REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς να αγαπήσετε τη δουλειά σας


1 Απριλίου 2021

Πώς να αγαπήσετε τη δουλειά σας

Ίσως να μην θέλετε να το παραδεχτείτε δυνατά, αλλά δεν σας αρέσει η δουλειά σας. Και αυτό μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό. Εξάλλου, γνωρίζετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα έπαιρναν τη θέση σας με χαρά. Ωστόσο, το να βρίσκεστε σε μια δουλειά που δεν σας αρέσει, δεν είναι καλό ούτε για το μυαλό, το σώμα ή το πνεύμα σας.

Εδώ είναι το μυστικό για να ζήσετε με μια δουλειά που δεν σας αρέσει: Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε τη δουλειά σας, αλλάξτε τη στάση σας - και αλλάξτε την τόσο πολύ ώστε η δουλειά σας να είναι ελκυστική. Το μυστικό; Δοκιμάστε να μετατρέψετε τις συνήθειες σας σε τελετουργικά. 

Δημιουργία καθημερινής ρουτίνας στην εργασία. Σκεφτείτε τις μικρές ενέργειες που κάνετε καθημερινά. Οι πιθανότητες είναι αυτές οι ρουτίνες να είναι επαναλαμβανόμενες επιλογές που έχετε κάνει με βάση αυτό που σας δίνει ευχαρίστηση. Κάντε μια λίστα με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα ευχαρίστησής σας και, στη συνέχεια, προσέξτε όταν συμβαίνουν. Τέτοιες στιγμές φέρνουν νόημα και τάξη στη ζωή σας.

Σκεφτείτε πώς η επαγγελματική σας ζωή δημιουργεί ευκαιρίες. Όσο περισσότερο παρατηρείτε αυτές τις στιγμές, τόσο πιο σημαντικές θα γίνουν.

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. Αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα. Ρωτήστε κάποιον που να γνωρίζει. Ο εγκέφαλος σας θα είναι πιο χαρούμενος και θα εκπλαγείτε από το πόσες ευκαιρίες και λύσεις θα εμφανιστούν ως δια μαγείας στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Είναι εξίσου σημαντικό να πιστέψετε στον εαυτό σας. Όταν το κάνετε αυτό θα δείτε πως οι ιστορίες και τα πιστεύω σας μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά. Είστε ικανοί να καταφέρετε οτιδήποτε αποφασίσετε πως έχει νόημα για εσάς. Μην μένετε στη σκιά από φόβο.

Βρείτε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή. Μόλις εντοπίσετε τις εσωτερικές σας αξίες, αναδιοργανώστε την δουλειά και τις δραστηριότητές σας με βάση αυτές. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας, τότε ξεκινήστε από να φτιάχνετε ένα πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα για την μέρα σας. 

Αποφύγετε να σπαταλήσετε πολλές ώρες σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης ή διαλείμματα για καφέ. Θα εκπλαγείτε με το πόσο χρόνο θα εξοικονομήσετε. Να είστε ανοικτοί σε ρεαλιστικές αναπροσαρμογές των φιλοδοξιών σας αναλόγως. Αναλάβετε μόνο όσα μπορείτε να διαχειριστείτε με άνεση και εντός φυσιολογικού ωραρίου.

Ένα εξίσου σημαντικό να μάθετε να βάζετε όρια. Τα όρια μας βοηθούν να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και τις αξίες μας.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup ανέφερε ότι λιγότεροι από το 27% των ανθρώπων είναι «πραγματικά αφοσιωμένοι» στη δουλειά τους. Αλλά ας είμαστε σαφείς: Η δέσμευση δεν σημαίνει ότι η δουλειά σας είναι τέλεια. Η δέσμευση σημαίνει ότι συμμετέχετε έτσι ώστε η δουλειά σας, να μην αποτελεί πηγή δυστυχίας. Και αυτό συνεπάγεται μια αλλαγή στάσης, όχι αλλαγή εργασίας.


Δείτε επίσης

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits