ΣΤΙΛ

Iδανικό μήκος, σωστή μέση: Τα πανωφόρια που θα αναδείξουν τον σωματότυπό σας, όποιος κι αν είναι αυτός


Μάρθα Κουμπάνη

13 Οκτωβρίου 2021

Iδανικό μήκος, σωστή μέση: Τα πανωφόρια που θα αναδείξουν τον σωματότυπό σας, όποιος κι αν είναι αυτός
Πώς να επιλέξετε το πιο κολακευτικό πανωφόρι για τον σωματότυπο σας

Είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και πριν η θερμοκρασία κάνει βουτιά, οι περισσότερες αναζητάμε ένα κομψό πανωφόρι για το φθινόπωρο και αργότερα. 

Οι τάσεις είναι πολλές και διαφορετικές, ικανές να καλύψουν κάθε στιλ και γούστο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορούμε να επιλεξουμε οποιοδήποτε στιλ, ανάμεσα σε διαφορετικά μήκη και γραμμές. Σωστά μαντέψατε, η απάντηση είναι όχι.

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο με αφορμή την αναζήτηση του ιδανικού μήκους καμπαρντίνας, ένα ελαφρύ και κλασικό πανωφόρι, κατάλληλο για την εποχή που διανύουμε, αλλά και την άνοιξη.  

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι σημαντικά, όταν επιλέγετε οποιοδήποτε πανωφόρι, αφενός γιατί είναι το ρούχο που καλύπτει το υπόλοιπο outfit σας και θέλετε να είναι εντυπωσιακό, αφετέρου γιατί μπορούν να παίξουν δραματικό ρόλο στην εικόνα σας, να την απογειώσουν ή και να την «χαλάσουν».

Έχω ύψος 1,63 και είμαι 53 κιλά. Έστω λοιπόν, ότι είμαι μια κανονική γυναίκα και όχι petite. Ποτέ δεν με απασχολούσε το ύψος μου, για την επιλογή όμως ενός παλτού ή jacket έχει σημασία. Αναζητώντας λοιπόν μια κολακευτική καμπαρντίνα, το πρώτο σημείο που έπρεπε να σκεφτώ ήταν το μήκος. Ήθελα μια καμπαρντίνα κλασική, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να αναζητήσω ένα μήκος κάτω από το γόνατο αλλά πιο ψηλά από τους αστραγάλους. 

jenny.gr

Το μήκος είναι σημαντικό και για γυναίκες με πιο ανοιχτή λεκάνη ή γεμάτα πόδια και γάμπες. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία αποφύγετε ένα πανωφόρι με μήκος που σταματά σε αυτά τα σημεία, γιατί θα τα τονίσει.

Στην συνέχεια έπρεπε να δώ την γραμμή. Η τάση που επικρατεί τα τελευταία αρκετά χρόνια, είναι οι γραμμές των ρούχων να είναι χαλαρές και σε πολλές περιπτώσεις oversized. Aπο την εμπειρία μου, έχω καταλήξει πως γενικά αυτές οι σιλουέτες είναι πιο κολακευτικές και ταιριάζουν σε περισσότερες γυναίκες, σε σχέση με τα πιο μεσάτα σχέδια, ακόμα και στις πιο μικροκαμωμένες από εμένα. Πέρα από το γεγονός ότι επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων δείχνουν και απερίγραπτα σοφιστικέ και cool. Δεν είναι τυχαίο που οι πιο στιλάτες fashion insiders συχνά επιλέγουν ένα νούμερο μεγαλύτερο για το παλτό τους.

Σε ότι αφορά τα μεσάτα και ανδρικά «κοψίματα» έχουν τις ιδιαιτερότητες τους και είναι λιγάκι πιο tricky. 

Eκτός από το μήκος που τελειώνει το πανωφόρι πρέπει να προσέξετε και το ύψος της μέσης. Εδώ το σωστό fit είναι πολύ σημαντικό. Η μέση του παλτό πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στην δική σας, είτε το φοράτε ανοιχτό, είτε κουμπωμένο και ταυτόχρονα τα χέρια σας να βρίσκουν με ευκολία τις τσέπες του.

Για τις πολύ ψηλές γυναίκες, ένα μάξι παλτό σε ίσια γραμμή είναι μια safe και πολύ κομψή επιλογή. Επιπλέον εδώ, οι ραφές στους ώμους και την πλάτη πρέπει να αγκαλιάζουν τέλεια τις γραμμές του κορμιού σας αλλιώς το αποτέλεσμα μπορεί να είναι περίεργο.

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν μερικές συμβουλές για τον κάθε σωματότυπο, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε, λαμβάνοντας υπόψιν και τα παραπάνω: 

Kλεψύδρα

Έχετε: καμπυλωτό φαρδείς ώμους και γοφούς, αλλά στενή μέση

Αναζητήστε: ένα παλτό με ζώνη για να ορίσετε τη μέση.

jenny.gr

Max Mara

Petite


Έχετε: Μικρό και στενό κορμό

Αναζητήστε: 'Eνα κοντό πανωφόρι (στο ύψος του καβάλου)

jenny.gr

Saint Laurent

Αχλάδι

Έχετε: φαρδύτερους γοφούς και μικρότερη μέση και ώμους.

Αναζητήστε: Πανωφόρια με γραμμή Α και statement γιακάδες που θα τραβήξουν την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος.

jenny.gr

Prada 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.