ΣΤΙΛ

Giovanna Battaglia: Τα looks της αποδεικνύουν γιατί στο στιλ πρέπει κανείς να τολμά


Μάρθα Κουμπάνη

18 Φεβρουαρίου 2021

Giovanna Battaglia: Τα looks της αποδεικνύουν γιατί στο στιλ πρέπει κανείς να τολμά

Mε αφορμή την πρόσφατη είδηση ότι αναλαμβάνει τα ηνία της Swarovski κάνουμε focus στο στιλ της εντυπωσιακής Ιταλίδας Giovanna Battaglia.

Γεννημένη στο Μιλάνο, η Battaglia Engelbert ξεκίνησε την καριέρα ως μοντέλο και στην συνέχεια εργάστηκε ως stylist και editor.

Σήμερα είναι μια επιτυχημένη γυναίκα της βιομηχανίας και το οφείλει, στην μητέρα της, που τη βοήθησε να κάνει τα πρώτα της βήματα και της δίδαξε ότι, για να προχωρήσει στη ζωή θα πρέπει να ρισκάρει και να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις.

Στα 17 της όταν ξεκίνησε το modeling κατάλαβε ότι το να ποζάρει δεν την γέμιζε. Άπό τότε είχε την δική της άποψη και ήρθε να συνδυάζει τα ρούχα με τον δικό της τρόπο.

Μάλιστα χαρακτήρισε τα ρούχα του σχεδιαστή για τον οποίο δούλευε «απαίσια», και φυσικά απολύθηκε. Η καριέρα ως μοντέλο κράτησε μόλις 5 λεπτά. Ξεκίνησε ως fashion editor όταν η Anna Dello Russo τη ρώτησε αν θα ήθελε να ασχοληθεί με την αντρική μόδα. Και η απάντηση της Giovanna ήταν: «Μαζί σου θα έκανα και το Vogue Dogs!». Έτσι ξεκίνησε η καριέρα της στην Conde Nast και την ιταλική ανδρική Vogue.

Το τολμηρό στιλ της με τα πλούσια σε χρώμα και prints σύνολα την κατέταξε στη λίστα με τις πιο stylish street style stars.

Δεν φοβάται να συνδυάσει πολλά διαφορετικά στοιχεία και να κάνει ένα ενδιαφέρον blend. Τα looks της κάθε άλλο παρά βαρετά και μονότονα μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς. Λατρεύει τις θηλυκές μίντι φούστες, τις ασύμμετρες γραμμές και έχει στη συλλογή της αμέτρητα statement pieces: Από εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου, σε animal print καλσόν και μοναδικές handbags. Φυσικά τα κοσμήματα διαδραματίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο σε κάθε της εμφάνιση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.