ΣΤΙΛ

Girlbosses: Γιατί ο χαρτοφύλακας είναι η νέα It bag


Μάρθα Κουμπάνη

12 Αυγούστου 2021

Girlbosses: Γιατί ο χαρτοφύλακας είναι η νέα It bag
Γιατί ο χαρτοφύλακας είναι η νέα It bag

Σύμφωνα με τις Bella Hadid, Lady Gaga, Olivia Rodrigo και τα runways της σεζόν SS22, ο χαρτοφύλακας επιστρέφει στο στιλ μας με business αέρα. Το τελευταίο διάστημα οι παραπάνω κυρίες της μόδας εθεάθησαν να κρατούν το ιδιαίτερο αξεσουάρ γραφείου, με τους Βίρτζιλ Άμπλο και Κιμ Τζόουνς να παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές κατά τη διάρκεια των shows με τις ανδρικές συλλογές. Ταυτόχρονα, ο χαρτοφύλακας έχει κάνει την εμφάνιση του και στα feeds των fashion insiders στο Instagram.

Το κοστούμι, το button down και αξεσουάρ όπως η γραβάτα είναι δανεισμένα από την ανδρική γκαρνταρόμπα και τώρα έρχεται να προστεθεί και ο χαρτοφύλακας.
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, ωστόσο, ο χαρτοφύλακας είναι εντελώς ασυμβίβαστος με τη σύγχρονη ζωή. Σήμερα είναι πιο πιθανό να δείτε έναν επιχειρηματία να μεταφέρει τα απαραίτητα έγγραφα, κλειδιά, κάρτες και λάπτοπ μέσα σε back pack.

Οι χαρτοφύλακες μπορεί να ξεκίνησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, όμως τώρα μεταμορφώνονται σε statement αξεσουάρ, φτιαγμένοι από πολυτελή δέρματα, μονόχρωμα ή με μοτίβα, κροκό κ.α.

Αυτό που παραμένει αμετάβλητο, όμως, είναι η αίσθηση του εργασιακού εργαλείου και του σκοπού που επιτελεί. Σημειολογικά μπορεί να ερμηνευτιεί ως μια αντίδραση στο lockdown και το ντύσιμο χωρίς σκοπό.

jenny.gr

Η αναβίωση του χαρτοφύλακα δεν σηματοδοτεί απαραίτητα την επιστροφή στο γραφείο, αλλά έρχεται να αμβλύνει τα όρια μεταξύ εργασίας και αναψυχής. Και, όπως φαίνεται σε αυτές τις γυναίκες διασημότητες, ο χαρτοφύλακας αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο ο καπιταλισμός έχει εισχωρήσει στον φεμινισμό (ή αντίστροφα), καθώς οι γυναίκες κατακτούν όλο και περισσότερο εργασιακά ανώτερες θέσεις. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο χαρτοφύλακας είναι ένα σύμβολο της εποχής, για το γυναικείο στιλ.

 

 

 Όσο για το πού και πώς θα τον κρατήσουμε; Mε φορέματα και φούστες, μίντι ή pencil, με ψηλόμεσα παντελόνια κα φυσικά κοστούμια!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.