REAL LIFE WORKING GIRL

Τι να κάνετε εάν φτάσετε με καθυστέρηση σε μια συνέντευξη για δουλειά


26 Ιουνίου 2019

dane-deaner-ij1lw8iniy8-unsplash.jpg

Η καθυστέρηση σε μια συνέντευξη εργασίας πιθανότατα θα κάνει πολύ κακή εντύπωση. Μάλιστα σε μια πρόσφατη έρευνα το 93 % των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι η καθυστέρηση έβλαψε τις πιθανότητες πρόσληψης ενός υποψηφίου.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια 

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν έχετε μια συνέντευξη για δουλειά να πηγαίνετε 15 λεπτά νωρίτερα. Όμως στη ζωή συμβαίνουν και αναπάντεχα πράγματα, μπορεί να χάσετε το τρένο, αρρωστήσει ξαφνικά το παιδί σας, με αποτέλεσμα να αργήσετε άθελα σας και όχι από αφέλεια. Τι πρέπει όμως να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Ενημερώστε τον υπεύθυνο. Εάν διαπιστώσετε ότι θα καθυστερήσετε, καλό είναι να ενημερώσετε τον υπεύθυνο ότι γνωρίζετε πως είστε πίσω στο χρονοδιάγραμμα, γιατί έτσι δείχνετε σεβασμό. Μην υιοθετήσετε τον υπερβολικά αισιόδοξο χαρακτήρα σας που σας λέει ότι μπορεί να σταθείτε τυχεροί και να φτάσετε στην ώρα σας. Αντί να ελπίζετε ότι όλα τα φανάρια θα γίνουν ξαφνικά πράσινα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον εργοδότη της εταιρίας και να του πείτε πότε θα φτάσετε.

Αναλάβετε την ευθύνη για την καθυστέρησή σας. Μην βρίσκετε δικαιολογίες, απλά ζητήστε συγγνώμη για την καθυστέρηση γιατί αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεων σας. Αποδεχτείτε ότι η συνέντευξή σας μπορεί να αναπρογραμματιστεί. Μπορεί να σας ακυρώσουν το ραντεβού ή μπορεί να το αναπροσαρμόσουν.

Μην ανησυχείτε για την καθυστέρηση, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε αρκετές φορές συγγνώμη. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζουμε και να ζητάμε συγγνώμη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.