REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς θα πείσετε το αφεντικό σας να ξεκινήσετε να εργάζεστε από το σπίτι


11 Μαρτίου 2020

Πώς θα πείσετε το αφεντικό σας να ξεκινήσετε να εργάζεστε από το σπίτι

Η νέα τάση της εργασίας από το σπίτι συνεχώς αυξάνεται. Μάλιστα πολλές μελέτες έχουν δείξει πως όταν κάποιος δουλεύει από το σπίτι είναι πιο παραγωγικός, σε σχέση με εκείνον που πηγαίνει στο γραφείο. 

Αν λοιπόν σκέφτεστε ότι θα ήταν προτιμότερο να εργάζεστε και εσείς από το σπίτι, αλλά δεν ξέρετε πώς να το πείτε στον εργοδότή σας, δείτε μερικούς τρόπους που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Πείτε τα κίνητρα σας. Όταν θα πάρετε την απόφαση να ζητήσετε να δουλεύετε από το σπίτι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους λόγους που επιθυμείτε αυτή την αλλαγή. Ίσως η εργασία από το σπίτι σας δίνει τον χρόνο και τον χώρο να είστε συγκεντρωμένοι χωρίς περισπασμούς. Μπορεί οι λόγοι να είναι προσωπικοί, νιώθετε δηλαδή ότι με αυτό τον τρόπο θα διαχειρίζεστε καλύτερα τον χρόνο σας, λόγω των παιδιών. Όποια και εάν είναι τα κίνητρά σας, είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς. 

Σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα εργασίας. Καταρχάς πρέπει να σκεφτείτε εάν θέλετε να εργάζεστε όλες τις ημέρες από το σπίτι ή προτιμάτε κάποιες ημέρες να είστε στο γραφείο. Σκεφτείτε επίσης πώς θα ανταποκριθεί ο εργοδότής σας από αυτή την πρόταση και πώς θα αντικρούσετε τις ανησυχίες του. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχετε απόλυτη άποψη.

Συζητήστε με το αφεντικό σας. Εξηγήστε στο αφεντικό σας τι σκέφτεστε και πώς θα υλοποιήσετε την πρότασή σας. Όταν έχετε ισχυρά επιχειρήματα, είναι δύσκολο ο άλλος να διαφωνήσει μαζί σας. Εξηγείστε στο αφεντικό σας τα οφέλη που αποφέρει αυτή η απόφαση στην επιχείρηση και απορρυθμίστε του όλα τα θετικά που απορρέουν από την εργασία από το σπίτι. 

Προτείνετε μια δοκιμή. Εάν διαπιστώσετε πως το αφεντικό σας δεν είναι πολύ σίγουρο στο να δουλεύετε από το σπίτι, μπορείτε να του προτείνετε μια δοκιμαστική περίοδο μερικών μηνών. Αν δεν δουλέψει, μπορείτε να επανέλθετε στην πρότερη εργασιακή σας κατάσταση.

Τέλος απλά πάρτε την απόφαση και υλοποιήστε την. Αδράξτε την ευκαιρία, όταν παρουσιαστεί, και δείξτε στο αφεντικό σας πόσο πιο παραγωγικοί είστε όταν δουλεύετε από το σπίτι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.