ΣΤΙΛ

O Ralph Lauren έχει γενέθλια και αυτές είναι 5 iconic στιγμές της καριέρας του


Μάρθα Κουμπάνη

14 Οκτωβρίου 2020

O Ralph Lauren έχει γενέθλια και αυτές είναι 5 iconic στιγμές της καριέρας του

Ο Ralph Lauren δεν είναι ένας απλό σχεδιαστής μόδας. Είναι ένα πρόσωπο, που έχει μέσα από μια καριέρα μισού αιώνα, καταφέρει να διαμορφώσει το πρόσωπο του αμερικανικού life style.

Και ποιος άλλωστε -άνδρας ή γυναίκα- δεν έχει φορέσει το polo shirt με το διάσημο logo του έφιππου παίκτη polo στο στήθος, από την πλευρά της καρδιάς.

Ο διάσημος σχεδιαστής, που εμπνεύστηκε από την αμερικανική λαϊκή τέχνη, την πλούσια κληρονομιά της αυτοφυούς χειροτεχνίας και την East Coast, συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία σε δρόμους και μεγαλουπόλεις με τις διαχρονικές συλλογές του. 

Ο Ralph δημιούργησε από κοστούμια υψηλής ποιότητας για άνδρες και γυναίκες έως ρούχα εργασίας και αθλητικές στολές, πάντα με γνώμονα την κομψότητα και ερμήνευσε το αμερικανικό στιλ όπως κανείς άλλος. Η σχεδιαστική ταυτότητα του οίκου παραμένει η ίδια: ρούχα που πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν διαχρονικά, ρούχα με φινέτσα και εκλεκτικό στιλ.

Έχει γίνει γνωστός για τη συλλογή σπάνιων αυτοκινήτων του, μερικά από τα οποία έχουν προβληθεί σε εκθέματα μουσείων. Παραιτήθηκε από Διευθύνων Σύμβουλος της Ralph Lauren Corporation τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Το 2019, το Forbes εκτιμά την περιουσία του σε 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που καθιστά τον Ralph Lauren τον 102ο πλουσιότερο στην Αμερική. 

jenny.gr

Σήμερα, ο Lauren κλείνει τα 81 του χρόνια και ο κόσμος της μόδας τιμά έναν ζωντανό θρύλο του αβίαστου elegance.
Εδώ είναι οι πιο σημαντικές στιγμές του Ralph από τις τελευταίες δεκαετίες.

Η γέννηση ενός κλασικού - Polo T-shirt


Ο Ralph Lauren ξεκίνησε την καριέρα του, εργαζόμενος για έναν κατασκευαστή γραβάτων. Τότε ο Ralph βρήκε το χαρακτηριστικό του σχέδιο, που έγινε το απόλυτο σημείο καμπής στο ταξίδι του. Το διαχρονικό button down, με τον αιχμηρό γιακά και τα ζωντανά χρώματα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της συλλογής του. Πέντε δεκαετίες αργότερα, το μπλουζάκι polo παραμένει η κύρια επιλογή για preppy σύνολα.

O Great Gatsby

jenny.gr

Ζητήθηκε από τον Ralph Lauren να σχεδιάσει το classic American upper-class chic για τους άνδρες του cast στο Τhe Great Gatsby, σε σκηνοθεσία Jack Clayton του 1974. Ο Ralph, ένας εκκολαπτόμενος σχεδιαστής, αξιοποίησε στο έπακρο την ευκαιρία και δημιούργησε κοστούμια ανώτερης κατηγορίας, που έχουν αντέξει με επιτυχία στη δοκιμή του χρόνου. 

Το γυναικείο κοστούμι


Ένα εξαιρετικό επίτευγμα του Ralph Lauren κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του ταξιδιού του στη μόδα ήταν το πέρασμα του από το menswear στο womenswear. Εκτός από το Polo, έχτισε τη φήμη του με το δημοφιλές γυναικείο κοστούμι του και γύρω στη δεκαετία του '70, τα σχέδια του έγιναν iconic χάρη στην Diane Keaton στην ταινία του Woody Allen του 1977, Annie Hall.

To φόρεμα της Gwyneth Paltrow το 1999

jenny.gr


Ίσως, η πιο αξέχαστη στιγμή του Ralph Lauren στο κόκκινο χαλί. Το 1999, η Gwyneth Paltrow κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το Shakespeare in Love. Ο Raf την έντυσε για τη μεγάλη βραδιά με ένα απλό, ροζ φόρεμα στο χρώμα της τσιχλόφουσκας. Αυτή θεωρείται ως η πιο γνωστή και αξέχαστη εμφάνιση της Paltrow.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ του 2010, η Αμερικανική Ομάδα φορούσε στολές από τον Ralph. Ιδίως μετά την επιτυχία των απλών και καθαρών σχεδίων του για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Ο θρυλικός fashion designer ξεκίνησε να σχεδιάζει στολές για το US Open 2005 και το Wimbledon 2006. Τα σχέδια του άξιζαν το δικό τους χρυσό μετάλλιο.

 Δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά runway looks του:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.