ΣΤΙΛ

Όταν o Jean Paul Gaultier παρουσίαζε το "φόρεμα ψευδαίσθηση" στην πασαρέλα το 1993


Μάρθα Κουμπάνη

11 Μαρτίου 2021

Όταν o Jean Paul Gaultier παρουσίαζε το "φόρεμα ψευδαίσθηση" στην πασαρέλα το 1993
Όταν o Jean Paul Gaultier παρουσίαζε το γυμνό φόρεμα στην πασαρέλα

Λίγοι σχεδιαστές της είναι τόσο θεατρικοί όσο ο Jean Paul Gaultier, ο οποίος αποσύρθηκε από την μόδα την με τη συλλογή Haute Couture για την άνοιξη του 2020. Στα 50 χρόνια της καριέρας και δημιουργίας του μας προσέφερε μερικές από τις πιο iconic στιγμές στην πασαρέλα.

Οι επιρροές του Gaultier ήταν πάντα ξεκάθαρες: Γοητεύεται από τα εσώρουχα (ή την έλλειψη του), αγαπά ένα θέμα και, γενικά, πιστεύει ότι more is more. Δεν δίσταζε να παρουσιάσει φορέματα που άφηναν εκτεθειμένες τις θηλές στο runway - είτε ήταν της Madonna (της είχε κάνει άλλωστε πρόταση γάμου τρεις φορές) είτε οι πλαστές θηλές σχεδιασμένες σε ένα catsuit. To show του 1997 τελείωσε με τη νύφη να γυρίζει την πλάτη και να απεκαλύπτει ένα floral G-string!

Όταν επρόκειτο για γυμνό, ο Gaultier ήταν ατελείωτα εφευρετικός.

Σήμερα θυμόμαστε μία άλλη εμβληματική στιγμή. Όταν ο Jean Paul Gaultier παρουσίαζε μπροστά σε δεκάδες καλεσμένους, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ το πρωτοποριακό για την εποχή του -και άκρως τολμηρό- illusional nudity dress, φτιαγμένο εξολοκλήρου από παγιέτες.

jenny.gr

Το φόρεμα αποκάλυπτε το στήθος της Christine Bergström και το thong εσώρουχο της. Τα μαλλιά της ήταν τόσο μακριά που κάλυπταν το εσώρουχο στο μέρος της πλάτης.

jenny.gr

 Τα φλας των φωτογράφων πήραν φωτιά και την επόμενη όλοι μιλούσαν για το show του enfant terrible της μόδας Jean Paul Gaultier. 

Ο άνθρωπος που τάραξε τα νερά της μόδας με τον πιο κεφάτο και ευφάνταστο τρόπο, συχνά προκλητικό, πολλές φορές αισθησιακό. 

Αυτή ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία του nude φορέματος.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.