ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Tom Ford διαδέχτηκε την Diane von Furstenberg ως πρόεδρος του CFDA


Αφροδίτη Σακκά

20 Μαρτίου 2019

20190224_zaa_d20_1601.jpg

O Tom Ford θα αντικαταστήσει τη Diane von Furstenberg ως πρόεδρος του CFDA, όπως ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα. "Επιστρέφοντας απ' την Ευρώπη, αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η απομόνωση που νιώθω εδώ. Νιώθω πως η Αμερική είναι μία από τις πιο απομωνομένες χώρες στον κόσμο. Κοιτάμε πολύ εσωτερικά," δήλωσε ο Ford στο Business of Fashion. "Αυτό που χρειάζεται η αμερικάνικη μόδα για να γίνει πιο επίκαιρη στον κόσμο είναι να μην θεωρεί τον εαυτό της αμερικάνικο αλλά διεθνή".

Ο διάσημος σχεδιαστής θα ξεκινήσει το νέο του ρόλο τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς και λέγεται πως ένας από τους βασικούς στόχους του θα είναι η αναδημιουργία του New York Fashion Week. Έχει ειπωθεί στο παρελθόν πως ο χώρος θα μεταφερθεί στο The Shed στο Hudson Yards τον Σεπτέμβριο, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ο σχεδιαστής, που έχει κερδίσει αρκετά βραβεία CFDA, θα συνεργαστεί στενά με τον chief executive Steven Kolb. Η νέα θέση του Ford σηματοδοτεί το τέλος μίας μεγάλης θητείας για την von Fusternberg, που έγινε πρόεδρος του CFDA το 2006.

"Όταν ήρθα, χρειάζοντας μία μητέρα. Τώρα χρειάζονται μία πολιτική προσωπικότητα," είπε η Von Furstenberg για τον Ford. "Αυτό που θεωρώ το καλύτερο στον Tom, ένας σχεδιαστής που όλοι οι σχεδιαστές σέβονται και εκτιμούν, είναι πως είναι ένα παγκόσμιο πρόσωπο [που έχει βοηθήσει να χτιστούν] μεγάλες εταιρίες".

 

Δείτε ακόμη: Karl Lagerfeld: 18 φωτογραφίες από τη ζωή του θρύλου της μόδας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.