ΣΤΙΛ

Το knitwear trend που είδαμε στο Instagram και "κολλήσαμε" είναι chic και κάτι παραπάνω: Sustainable


Μάρθα Κουμπάνη

17 Αυγούστου 2020

Το knitwear trend που είδαμε στο Instagram και "κολλήσαμε" είναι chic και κάτι παραπάνω: Sustainable

Για όσες αγαπούν μια εντυπωσιακή, μαξιμαλιστική εμφάνιση, είστε τυχερες: υπάρχει μια νέα τάση στο Instagram και είναι φτιαγμένη για εξωστρεφείς προσωπικότητες. Με δυνατά χρώματα, υφές με αντίθεση και απρόσμενες σιλουέτες, η τάση patchwork πρόκειται να είναι σε όλo το feed σας (αν δεν είναι ήδη.Tο καλύτερο κομμάτι; Είναι εντελώς βιώσιμο.

Πριν ξεκινήσει το Rua Carlota, μία από τις κορυφαίες μάρκες πλεκτών του Instagram, η Charlotte Rose Kirkham δεν ήταν σχεδιάστρια. Αντ 'αυτού, ήταν μαθηματικός με πάθος για τα vintage ρούχα. Ως αγοραστής, είχε παρατηρήσει την έλλειψη γύρω από την «βιώσιμη» αγορά μόδας . Η Kirkham προσπάθησε να δώσει στα κομμάτια μια δεύτερη ζωή. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της για τα μαθηματικά, η Kirkham ένωσε μαζί τα απορρίμματα υφάσματος που ταιριάζουν καλύτερα, ενώνοντας τα όλα μαζί με πολύχρωμες ραφές και topstitching. Έτσι, γεννήθηκε η Rua Carlota - και έκτοτε είναι cult.

Υπάρχουν όμως κι άλλα brands όπως το JJVintage που δημιουργούν εξίσου εντυπωσιακά looks με παλιά πλεκτά σε ζωηρούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Πέρα από το γεγονός ότι τα πλεκτά και crochet είναι τεράστια τάση, τα patchwork κομμάτια του Rua Carlota και των υπόλοιπων brands προκαλούν την κουλτούρα που θέλει τα παλιά ρούχα να πετιούνται.

https://instagram.com/p/CCooivUl-7e/?

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.