REAL LIFE WORKING GIRL

"Μείνε πιστή σε αυτό που σε καίει μέσα σου". Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο #jennygr με αφορμή την επερχόμενη συναυλία της στον Κήπο του Μεγάρου


Χριστίνα Γουδρούπη

2 Ιουλίου 2019

rita_antonopoulou_dscf8519.jpg

Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι ίσως μια από τις σημαντικότερες Eλληνίδες ερμηνεύτριες. Η πορεία της στο χώρο της μουσικής μετράει πλέον πολλά χρόνια, ενώ από την αρχή κατάφερε να ξεχωρίσει και να συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς, οι οποίοι εκτίμησαν και εμπιστεύτηκαν όχι μόνο το ταλέντο της και τις εξαιρετικές ερμηνευτικές της ικανότητες αλλά και τη συνέπεια και την εργατικότητά της. Ένας από αυτούς ήταν ο Σταμάτης Κραουνάκης, στο πλευρό του οποίου έκανε τα πρώτα της βήματα, όμως εκείνος που τη σύστησε στο ευρύ κοινό ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος. Φέτος, η Ρίτα Αντωνοπούλου συνεργάζεται με τον καταξιωμένο συνθέτη και σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, για μια μοναδική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, στις 9 Ιουλίου.

Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας στη μουσική;

Είχα βγει με φίλους ένα βράδυ - ήμουν 18 χρονών και μόλις είχα τελειώσει το σχολείο - και είχαμε πάει σε ένα μαγαζί που είχε ζωντανή μουσική... ανέβηκα να πω ένα τραγούδι επειδή γιόρταζε κάποιος από την παρέα, μετά είπα και δεύτερο και τρίτο, μετά δεν κατέβαινα και στο τέλος της βραδιάς ήρθε η υπεύθυνη του χώρου και μου έδωσε ένα φάκελο με χρήματα και μου είπε ότι με θέλουν εκεί και την επόμενη μέρα... Κι έκτοτε δεν έχω σταματήσει να δουλεύω ως τραγουδίστρια. Αλλά το τραγούδι κι η μουσική ήταν πάντα μέσα μου από τότε μπορώ να θυμάμαι τον εαυτό μου. Νιώθω ότι ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα ζήσω μέσα στη μουσική.

Έχετε μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και το lifestyle. Πόσο δύσκολο είναι αυτό και πώς θεωρείτε ότι έχει επιδράσει στην δουλειά σας;

Για τα δικά μου δεδομένα δύσκολο θα ήταν το ανάποδο. Δε με αφορούν τα φώτα της δημοσιότητας, εγώ να τραγουδάω θέλω και να επικοινωνώ με τον κόσμο, όλο το υπόλοιπο με αφήνει παγερά αδιάφορη. Επηρεάζει τη δουλειά μου σε επίπεδο προβολής... Δεν είμαι στο σύστημα κι άρα δεν προβάλλομαι. Αλλά δεν πειράζει καθόλου.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Τη συγκίνηση που μοιράζομαι με τον κόσμο, αυτή την επαφή που έχουμε χτίσει όλα τα χρόνια. Τη συγκίνηση της δημιουργίας και το προχώρημα όταν έχω την ευλογία αυτό να συμβαίνει.

Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Ηθοποιός.

Έχετε χαρακτηρίσει τη συνεργασία σας με τον Θάνο Μικρούτσικο ως «σχέση ζωής». Πώς ξεκίνησε αυτή η σχέση;

Ξεκίνησε το 2006. Με σύστησε ο Γιάννης Κούτρας αλλά του το είχα ήδη ζητήσει εγώ. Ήταν η περίοδος που έφευγα από τη Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη και η μόνη μου επιθυμία ήταν να δουλέψω με τον Θάνο Μικρούτσικο. Πίστευα ότι ταιριάζω στη μουσική του. Κανονίστηκε μια οντισιόν και με ευτυχία ανακάλυψα ότι το πίστεψε κι εκείνος από την πρώτη στιγμή που με άκουσε. Δε φανταζόμουν ποτέ βέβαια όλη τη συνέχεια, αλλά νιώθω ευλογημένη για αυτή τη συνάντηση.

