Τι κάνουμε με μια δουλειά που μας ενδιαφέρει αλλά δεν πληρούμε τα προσόντα που ζητούν για τη θέση

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Να στείλω βιογραφικό ή να μην στείλω; Το δίλημμα αυτό έχει να κάνει με μία δουλειά που μας ενδιαφέρει αλλά δεν πληρούμε τα προσόντα που ζητούν για τη θέση. Στέλνετε λοιπόν βιογραφικό ή όχι;

Τα πράγματα μάλλον είναι απλά. Στείλτε βιογραφικό και μην το σκέφτεστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα εξής. 

Καλύψτε το κενό. Μπορεί λοιπόν να πληρείτε λιγότερα από τα μισά προσόντα που ζητούν, αλλά μην ξεχνάτε πως έχετε άλλα να αναδείξετε. Για παράδειγμα, μπορεί να ψάχνουν ένα άτομο με εμπειρία στην ηγεσία μεγάλων ομάδων. Για θυμηθείτε τι από αυτό διαθέτετε; Οργανωθείτε λοιπόν στο πως θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας και μην αναλώστε στη λίστα με το τι έχετε και τι όχι.

Δείξτε τους τι αξίζετε. Σκεφτείτε ένα πλάνο δράσης στο μυαλό σας. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για μια θέση manager, στη συνοδευτική επιστολή που θα στείλετε με το βιογραφικό σας, εξηγήστε λεπτομερώς τις αρμοδιότητες του αλλά και πως θα αντιδρούσατε σε μία δύσκολη κατάσταση.

Βρείτε ένα συνδετικό κρίκο. Ρωτήστε φίλους και γνωστούς αν έχουν κάποιο contact της εταιρείας που έχει ανακοινώσει την αγγελία για δουλειά. Είναι πολύ πιο εύκολο όταν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης της εταιρείες μπορεί να πει κάτι καλό για εσάς. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε μην αφήσετε τη δουλειά των ονείρων σας στην τύχη. Ψάξτε να βρείτε αν η εταιρία κάνει κάποιο event. Βάλτε τα καλά σας και πηγαίνετε λοιπόν από κοντά. Το άτομο που έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις θα είναι σίγουρα εκεί. Μιλήστε του και παρουσιάστε όσο καλύτερα μπορείτε τον εαυτό σας.

Το ζητούμενο σε όλη την υπόθεση είναι να έχετε θάρρος, αυτοπεποίθηση, θέληση και πίστη σ’ αυτό που ονειρεύεστε να κάνετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.