ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H Milan Fashion Week θα διεξαχθεί κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο


Μάρθα Κουμπάνη

1 Ιουλίου 2020

H Milan Fashion Week θα διεξαχθεί κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

H Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου θα γίνει κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Η Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) έκανε γνωστά τα νέα όταν αποκάλυψε το πρόγραμμα των ανδρικών shows ότι θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά σε λίγο καιρό.

"Η ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας γεννήθηκε από την ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση και από τη δυσκολία να ταξιδέψουμε εξαιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Θα είναι επιπλέον μια λύση για τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην παρούσα φάση", εξήγησε ο Carolo Capasa, πρόεδρος της CNMI.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως σε αυτή του Σεπτεμβρίου, τα ψηφιακά events θα χρησιμοποιηθούν σαν ένα δημιουργικό εργαλείο που θα συνοδεύει το παραδοσιακό μοντέλο. "Σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει και όχι να αντικαταστήσει τα φυσικά shows, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, και συνεχίζουν να έχουν ζωτική σημασία στην προώθηση του Made in Italy”.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά την αντίστοιχη της Fédération de la Haute Couture et de la Mode που επιβεβαίωσε το πρόγραμμα για τα shows του Σεπτεμβρίου, τα οποία θα συνοδεύονται από το λανσάρισμα μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας. Το βρετανικό label Burberry επίσης αποκάλυψε τα σχέδιά του να διοργανώσει ένα φυσικό show για την ερχόμενη σεζόν, δείχνοντας ότι μάλλον και η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί, παρόλο που το British Fashion Council δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.

-->