REAL LIFE WORKING GIRL

Τζώρτζια Μιχαλοπούλου: H Stylish Mummy που βοηθάει νέες μαμάδες να ξαναβρούν το στιλ τους


Αφροδίτη Σακκά

22 Νοεμβρίου 2018

39902780_234315000591097_7200030123578359808_n.jpg

Η Τζώρτζια γεννήθηκε στην Αμερική αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα με τους γονείς της σε ηλικία 7 ετών. Σπούδασε μουσική κι ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις σε δισκογραφικές εταιρείες και με τη διοργάνωση events. Κάπου «στου δρόμου τα μισά» αποφασίζει να μετακομίσει στο Λονδίνο και να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας. Έκανε μαθήματα στο London College of Fashion και δούλεψε σε μεγάλα brands όπως Victoria’s Secret. Παράλληλα, ξεκίνησε το blog της Big Fashion Talk που σχεδόν αμέσως κίνησε το ενδιαφέρον μεγάλων brands κι γρήγορα απέκτησε το δικό του κοινό. Μετά τη γέννηση της κόρης της, αποφάσισε να λανσάρει ακόμα ένα πρότζεκτ με όνομα Stylish Mummy όπου βοηθάει άλλες γυναίκες, κυρίως μαμάδες, να επαναπροσδιορίσουν το στυλ τους και να έχουν την απαραίτητη καθοδήγηση στο shopping. Παράλληλα γράφει άρθρα μόδας για αγγλικές εταιρείες και websites. Εμείς, μιλήσαμε μαζί της και μας μίλησε για όλα όσα δημιουργούν την καθημερινότητά της.

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Μετά από χρόνια δουλεύοντας στο marketing και στη διοργάνωση events, αποφάσισα να κάνω μια μεγάλη στροφή, να μετακομίσω στο Λονδίνο και να ακολουθήσω τον χώρο της μόδας.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Πολλά μα πάρα πολλά emails, πολλά περιοδικά μόδας, πολλές ώρες στα social media και πολύ δημιουργική δουλειά φτιάχνοντας τα lookbooks για τις πελάτισσές μου.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

"Αύριο θα είμαι πιο χαλαρή." Και φυσικά δεν γίνεται ποτέ.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Οτι περιτριγυρίζομαι από ρούχα, παπούτσια κι αξεσουάρ κι ότι έχω την ευκαιρία να βοηθάω εξαιρετικές γυναίκες να επαναπροσδιρίζουν το στυλ τους.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Αν μπορούσα να είμαι οτιδήποτε θέλω; Χμ, ίσως μπαλαρίνα;

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Ευτυχώς ο χώρος της μόδας, ειδικά στο Λονδίνο, περιτριγυρίζεται από γυναίκες και δουλεύω κατά κύριο λόγο με γυναίκες αλλά γενικότερα, ανεξαρτήτου εργασιακού περιβάλλοντος, νιώθω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για την ισότητα στα δικαιώματα των γυναικών.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Να μη φοβάται να παίρνει ρίσκα.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Να μη φοβάται να κάνει λάθη και ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούργια αρχή.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Μια κυρία μου ζήτησε να της δώσω στυλιστικές συμβουλές για την κηδεία του μπαμπά της! Συγκεκριμένα με ρώτησε να φορέσω μαύρη pencil φούστα ή μαύρο cocktail dress; Μου φάνηκε πολύ αστείο και περίεργο αλλά από τη άλλη, ίσως να ήθελε λίγο να ξεφύγει από τη θλίψη της. Αυτό το μαγικό έχουν τα ρούχα, σε κάνουν μερικές φορές να ξεφεύγεις από δύσκολες καταστάσεις.

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Στο αεροπλάνο, στο σινεμά, σε συναυλία κλασική μουσικής.

11. Το μότο σας

Δεν είμαι σίγουρη ότι έχω μότο, αλλά λέω πολύ συχνά C’est la vie. Γιατί μερικές φορές χρειάζεται να αποδέχεσαι τα πράγματα και τους ανθρώπους όπως είναι.

 

*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδεiχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση