ΣΤΙΛ

H Ελένη Αναστασιάδη μας συστήνει το brand “nene official” και μας μιλά αποκλειστικά για τις ελληνικές αιθέριες δημιουργίες της


Μία Κόλλια

24 Ιουνίου 2021

H Ελένη Αναστασιάδη μας συστήνει το brand “nene official” και μας μιλά αποκλειστικά για τις ελληνικές αιθέριες δημιουργίες της
Νene – όπως την φώναζε η μικρή αδελφή της. Νene όπως ορίζονται οι ελληνικές δημιουργίες, με αιθέρια διάθεση και στιβαρά κομμάτια, nene όπως η πίστη στην ουσία, στην ευγένεια και στην ομορφιά.

Νene – όπως τη φώναζε η μικρή αδελφή της. Νene όπως ορίζονται οι ελληνικές δημιουργίες, με αιθέρια διάθεση και στιβαρά κομμάτια, nene όπως η πίστη στην ουσία, στην ευγένεια και στην ομορφιά. Η Ελένη χαμογελά αφοπλιστικά και μιλά, σχεδόν, κελαρυστά – η εσωτερική χαρά και ισορροπία δεν κρύβονται. Δημιουργεί φορέματα, καφτάνια, πουκάμισα, φούστες, σορτς, δημιουργεί χαρακτηριστικές espadrilles και φυλαχτά σαν κόσμημα – όλα ξεχωριστά, με μια ιδιαίτερη ελληνική χροιά αλλά και προσωπική νότα. Κάπως σαν κάθετί να απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη κοπέλα, σαν να της διηγείται μια ιστορία παράλληλη με τη δική της.

Το Nene μπήκε στον χώρο της μόδας το 2016, στην αρχή ερασιτεχνικά, για φίλους και γνωστούς. Κυρίως διότι η Ελένη ήθελε να εξωτερικεύσει τη δημιουργικότητά της. Αυτός ο αυθορμητισμός είναι και το στοιχείο, που με την πάροδο του χρόνου, προσέλκυσε τον κόσμο και απέκτησε φανατικό κοινό.

Βρείτε όλα τα designs από nene official, διαθέσιμα με 15% έκπτωση αποκλειστικά για τους subscribers του Jenny.gr Exclusive Benefits.

«Κάθε χρόνο που περνούσε, κάναμε ακόμη κάποιες δημιουργικές προσθήκες και τα τρία τελευταία χρόνια ασχολήθηκα εντατικά με το ρούχο». 

jenny.gr

Πότε κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το αντικείμενο; Υπήρχαν ενδείξεις όταν ήσουν μικρότερη;

Η μόδα υπήρχε μέσα μου από πολύ νεαρή ηλικία… ανήκω και εγώ στα κορίτσια που έφτιαχναν ρούχα για τις κούκλες τους από υφάσματα που περίσσευαν στο σπίτι για οποιοδήποτε λόγο! Πρότυπό μου για το στυλ αποτέλεσε η μητέρα μου, η οποία ξεχώριζε ιδιαιτέρως για το πολύ δυνατό προσωπικό της ύφος. Όσο όμως και να παρακολουθούσα ή να ακολουθούσα τη μόδα, δεν υπήρξα ποτέ fashion victim.

Βρείτε όλα τα designs της ~Romantzo~ collection SS21 από nene official με έκπτωση 15% αποκλειστικά για τους subscribers του Jenny.gr Exclusive Benefits.

jenny.gr

 

Η νέα συλλογή Romantzo έχει σαν σκοπό να χαλαρώσει τοσο το νου όσο και τη διάθεση. Βγήκε αυθόρμητα σαν ανάγκη να εξωτερικευθεί η ρομαντική και χαλαρή μας διάσταση ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονιά που περνάμε.

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου και πώς ανανεώνονται αυτές οι πηγές; Μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί για πάντα το εφαλτήριο;

Η έμπνευσή μου αντλείται από το ελληνικό καλοκαίρι και τα νησιά μας – τα χρώματα και οι μυρωδιές του είναι οι πηγές από όπου αντλώ ιδέες! Δεν μπορώ να κρύψω όμως πως μεγάλη μου έμπνευση είναι τα ιερατικά άμφια και οι εκκλησίες μας. Ίσως και γιατί έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια που είμαστε κοντά με την εκκλησία και την πίστη, χωρίς υπερβολές φυσικά. Ο θείος μου είναι ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Ελλάδα, οπότε είναι λογικό να έχουμε επιρροές. Από τον διάκοσμο, τα τάματα και τα χρώματα των αγιογραφιών ως και λεπτομέρειες που δεν πιάνει το απλό μάτι. Η Ελλάδα, πάντως, και η απίστευτη κληρονομιά της θα αποτελούν για πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι έμπνευσης. 

jenny.gr

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου «σχολές» μόδας και γιατί;

Ήμουν πάντα υπέρμαχος του μινιμαλισμού και μπορώ να πω ότι έκλεινα και σε λίγο πιο dark στοιχεία. Ίσως γιατί αγαπώ πολύ το Βερολίνο, είχα εκεί φίλους με γκαλερί, πήγαινα συχνά και έχω επηρεαστεί ιδιαιτέρως. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως αυτή η σκηνή κάπως θα με περιόριζε – ήταν αρκετά βαριά. Οπότε μάλλον εκεί υπερτέρησε η φιλοσοφία της γαλλικής κομψότητας και άνεσης, της ελληνικής ομορφιάς, της ιταλικής απλότητας… Ο συνδυασμός των πραγμάτων με χαρακτηρίζει, όχι η μονοδιάστατη προσέγγιση στα πράγματα.

Αγαπάς την ελευθερία, όπως λες, την άνεση, τη χαλαρότητα διότι έτσι είσαι και εσύ. Πιστεύεις ότι δημιουργούμε αυτό που είμαστε τελικά;

Βασικό συστατικό σε ό,τι μπορεί κάποιος να ορίσει ως επιτυχία είναι οι δημιουργίες του να μεταδίδουν με ανεπιτήδευτο τρόπο αυτό που ο ίδιος είναι. Είμαι ένας αρκετά μποέμ χαρακτήρας και συνεπώς δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω κάτι «στημένο». Μέσα από το brand μου εκφράζω βιώματα και στοιχεία του εαυτού μου και αυτό έχει βρει αρκετούς συνοδοιπόρους.

Ποια είναι η διαδικασία της δημιουργίας και της παραγωγής; Υφάσματα, ράψιμο, πώληση.

Η διαδικασία που ακολουθούμε ώστε να φτιαχτεί κάτι, ξεκινά από την έμπνευση... Έπειτα επιλέγω με μεγάλη προσοχή τα υφάσματα κυρίως από βαμβάκι και τον χειμώνα από βελούδο και μετάξι. Μετά σχεδιάζω το ρούχο που έχω στο μυαλό μου - πολλές φορές ενδέχεται να αλλάξω ρότα και να φτιάξω κάτι άλλο! Και στη συνέχεια αναλαμβάνουν δράση οι πατρονίστ που βγάζουν τα δείγματά μας και μετά ξεκινάει η παραγωγή.

jenny.gr

Ποια είναι η σχέση σου με το χρώμα και τι σημαίνει στη ζωή σου;

Χρώμα... μια λέξη τόσα συναισθήματα! Είμαι οπαδός της μονοχρωμίας ίσως γιατί μέσα από τη μονοχρωμία μπορώ να δω πολλές αποχρώσεις σε μία. Φέτος όμως ένιωσα την ανάγκη να πειραματιστώ με παστέλ αποχρώσεις, καρό και κάποια εμπριμέ. 

Τι σε συνδέει με τα ονόματα των δημιουργιών σου;

Τα ονόματα των δημιουργιών μου είναι ελληνικά νησιά, είναι αγαπημένα πρόσωπα και έννοιες που ορίζουν τη ζωή μου και την προσωπικότητά μου, όπως για παράδειγμα η αύρα, το κάρμα, το φως.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Πώς βλέπεις μια ενδεχόμενη πορεία σου στο εξωτερικό; Εφικτό ή ανέφικτο όνειρο;

Η αγορά του εξωτερικού είναι αρκετά μεγάλη και πολύ ανοιχτή προς τους Έλληνες σχεδιαστές! Αγαπούν το ελληνικό στοιχείο, τον μινιμαλισμό και τη φιλοσοφία μας. Η επέκτασή μου στο εξωτερικό είναι ασφαλώς στους στόχους μου.

jenny.gr

Άμεσα ή πιο μελλοντικά πλάνα για το brand.

Από τη φύση μου είμαι ένα άτομο που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς δημιουργία. Πέρα απ’ τη μόδα, αγαπώ τη διακόσμηση και ένα πλάνο είναι να δημιουργήσω μια σειρά για είδη σπιτιού αλλά και παιδική ένδυση. Φέτος ξεκίνησα μια σειρά βαπτιστικών ρούχων με αρκετά νησιωτικό αέρα – ονομάζεται «My forever day» και αφορμή ήταν η βάπτιση της κόρης μου στη Πάτμο. Έφτιαξα εγώ τα πάντα για την περίσταση αυτή και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το αναπτύξω. Το εγχείρημα αυτό είναι σε αρκετά πειραματικό στάδιο αλλά βλέπω ήδη ανταπόκριση από όσους το γνωρίζουν.

Μίλησέ μας για τη δική σου Πάτμο. Αγαπημένα μέρη και γωνιές. Η αύρα και η υποβλητικότητα του τόπου.

Η δική μου Πάτμος... η πηγή έμπνευσης όλης μου της ζωής. Από εκεί αντλώ, όχι μόνο επαγγελματική έμπνευση, αλλά και όσα πρεσβεύω στον τρόπο ζωής μου. Αυτό που νιώθω και σκέφτομαι όταν είμαι εκεί, το mindset στο οποίο βουτάω, είναι εκείνο που θέλω να με διακατέχει και όλον τον χειμώνα. Ανέκαθεν θυμάμαι να θαυμάζω την επιβλητικότητα του ιερού αυτού τόπου. Ανέκαθεν επίσης θυμάμαι να μαγεύομαι από τους ξένους επισκέπτες από τους οποίους πήρα αμέτρητα μαθήματα στυλ. Αγαπημένα μου μέρη στο νησί είναι η Χώρα όπου βρίσκεται και το σπίτι μου, το ηλιοβασίλεμα στον προφήτη Ηλία που μου προσφέρει κάθαρση κάθε απόγευμα που επισκέπτομαι το σημείο και το ζω, αλλά και το ταβερνάκι στον Διακόφτη... όσοι το έχουν επισκεφτεί γνωρίζουν τη μαγεία του.

www.neneofficial.com
Instagram : nene___official

Δείτε ακόμη: Dior Cruise 2022 Athens

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.