REAL LIFE WORKING GIRL

Τζόση Βιτζηλαίου: Η γυναίκα που γνωρίζει τους ανθρώπους καλύτερα απ’ όλους


Αφροδίτη Σακκά

17 Μαΐου 2018

img-0759.JPG

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Η πορεία μου είχε διαγραφεί από νωρίς αφού οι και οι σπουδές μου είναι επάνω στο αντικείμενό μου. Η Επικοινωνία και οι Δημόσιες Σχέσεις δεν ήταν τόσο διαδεδομένες σαν αντικείμενο σπουδών αφού τα επαγγέλματα γιατρός, δικηγόρος, αρχιτέκτονας ήταν φυσική επαγγελματική πορεία της γενιάς μου.

Αποφάσισα λοιπόν να τολμήσω να κάνω κάτι διαφορετικό και σε συνδυασμό με ότι ονειρευόμουν να κάνω μια δουλειά που να γνωρίζω κόσμο, να ταξιδεύω, να μην έχει ρουτίνα, να μου επιτρέπει να είμαι δημιουργική και παράλληλα να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος, τα κατάφερα. Είμαι τυχερή γιατί το PR μου τα προσφέρει όλα αυτά.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Σίγουρα όχι ρουτίνα! Συναντήσεις με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, brainstorming, γράψιμο, ανταλλαγή εκατοντάδων mail. Τη μια ημέρα μπορεί να είμαι στο γραφείο μου και την άλλη το γραφείο μου να είναι οι Σπέτσες πχ γιατί εκεί θα κάνουμε μια εκδήλωση. Επίσης πολλές φορές η ημέρα αρχίζει στο γραφείο αλλά τελειώνει όπου μπορεί να έχουμε εκδήλωση.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Συνήθως κάνω μια αναδρομή και βλέπω αν πέτυχα αυτά που είχα σχεδιάσει να γίνουν. Αν ετοιμάζουμε κάτι μεγάλο κάνω σκέψεις για το πόσο χρόνο έχω μέχρι τότε και τι πρέπει ακόμα να γίνει.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην καριέρα σας;

Ότι δεν είναι βαρετή και ότι έχω γνωρίσει εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπους, κουλτούρες και μέρη μέσα από αυτή. Επίσης ότι μου δίνεται η ευκαιρία να είμαι τρελά δημιουργική!

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Δύσκολη ερώτηση, μάλλον συγγραφέας ή στυλίστρια.

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Νιώθω πως στη συγκεκριμένη δουλειά το φύλο δεν παίζει τόσο ρόλο. Οι Δημόσιες Σχέσεις μάλλον γυναικοκρατούνται αλλά ο κλάδος των Ποτών σίγουρα ανδροκρατείται… Θα έλεγα λοιπόν ότι νιώθω καλά γιατί μέχρι τώρα κρίνομαι από την ποιότητα της δουλειάς μου και όχι από άλλα κριτήρια που δεν την επηρεάζουν.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Να μην τα παίρνω όλα τόσο προσωπικά και να χαλαρώνω που και που.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Να είναι φιλομαθής, εργατική, επίμονη και να θέτει υψηλούς στόχους. Επίσης να ακολουθεί τα όνειρα της.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Ετοιμάζαμε μια επίδειξη μόδας για πολύ γνωστό brand ποτού σε ένα club στην Αθήνα, όταν από υπερφόρτωση του δικτύου ανατινάχτηκε ο πίνακας ηλεκτρικού και προκλήθηκε πυρκαγιά σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούτε γεννήτρια.

Το αποτέλεσμα: ένα club, με 300 καλεσμένους χωρίς καθόλου ρεύμα. Η λύση: άπειρα κεριά από το κοντινό σούπερ μάρκετ, μουσική από ένα CD με μπαταρίες, πολύ κέφι και cocktails. Η επίδειξη έγινε κανονικά και το πάρτι μεταφέρθηκε στο δρόμο και μάλιστα θεωρήθηκε και πολύ πετυχημένο.

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Σχεδόν ποτέ.

11. Ποιο είναι το προσωπικό motto σας;

Che sera sera (ό,τι είναι να γίνει θα γίνει)

*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδεiχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα