ΣΤΙΛ

Πώς το iconic Bottega Veneta green έγινε το χρώμα του 2021


Μάρθα Κουμπάνη

8 Νοεμβρίου 2021

Πώς το iconic Bottega Veneta green έγινε το χρώμα του 2021
Πώς το Bottega Veneta green έγινε το χρώμα του 2021

Σε όλο το 2021 υπήρξε ένα χρώμα που είναι απολαυστικά αναπόφευκτο να δει κανείς, τόσο στις συλλογές σχεδιαστών και brands όσο και στα social media. Ενώ υπήρχαν παρόμοιες αποχρώσεις αυτός ο συγκεκριμένος τόνος, με τη ζωντάνια του, έχει κυριαρχήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει στεφθεί το πολιτιστικό χρώμα του 2021. Από την puddle boot μέχρι την padded bag, «Bottega Green» έχει πλέον γίνει μέρος της ταυτότητας του Bottega Veneta. Μια παιχνιδιάρικη και φρέσκια πινελιά που όμως είναι και διαχρονική. Ενώ το καλοκαίρι είναι πια αρκετά πίσω, το Bottega Green θα συνεχίσει να χαρίζει το φως και το χρώμα του καλοκαιριού και τον χειμώνα, που όλα τα άλλα χρώματα της φύσης αλλάζουν.

jenny.gr


Τα τελευταία χρόνια, το πράσινο είναι κυρίαρχο στις πασαρέλες και γενικότερα στη νοοτροπία σχεδιασμού. Αυτή η τάση ξεκίνησε το 2017 όταν το Greenery επιλέχθηκε ως Χρώμα της Χρονιάς από την Pantone. Το πράσινο είναι πιο δημοφιλές και ισχυρό από ποτέ, σε μεγάλο βαθμό χάρη στον Bottega. Αμέσως μετά το ντεμπούτο της απόχρωσης στο show Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, τα ρούχα και τα αξεσουάρ Bottega Green έγιναν περιζήτητα τόσο από διασημότητες όσο και από influencers. Τώρα, καθώς οι άνθρωποι βγαίνουν ολοένα και περισσότερο από τα σπίτια τους και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, το χρώμα χρησιμεύει ως ο τέλειος τρόπος για να προσθέσουν μια δόση ενέργειας στην γκαρνταρόμπα τους.

 

jenny.gr

Το Bottega Green μπόρεσε να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που ντύνονται οι άνθρωποι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά από χρόνια ήσυχων γήινων αποχρώσεων, μινιμαλισμού και εταιρειών που επιβάλλουν την ομοιομορφία στους καταναλωτές, μια ολόκληρη γενιά μεγαλώνει ​​σε μια χρονική στιγμή όπου η συμβολή των κοινωνικών τάσεων και των παγκόσμιων γεγονότων έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να θέλουν να ξεχωρίσουν και να γίνουν αντιληπτοί . Ενώ η οικονομική ύφεση χρησίμευσε ως μια συχνά αναφερόμενη ως καθοριστική εμπειρία της δεκαετίας του 2010, η εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η έξοδος από την καραντίνα θα καθορίσουν την επόμενη δεκαετία. Και, όπως το χακί, το ναυτικό και η ελιά έγιναν μια κωδικοποιημένη τονική γλώσσα, η Bottega Green δείχνει ότι αυτό που έρχεται θα είναι φωτεινό και μοναδικό.

jenny.gr

Κοιτάζοντας μπροστά, το Bottega Green δεν φαίνεται να φεύγει, τουλάχιστον όχι σύντομα. Ενώ νέα χρώματα εισάγονται στις συλλογές Bottega—όπως το πλούσιο μωβ και το κόκκινο που εμφανίζεται στη νέα σειρά Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, το Bottega Green θα παραμείνει και θα συνδέεται με ένα νέο κεφάλαιο για τον Bottega Veneta, καθώς και με την αρχή αυτής της νέας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.