Πόσο συμβατή είναι η μητρότητα με την καριέρα στη μουσική, τις live εμφανίσεις και τις περιοδείες;

Πόσο συμβατή είναι η μητρότητα με μια γυναίκα που κάνει καριέρα σε επιχείρηση και λείπει από το πρωί μέχρι το βράδυ; Εγώ έχω περιόδους που λείπω και περιόδους που είμαι εδώ. Όσο μεγαλώνει η μικρή μου είναι όλο και πιο εύκολο να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί ακόμη κι αν γκρινιάζει γιατί πχ βαριέται να έρθει στην πρόβα μου κλπ. Σημασία έχει η σχέση που χτίζεις κι εμείς έχουμε χτίσει κάτι υπέροχο και μοναδικό. Δεν απειλείται από καμία περιοδεία.

Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Να μη δίνει πολλή σημασία στα ερωτικά ζητήματα.

Περιγράψτε μας μια συνηθισμένη σας ημέρα

Δεν υπάρχει μια συνηθισμένη μέρα...

Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Μία και συγκεκριμένη όχι. Κάνω πολλές σκέψεις στο τέλος της μέρας αλλά προσπαθώ η τελική να είναι με θετικό πρόσημο.

Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα του;

Να μην κάνει εκπτώσεις ποτέ και να μείνει πιστή σε αυτό που την καίει μέσα της.

Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Αχ είναι πολλές, αλλά αυτή που θα θυμάμαι για πάντα δυστυχώς δε μπορώ να σας την περιγράψω. Έκανα μια τεράστια γκάφα - χωρίς να ευθύνομαι - ευτυχώς εκτός συνόρων κι έτσι δε μαθεύτηκε εδώ ποτέ, οπότε... λέω να παραμείνει έτσι!

Μοιραστείτε μαζί μας τρια τραγούδια που έχουν ξεχωριστή σημασία για εσάς, και γιατί

"Ο πιτσιρικάς" γιατί τη στιγμή που το τραγουδούσα στην τηλεόραση το 2010 σε μια εκπομπή κατάλαβα μέσα μου ότι είμαι έγκυος, ο "Μικρόκοσμος" γιατί την πρώτη φορά που το τραγούδησα ένιωσα μια δύναμη ανεξέλεγκτη να με κυριεύει και στο τέλος του τραγουδιού ήθελα να πάω κάπου να ουρλιάξω και το "Αυτή η νύχτα μένει" γιατί ήταν το πρώτο τραγούδι με το οποίο με άκουσε ο Θάνος Μικρούτσικος και μου είπε ότι θα συνεργαστούμε και το πρώτο τραγούδι που είπα στην τηλεόραση κι έκτοτε με ακολουθεί όλα τα χρόνια σε όλες μου τις παραστάσεις.

Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Όταν είναι απολύτως απαραίτητο να κοιμηθώ.

Το μότο σας

Δεν πάει καλά ο κόσμος.

Πείτε μας κάτι που πρέπει να ξέρουμε για την επερχόμενη συναυλία σας.

Είναι η αγαπημένη μου παράσταση. Είναι στην καρδιά μου και θα είναι για πάντα. Αυτό που με αγχώνει είναι η επόμενη παράσταση γιατί θέλω να καταφέρω να είναι ακόμη καλύτερη από αυτήν και δεν ξέρω πώς να το πετύχω! Αυτή λοιπόν τη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου στον οποίο θα εμφανιστώ για πρώτη φορά, την Τρίτη 9 Ιουλίου. Ξέρω ότι θα τη θυμάμαι για πάντα, οπότε θα χαρώ πάρα πολύ να σας έχω κοντά μου! Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο και φύγαμε κι όπου μας βγάλει!

Πληροφορίες για τη συναυλία

Ρίτα Αντωνοπούλου–Θοδωρής Οικονόμου - «Χωρίς τίτλο…»

Τρίτη 9 Ιουλίου, 21:00, στον Κήπο του Μεγάρου

Συμπαραγωγή

Γέφυρα Πολιτισμού 440–ΜΜΑ

Τιμές εισιτηρίων

10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/