ΣΤΙΛ

Ο οίκος Chanel θα παρουσιάσει την Cruise συλλογή του online στις 8 Ιουνίου


Μάρθα Κουμπάνη

7 Ιουνίου 2020

Ο οίκος Chanel θα παρουσιάσει την Cruise συλλογή του online στις 8 Ιουνίου

Έχουμε πάντα το Capri: Έχοντας αναγκαστεί να ακυρώσει την προγραμματισμένη cruise συλλογή του στο Κάπρι της Ιταλίας, τον περασμένο μήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Chanel επέλεξε μια ψηφιακή παρουσίαση της συλλογής.

Ο γαλλικός οίκος μόδας δήλωσε ότι θα παρουσιάσει το cruise show 2020-2021, με τίτλο "Balade en Méditerranée" (ή "Mediterranean Stroll" στα Αγγλικά) τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 12 μ.μ. ώρα του Παρισιού στον ιστότοπο και στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Ο οίκος μάλιστα μοιράστηκε ένα βίντεο που προσφέρει θέα στα φυσικά τοπία του νησιού, με τον ήχο των κυμάτων και των πτηνών.

https://instagram.com/p/CBGX4CXot5C/

Η cruise θα ήταν η πρώτη για την καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard από τότε που διαδέχθηκε τον Karl Lagerfeld μετά το θάνατό του τον Φεβρουάριο του 2019.

Η τοποθεσία ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από τον αείμνηστο σχεδιαστή, ο οποίος το 1997 πέρασε πέντε μέρες στο Κάπρι φωτογραφίζοντας τη Villa Malaparte, το εντυπωσιακό μοντέρνο σπίτι που γυρίστηκε η ταινία του Jean-Luc Godard του 1963 «Le Mépris». Οι εικόνες Polaroid του Lagerfeld δημοσιεύθηκαν σε ένα βιβλίο του Steidl.

Η Chanel θα είναι η πρώτη μεγάλη γαλλική μάρκα που θα παρουσιάσει μια συλλογή στο διαδίκτυο από τότε που η χώρα μπήκε σε καραντίνα τον Μάρτιο για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19, αναγκάζοντας το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων και την ακύρωση όλων των φυσικών εκδηλώσεων.

Από την άρση των δραστικών μέτρων της κυβέρνησης στις 11 Μαΐου, το λιανικό εμπόριο ανέβηκε σταδιακά, αν και η Γαλλία δεν σκοπεύει να ανοίξει τα σύνορά της σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τις 15 Ιουνίου, καθιστώντας αβέβαιες τις προοπτικές για τον καλοκαιρινό τουρισμό.

Το Fédération de la Haute Couture et de la Mode, το σώμα της γαλλικής μόδας σχεδιάζει να παρουσιάσει ψηφιακά την Haute Couture και τα ανδρικά shows τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS