ΣΤΙΛ

Ο Άγγελος Τσακίρης βάζει σε «τάξη την αταξία» των ανάλαφρων υφασμάτων με τη νέα του Capsule συλλoγή


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

13 Αυγούστου 2020

Ο Άγγελος Τσακίρης βάζει σε «τάξη την αταξία» των ανάλαφρων υφασμάτων με τη νέα του Capsule συλλoγή

Πρωτοποριακός αλλά όχι κραυγαλέος, αινιγματικά αιθέριος με τα σχέδιά του και μαεστρικά δημιουργικός μέσα από την τέχνη του. Ο Άγγελος Τσακίρης, από την πρώτη του κιόλας συλλογή μετέφερε το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα. Η capsule συλλογή “Alliberamen”, αποτέλεσε την παρθενική του είσοδο στον χώρο της μόδας, ως επαγγελματίας πια κι ένα ακόμα παράθυρο προς την νέα εποχή της ελληνικής μόδας άνοιξε. 

jenny.gr

Τρία μόνο χρόνια αργότερα, ο νεαρός σχεδιαστής έχει αποδείξει πολλά περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται και η πρόσφατη συλλογή του αποτελεί απλά μία ακόμα χειροπιαστή απόδειξη. 

Η γυναίκα του Άγγελου Τσακίρη ακροβατεί ανάμεσα στον δυναμισμό και τη γυναικεία φύση της και τελικά καταφέρνει να ισορροπήσει. Οι προσπάθειες εντυπωσιασμού παραμερίζονται και η διαχρονικότητα των δημιουργιών ανακηρύσσεται ως η ουσία τη συλλογής. Η αίσθηση της συλλογής μοιάζει απόλυτα σύγχρονη με την σιγουριά όμως και την γοητεία της κλασσικής διαχρονικής μόδας. 

jenny.gr

Έτσι λοιπόν, ζωγραφίζοντας τα ανάλαφρα υφάσματά του με χρώματα που ίσως σας θυμίσουν την γήινη παλέτα του ελληνικού καλοκαιριού, αλλά και με το κλασσικό, αιώνιο πάντρεμα του ασπρόμαυρου, ο Άγγελος Τσακίρης «βάζει σε τάξη την αταξία». Αυστηρά αλλά και θηλυκά την ίδια στιγμή, τα μεταξωτά υφάσματα που χρησιμοποιεί για τις δημιουργίες του μεταδίδουν την απόλυτα ισορροπημένη και γλυκιά αντίθεση που επιλέγει ο σχεδιαστής. 

Η γυναικεία σιλουέτα αγκαλιάζεται διακριτικά με αριστοτεχνικά πλισέ, μικροσκοπικές λαμπυρίζουσες πέτρες και αφηρημένα τυπογραφικά κολάζ του Touchon. Τα κομμάτια της συλλογής του, «A sense of New» αποπνέουν ξεδιάντροπα μία εσάνς απελευθέρωσης μέσα από αυστηρές και μινιμιαλιστικές γραμμές. 

Οι δημιουργίες Angelos Tsakiris διατίθενται αποκλειστικά στο ατελιέ του σχεδιαστή Περικλέους 58, Αθήνα.
Instagram: @angelostsakiris