ΣΤΙΛ

Lady Greyhound: H ιστορία πίσω από την πιο κομψή σκυλίτσα-σταρ των 50s και 60s


Μάρθα Κουμπάνη

28 Οκτωβρίου 2019

Lady Greyhound: H ιστορία πίσω από την πιο κομψή σκυλίτσα-σταρ των 50s και 60s

Ίσως να την έχετε συναντήσει κι εσείς καθώς κάνατε scroll down στο Instagram feed σας. Η  εικόνα της σκυλίτσας με το στέμμα και το διαμαντένιο κολιέ είναι χαρακτηριστική και ακόμα και αν την έχουμε δει πολλές φορές, δεν γνωρίζαμε την ιστορία της. Ίσως να ήταν το σκυλί κάποιας ματαιόδοξης βασίλισσας; Ή πρόκειται για ένα πρωτότυπο δημιούργημα κάποιου γραφίστα στο Photoshop που έγινε viral πριν καν ο όρος κάνει την εμφάνιση του; H δεύτερη εκδοχή έχει ωστόσο μια δόση αλήθειας.
Η Lady Greyhound ήταν μασκότ μάρκετινγκ της αμερικανικής εταιρίας λεωφορείων Greyhound Lines στη δεκαετία του 1950, ωστόσο ήταν πέρα για πέρα αληθινή.

Οι Greyhound Lines είχαν χρησιμοποιήσει το σύμβολο λαγωνικών από τη δεκαετία του 1920, αλλά από τη δεκαετία του 1950 ανταγωνίζονταν την αύξηση των Ι.Χ. Η Gray Advertising, η διαφημιστική εταιρία Greyhound, δημιούργησε μια καμπάνια με πρωταγωνίστρια την διάσημη σκυλίτσα.

Το πρώτο σκυλί που πήρε το ρόλο ήταν ένα λευκό και χρυσό λαγωνικό που γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1957 στο Clay Center, του Kansas. Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε ως κουτάβι σε ένα τηλεοπτικό σποτ στο The Steve Allen Show, όπου την αποκαλούσαν "Steverino". Απέσπασε διακρίσεις και είχε επίσης τα δικά της fan clubs, ενώ αποτέλεσε σύμβολο μιας καμπάνιας ασφαλιστικής στη Φιλαδέλφεια και ήταν ασφαλισμένη από την τράπεζα Lloyd για 300.000 δολάρια.

Όταν η εταιρεία Greyhound σταμάτησε τη χορηγία της στο The Steve Allen Show τον Μάρτιο του 1959, ο σκύλος μετονομάστηκε σε Lady Greyhound και η αλλαγή ονόματος ανακοινώθηκε σε δύο προγράμματα του γνωστού κωμικού Jack Benny. Φορούσε διαμαντένια τιάρα και κολάρο. Γέννησε επίσης τρία κουτάβια στις 18 Ιουνίου τα οποία δόθηκαν σε παιδιά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η Lady Greyhound συνέχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και δημόσιες παρελάσεις. Έλαβε αριθμό βραβείων, μεταξύ των οποίων το μετάλλιο Bide a Wee Medal, Outstanding Dog 1961 και Queen of Transportation Week και έγινε πρόεδρος του τμήματος κατοικίδιων ζώων της National Multiple Sclerosis Society. Το 1961 ήταν σύμβολο για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Ήταν σε θέση να εμφανιστεί σε όλη τη χώρα επειδή ταξίδευε κυρίως με αεροπλάνο.

Η Lady Greyhound είχε μια ολόκληρη, αξιοζήλευτη δική της γκαρνταρόμπα με παλτά και κασκόλ. Εμφανίστηκε σε νοσοκομεία, έδωσε «συνεντεύξεις» στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και μίλησε με μοντέλα σε επιδείξεις μόδας και πολυκαταστήματα. Το 1963 παρακολούθησε την New York World's Fair, όπου είχε το δικό της fashion show και απέδωσε "pawtographs". Τον επόμενο χρόνο είχε 800 shows και το δικό της αυτοκίνητο και προσωπικό χειριστή.

jenny.gr

Την επόμενη χρονιά η εταιρεία Greyhound αποφάσισε να την αντικαταστήσει με δύο κουτάβια. Εκτός από τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, η iconic σκυλίτσα εμφανίστηκε το 1966 στην πρεμιέρα της ταινίας της Disney The Ugly Dachshund.

Η εκστρατεία Lady Greyhound ολοκληρώθηκε το 1970 και μέχρι και σήμερα οι φωτογραφίες της εντυπωσιάζουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.