ΣΤΙΛ

Crochet: To βελονάκι «κεντά» τις εμφανίσεις μας τη νέα σεζόν


Μάρθα Κουμπάνη

31 Μαρτίου 2021

Crochet: To βελονάκι «κεντά» τις εμφανίσεις μας τη νέα σεζόν

Όπως μερικές από τις μεγαλύτερες τάσεις στην ιστορία της μόδας, έχω μια αστεία αίσθηση ότι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό στιλ μπορεί να διχάσει το fashion crowd. Το crochet είχε αναμφισβήτητα μια ταραχώδη σχέση με την μόδα: Αρχικά θεωρήθηκε ως απλώς μια φθηνή εναλλακτική λύση για τη δαντέλα.To γνωστό μας βελονάκι ήταν μια έξυπνη και πρακτική τεχνική λύση για να επιδιορθώνει ρούχα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

ΣΤΙΛ

Γυναίκες άνω των 40: Έτσι θα αποκαλύψετε τα πόδια σας την άνοιξη

Τα swinging 60s ήταν η δεκαετία που το ανέδειξε και το αποθέωσε. Από το 1960 και τα πολύχρωμα πλεκτά της γιαγιάς μας που είχαν εξαπλωθεί από την ντουλάπα στη διακόσμηση με αμέτρητα σεμέν στο σήμερα.

Bottega Veneta και Valentino συμφώνησαν πως φέτος επιστρέφουν για να δώσουν hippie αέρα στα σύνολα μας.

Ή ίσως είναι το Ella Emhoff effect, μιας και η νεαρή θετή κόρη της Kamala Harris -μοντέλο- πλέον δημιουργεί τα πιο fun και χαρούμενα πλεκτά. Φυσικά το Instagram δεν θα άφηνε κάτι τέτοιο να περάσει απαρατήρητο κι έτσι τα crochet είναι παντού στο feed μας.

Φορέματα, γιλέκα (εξίσου μεγάλη τάση), σορτς και εσάρπες ακόμα και παπούτσια και τσάντες κατασκευάζονται με την χαλαρή πλέξη.

Ο Valentino μάλιστα χρησιμοποίησέ το εμβληματικό μακραμέ του για την δημιουργία ενός ιδιαίτερου ζευγαριού sneakers.

Δείτε ακόμη: Tα ωραιότερα πουκάμισα της σεζόν

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.