ΣΤΙΛ

Laetitia Casta: To iconic μοντέλο και ηθοποιός που έγινε "καλούπι" για την απεικόνιση της Γαλλικής Δημοκρατίας και Ελευθερίας


Μάρθα Κουμπάνη

2 Φεβρουαρίου 2021

Laetitia Casta: To iconic μοντέλο και ηθοποιός που έγινε "καλούπι" για την απεικόνιση της Γαλλικής Δημοκρατίας και Ελευθερίας

To θρυλικό μοντέλο και ηθοποιός, Laetitia Casta, που αγαπήθηκε όσο λίγες για την ξεχωριστή ομορφιά της, σήμερα είναι μητέρα τριών παιδιών και εξακολουθεί να είναι μία εντυπωσιακή γυναίκα, ενώ μόλις αποκάλυψε ότι περιμένει το τέταρτο παιδί της.

Μετά από 6 χρόνια σχέσης με τον αγαπημένο της Louis Garrel, οι δυο τους περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Το γαλλικό περιοδικό «Voici» φιλοξένησε ένα ενσταντανέ της όπου με φουσκωμένη κοιλίτσα και ντυμένη στα ροζ πηγαίνει στο Courbevoie Conservatory για να παρακολουθήσει μία παράσταση της κόρης της. Η Sahteene φέτος έκλεισε τα 19 και είναι καρπός του έρωτα της με τον φωτογράφο και σκηνοθέτη Stéphane Sednaoui.

Η Laetitia Casta έχει άλλα δύο παιδιά, τον 14 ετών Orlando και την 11χρονη Athena, από τη σχέση της με τον ηθοποιό Stefano Accorsi. Η σχέση αυτή ήταν από τις πιο σημαντικές για την Γαλλίδα ηθοποιό καθώς κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια.

Από το 2015 όμως είναι μαζί με τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Louis Garrel. Δύο χρόνια αργότερα, το 2017 οι δύο τους παντρεύτηκαν με άκρα μυστικότητα στην Κορσική. Έκτοτε το ζευγάρι είναι πολύ ερωτευμένο και ευτυχισμένο, ενώ ένα μωρό είναι η επισφράγιση της ευτυχίας αυτής που τόσο περίμεναν.

Το supermodel επέστρεψε στο προσκήνιο της μόδας την περασμένη χρονιά, μετά από 10 χρόνια για να ανοίξει το - για άλλη μια χρόνια ανατρεπτικό - Men's Fashion Week Fall/Winter 2020-2021 Show του Jacquemus. H Laetitia Casta αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς, ενώ δεν είναι απλά μια όμορφη γυναίκα αλλά και μια πολύ έξυπνη προσωπικότητα αφού πάντα την ενδιέφερε, όπως αναφέρει, να εξελίξει την προσωπικότητά της. 

Το πλήρες όνομά της είναι Laetitia Marie Laure Casta. Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1978, στο Pont-Audemer της Νορμανδίας, στη Γαλλία. Η μητέρα της, Line Blin, κατάγεται από τη Νορμανδία και ο πατέρας της, Dominique Casta, είναι από την Κορσική.

jenny.gr

Η καριέρα της στο modeling ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε από τον φωτογράφο Frederic Cresseaux κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην πατρίδα του πατέρα της στην Κορσική, σε ηλικία 15 ετών.

Παρόλο που ο πατέρας της δεν συμφώνησε αμέσως να αφήσει το πρακτορείο να κάνει δοκιμαστικά με την κόρη του, όταν έδωσε το πράσινο φως, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να απογειωθεί η καριέρα της Laetitia. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από το γύρισμα, βρέθηκε στην πασαρέλα για τον Jean-Paul Gaultier και όταν το μοντέλο ήταν 16 ετών, είχε εμφανιστεί ήδη σε τρία εξώφυλλα περιοδικών.

jenny.gr

Η Casta έγινε το «κορίτσι της GUESS» το 1993 και κέρδισε την περαιτέρω αναγνώριση ως Άγγελος της Victoria's Secret από το 1998 έως το 2000 και ως εκπρόσωπος της εταιρίας καλλυντικών L'Oréal . Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 100 εξώφυλλα σε τέτοια δημοφιλή περιοδικά όπως τα Cosmopolitan,Vogue, Rolling Stone, Elle και Glamour και έχει υπάρξει μοντέλο για πολύ γνωστούς μόδιστρους όπως οι Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Ralf Lauren, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton, Givenchy, Roberto Cavalli, Lolita Lempicka και Vivienne Westwood. Πέντε χρόνια αφότου ξεκίνησε την καριέρα της, η καθαρή αξία της Laetitia εκτιμήθηκε στα 5,3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ήταν το πιο καυτό μοντέλο της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Αλλά ίσως η μεγαλύτερη τιμή ήρθε το 1999, όταν η Laetitia επιλέχθηκε από Γάλλους δήμαρχους για να εμφανιστεί σε γαλλικά νομίσματα και γραμματόσημα για δέκα χρόνια, ως εικόνα της Μαριάνης, η ενσάρκωση της Γαλλικής Δημοκρατίας, θέση που προηγουμένως κατείχαν οι Brigitte Bardot και Catherine Deneuve.

jenny.gr

Η Marianne υπήρξε η  προσωποποίηση της Γαλλικής Δημοκρατίας από τη Γαλλική Επανάσταση, προσωποποίηση της ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφότητας και του λόγου και απεικόνιση της Θεάς της Ελευθερίας. Σαν να μην ήταν αρκετή μια επιτυχημένη καριέρα στη μόδα και ο ρόλος ως εθνικό σύμβολο, η Laetitia έχει επίσης μεταφέρει το ταλέντο της στη μεγάλη οθόνη, εμφανιζόμενη στη γαλλική κωμωδία του 1999 Astérix et Obélix Contre César και μαζί με τον Ισπανό χορευτή Joaquin Cortes στο neo-noir Gitano το 2000.

Η Laetitia Casta παραμένει το ίδιο όμορφη και λαμπερή, και μοιάζει ο χρόνος να μην περνά από πάνω της, μεταβαίνοντας σε μια αιώνια σφαίρα λάμψης και τελειότητας. Το κορμί της παραμένει καλλίγραμμο και το πρόσωπο της φρέσκο και λαμπερό, μια λάμψη που πηγάζει από το εγκάρδιο χαμόγελο της.

 Η ομορφιά της διαιωνίζεται και η είδηση της εγκυμοσύνης της έφερε χαρά σε όλο τον κόσμο της μόδας.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Πηγή φωτογραφιών: Getty/Ideal Images

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.