REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς τα social media μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη δουλειά σας


17 Ιουνίου 2021

Πώς τα social media μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη δουλειά σας
Σίγουρα τα social media έχουν κάνει καλό στην καθημερινότητά μας. Μας ενημερώνουν και μας κρατάνε σε στενή επαφή με φίλους μας

Σίγουρα τα social media έχουν κάνει καλό στην καθημερινότητά μας. Μας ενημερώνουν και μας κρατάνε σε στενή επαφή με φίλους μας. Επίσης είναι ένα μέσω με το οποίο μπορεί κάποιος να διαφημίσει τη δουλειά του χωρίς καθόλου κόστος αν θέλει.

Ωστόσο πολλές φορές τα social media μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον σας για αρκετή ώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποσπάσετε την προσοχή σας από τη δουλειά που κάνετε και να χάσετε χρόνο μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Έχετε σκεφτεί όμως ότι το αφεντικό σας ή οι συνάδελφοί σας μπορεί να σας ελέγχουν; Καλό θα ήταν να ξέρετε ότι όσες ρυθμίσεις και αν κάνετε για αποκλεισμό διάφορων ατόμων από το προφίλ σας, υπάρχει τρόπος να δουν τις κινήσεις σας, τα shares σας, πόση ώρα έχετε ξοδέψει ασχολούμενοι με αυτά.

Δεν θα ήταν τόσο ευχάριστο λοιπόν να διαπιστωθεί από άλλους ότι ασχολείστε αρκετά με πράγματα που δεν αφορούν και τόσο τη δουλειά σας. Μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί ο μισθός σας ακόμα και να χάσετε τη δουλειά σας.

Ελέγξτε τη χρήση που κάνετε στα social media και ιδιαίτερα όταν είστε στη δουλειά σας. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι όλα θέλουν μέτρο στη ζωή σας.

Και εάν θέλετε να μάθετε αν είστε εθισμένοι στα κοινωνικά δίκτυα, δείτε τα παρακάτω σημάδια

Το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε είναι να ελέγξετε τις ενημερώσεις σας.

Δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το κινητό σας.  Ακόμα, και στην τουαλέτα.,

Οι φίλοι σας ενημερώνονται για την προαγωγή σας, για το ότι χωρίσατε ή ότι γίνατε θείες μέσω tweet ή κάποιας σχετικής photo στο Instagram.

Kάνετε παντού check in.

Πρώτα φωτογραφίζετε, κι ανεβάζετε το φαγητό σας στο Instagram κι έπειτα τρώτε.

Είστε μανιακοί με τις selfies και ξέρετε ακριβώς πώς να σταθείτε 

Είστε ανοικτοί στην ιδέα να χωρίσετε μέσω chat.

Αν παρουσιάζετε αρκετά απ΄τα παραπάνω σημάδια, τότε τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Κλείστε το κινητό σας και απολαύστε τις μέρες ξεκούρασης και ανεμελιάς. Το έχετε ανάγκη.

Δείτε ακόμα: Subway Hands: Τα χέρια των ατόμων στο μετρό αποτυπώνουν τον φόβο μιας ολόκληρης χρονιάς