ΣΤΙΛ

Oι κυρίαρχες τάσεις στα γυαλιά ηλίου «φωνάζουν» nostalgia


Μάρθα Κουμπάνη

18 Ιουνίου 2022

Oι κυρίαρχες τάσεις στα γυαλιά ηλίου «φωνάζουν» nostalgia
 Από φουτουριστικές έως ρετρό σιλουέτες ή φωτεινά και τολμηρά χρώματα, όλα τα γυαλιά ηλίου έχουν εντυπωσιακά σχήματα

Τα δύο τελευταία χρόνια η μόδα στρέφεται γύρω από ένα trend-συναίσθημα, την νοσταλγία. H nostalgia είναι θα λέγαμε μια ομπρέλα που περιλαμβάνει κάθετι που μας γυρίζει στο παρελθόν -από έντονα prints και ανατρεπτικά color combos, σε χαμηλοκάβαλα παντελόνια και super short μίνι φούστες και παπούτσια με sky high πλατφόρμες. Στα πλαίσια αυτής της μανίας που ξεπήδησε μέσα από τα SoMe και κυρίως μέσα από τους Gen-Zers του Tik Tok και τα γυαλιά ηλίου έχουν την ίδια νοσταλγική διάθεση, κάτι που μας αρέσει πολύ.

Επιπλέον οι αλλαγές που σημειώθηκαν στην καθημερινότητα μας τα δύο αυτά χρόνια έφεραν την άνεση και πρακτικότητα σε πρώτο πλάνο. Η χρήση που κάναμε σε υπολογιστές και οθόνες μπορεί εν μέρει να εξηγήσει τους πιο χοντρούς φακούς και σκελετούς των γυαλιών αλλά και τα φίλτρα προστασίας από τη μπλε ακτινοβολία.

Η επιστροφή στη δημιουργική έκφραση και το ντύσιμο είναι ένας άλλος λόγος για τις τολμηρές και ζωντανές τάσεις των γυαλιών ηλίου φέτος. Από φουτουριστικές έως ρετρό σιλουέτες ή φωτεινά και τολμηρά χρώματα, όλα τα γυαλιά ηλίου έχουν εντυπωσιακά σχήματα. Αν και οι τάσεις των γυαλιών ηλίου για το 2022 κλίνουν προς την δεκαετία του '70, όλα τα σχήματα και στιλ είναι in το 2022.

Bright & Bold

XXL Aviators

Φακοί με χρώμα

Φουτουριστικά και αρχιτεκτονικά σχήματα

Y2K

Με αποχρώσεις πολύτιμων λίθων

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.