ΣΤΙΛ FASHION NEWS

The White Shirt Project: Διάσημοι σχεδιάζουν λευκά πουκάμισα ως φόρο τιμής στον Karl Lagerfeld


The Jennettes

17 Ιουλίου 2019

20190219_zaa_d20_153.jpg

Με σκοπό να τιμήσουν την μνήμη του Karl Lagerfeld, του θρυλικού creative director των οίκων Chanel και Fendi, που έφυγε από τη ζωή νωρίτερα αυτή τη χρονιά, κάποιοι από τους διάσημους φίλους του αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα project ονόματι A Tribute to Karl: The White Shirt Project, το οποίο έχει σκοπό να αναδημιουργήσει το χαρακτηριστικό ρούχο του Lagerfeld - το πουκάμισο. Η λίστα με τα ονόματα που θα πάρουν μέρος, περιλαμβάνει τους Takashi Murakami, Kate Moss, Cara Delevingne, Amber Valletta και Tommy Hilfiger.

"Αν με ρωτήσετε τι θα ήθελα να είχα ανακαλύψει στη μόδα, θα έλεγα το λευκό πουκάμισο. Για εμένα, το λευκό πουκάμισο είναι η βάση των πάντων. Όλα έρχονται μετά από αυτό," είχε πει o Lagerfeld. Έτσι, οι σχεδιαστές, τα μοντέλα, οι καλλιτέχνες και οι ηθοποιοί που θα πάρουν μέρος στο project θα σχεδιάσουν μία δική τους εκδοχή του αγαπημένου λευκού πουκαμίσου του Lagerfeld.

Τα πουκάμισα είναι "ένας μοναδικός και οικείος τρόπος να θυμίσουν τον Karl," είπε ο Pier Paolo Righi, CEO του brand Karl Lagerfeld, είπε στο WWD. Τα designs θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Paris Fashion Week τον Σεπτέμβριο.

Η σχέση του Lagerfeld με τον αριθμό επτά, θα ενσωματωθεί επίσης στο project. Επτά από τα τελικά designs θα αναπαραχθούν 77 φορές και θα πουληθούν για 777 ευρώ το καθένα. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δωθούν στο Sauver la Vie, μία γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση που χρηματοδοτεί την ιατρική έρευνα στο Paris Descartes University.

 

Δείτε ακόμη: Karl Lagerfeld: 18 φωτογραφίες από τη ζωή του θρύλου της μόδας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.