.com