ΣΤΙΛ

Γαλλίδες party animals στο νυχτερινό Παρίσι: Το show Chanel πραγματοποιήθηκε στο iconic club Castel


Μάρθα Κουμπάνη

9 Μαρτίου 2021

Γαλλίδες party animals στο νυχτερινό Παρίσι: Το show Chanel πραγματοποιήθηκε στο iconic club Castel
To show Chanel ήταν εμπνευσμένο από την club life των 70s

Μετά από χρόνια επικών shows της Chanel στο απέραντο Grand Palais, τώρα κλειστό για ανακαίνιση, η καλλιτεχνική διευθύντρια της μάρκας Virginie Viard θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα για να παρουσιάσει την παιχνιδιάρικη συλλογή της «Coco Neige». «Ήθελα να δείξω σε ένα μικρό μέρος, ένα κλαμπ», εξήγησε ο Viard κατά τη διάρκεια μιας προεπισκόπησης Zoom. "Δεν μου αρέσουν οι μεγάλοι χώροι, προτιμώ αυτό το μέρος που είναι πιο οικείο. Ο Καρλ πάντα μου μιλούσε για τις παραστάσεις που έκανε στη δεκαετία του '70 με τα κορίτσια να ντύνονται μόνα τους σε ένα εστιατόριο στο Παρίσι », πρόσθεσε η σχεδιάστρια.

Πίσω στα παρασκήνια, τα μοντέλα κάνουν το μακιγιάζ τους μόνες τους και ετοιμάζονται για την παράσταση. Το κομμάτι της Diana Ross «Do You Know Where You’re Going To?» παίζει ως soundtrack στο βίντεο του show στην οικεία ατμόσφαιρα του παρισινού κλαμπ Castel.

H Viard επέλεξε το θρυλικό νυχτερινό κλαμπ της Castel, το οποίο αποτελεί την επιτομή της κουλτούρας των γενεών party animals από τότε που ο Jean Castel άνοιξε το κλαμπ τη δεκαετία του 1960.

Και η αλήθεια είναι πως μέσα από το concept και τα σχέδια της μοιάζει να απελευθερώθηκε. Και αυτό μας αρέσει πολύ.

Τα μοντέλα μπαίνουν βιαστικά στο κλαμπ από τον έρημο δρόμο της πόλης και κατεβαίνουν τις περίφημες στενές σκάλες του με τα oversized πανωφόρια τους. Στην συνέχεια τα εγκαταλείπουν και αποκαλύπτουν τα πιο λαμπερά φορέματα από μέσα. Πολλά looks συνδυάζονταν με moon boots, και ski inspired κομμάτια.

Το Viard εμπνεύστηκε επίσης από τη συλλογή Chanel για το φθινόπωρο του 1994 και το βίντεο του Jean-Baptiste Mondino για το τραγούδι του 1994 Slave to Love, από τον Bryan Ferry.

Tα σύνολα αποτελούνταν από πολλά layers, συχνά διαφορετικά υφάσματα, υφές ακόμα και διακριτικά μοτίβα. Το signature tweed ήταν όπως πάντα εκεί. Πινελιές έντονου χρώματος έσπαγαν την πολυτελή μονοτονία των formal black συνόλων, με μπλε ελεκτρίκ, φούξια και πορτοκαλί ενώ πολλά από τα πανωφόρια ήταν ραμμένα με μετάλλιζέ νήματα.

Δείτε τα looks:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.