ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Sanguel Katak: H σχεδιάστρια με τα πιο elegant πλεκτά καλοκαιρινά φορέματα μιλάει στο #jennygr


Μάρθα Κουμπάνη

16 Ιουνίου 2021

Sanguel Katak: H σχεδιάστρια με τα πιο elegant πλεκτά καλοκαιρινά φορέματα μιλάει στο #jennygr
H σχεδιάστρια Sanguel Katak αποκαλύπτεται στο #jennygr

Καλοκαίρι.

Μία λέξη αρκεί για να πλημμυρίσει το μυαλό μας από όμορφες εικόνες και αναμνήσεις που συνοδεύονται τις περισσότερες φορές από ένα αίσθημα ευφορίας. Εικόνες στα χρώματα του ατελείωτου γαλάζιου, με λευκές πινελιές ή εικόνες που γεννούν την ζεστασιά ενός πορτοκαλί ηλιοβασιλέματος. Όποιο κι αν είναι το σκηνικό, τα ρούχα είναι τα απολύτως απαραίτητα, δροσερά και αέρινα. Καφτάνια και ντελικάτα πλεκτά φορέματα είναι από τις αγαπημένες μας επιλογές και ντύνουν αυτές τις εμφανίσεις με μια εξωτική θηλυκότητα.

jenny.gr

Όταν μιλάμε για πλεκτά φορέματα ένα είναι το brand που πρέπει να γνωρίζετε και πίσω από αυτό βρίσκεται μια γυναίκα.

Θηλυκά φορέματα που αγκαλιάζουν κάθε σιλουέτα, ολόσωμες φόρμες και κορμάκια, αέρινα cover ups και καφτάνια με κοινό χαρακτηριστικό την άψογη τεχνογνωσία και τη λεπτομερή εστίαση στο ίδιο το νήμα, πρωταγωνιστούν στην καλοκαιρινή knitwear συλλογή της SANGUEL.

Η συλλογή, που είναι διαθέσιμη στο SANGUEL pop up store στο attica City Link, αποτελεί μια ωδή στα ατελείωτα καλοκαίρια, με διαφάνειες, λάμψεις και μελετημένα patterns που επαναπροσδιορίζουν την έννοια των luxury summer και beachwear outfits.

Ποια είναι όμως η δημιουργός του

jenny.gr

Μέσα στη βιομηχανία σχεδιασμού, η founder Sanguel Katak από την Τουρκία θεωρείται επαναστάτρια στην καινοτομία πλεκτών χάρη στις τολμηρές συνθέσεις της με νέα νήματα.

Το κορίτσι που στις παραστάσεις του σχολείου της, προτιμούσε να μένει στα παρασκήνια και να πειραματίζεται με τα ενδύματα και τα κοστούμια την ώρα που όλοι οι άλλοι διεκδικούσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην σκηνή, είναι σήμερα μια δυναμική γυναίκα με επιτυχημένη πορεία στην μόδα.
Όλα ξεκίνησαν με τη νίκη σε ένα διαγωνισμό fashion design. Μετά την ολοκλήρωση του BA στο fashion design το 2004, η Sanguel Katak κατάφερε να γίνει μέλος της πρώτης διεθνούς ομάδας ταλέντου του οίκου Hugo Boss στην Ελβετία και που της άνοιξε μια περίφημη καριέρα στη βιομηχανία της μόδας.

Η Sanguel Katak στη συνέχεια εργάστηκε στις ομάδες σχεδιασμού για μια σειρά από luxury και fast fashion brands στη Γερμανία, το Μιλάνο και αργότερα στην Ισπανία, όπου τελικά εγκαταστάθηκε.
Παρά το ευρύ φάσμα των εμπειριών που είχε αποκτήσει, το μυαλό της πάντα γύριζε πίσω στον κόσμο των πλεκτών, με τα οποία είχε έρθει για πρώτη φορά σε επαφή κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Hugo Boss, και ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της θητείας της ως senior designer του Women’s Knitwear της Inditex Group.

Καθώς εργάστηκε σε μια παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα νημάτων, η Sanguel ερωτεύτηκε την τεχνική πλευρά της δημιουργίας νέων πλεκτών συνθέσεων και των αμέτρητων αποχρώσεων. Το πάθος και η εξειδίκευσή της στα πλεκτά, συνδυάστηκε με μια δια βίου αγάπη για τα ταξίδια και έντονο προσωπικό στυλ, και κάπως έτσι τέθηκαν τα θεμέλια για το ομώνυμο brand της SANGUEL. 

Την συνάντησα και μου διηγήθηκε η ίδια με δικά της λόγια την έμπνευση.

Το brand ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2019 ως μια ωδή στην γυναίκα που αγαπάει να ταξιδεύει. Μια γυναίκα σαν κι εκείνη που απ΄ την πρώτη στιγμή αποπνέει κοσμοπολίτικο αέρα. Ωστόσο η νέα συλλογή εμπνέεται από την Ελλάδα το ελληνικό καλοκαίρι.

«Όταν σχεδίαζα την συλλογή σκεφτόμουν μια γυναίκα που ταξιδεύει πολύ, μια γυναίκα στις διακοπές, στο πλοίο ή την παραλία, σε ένα καλοκαιρινό δείπνο και χρειάζεται ένα κομψό φόρεμα για όλες αυτές τις περιστάσεις».

jenny.gr

«Πάντα ταξίδευα πολύ και ήθελα να έχω ένα item στην βαλίτσα μου για όλα»

«Πάντα ταξίδευα πολύ και ήθελα να έχω ένα item στην βαλίτσα μου για όλα», μου είπε και έμοιαζε το μυαλό της να περνούσαν σαν slides, αμέτρητοι προορισμοί και τοπία.

Στόχος ήταν να δημιουργήσει μια capsule wardrobe για όλο το καλοκαίρι, με ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των νημάτων και τις υφές. «Προσπάθησα να επιλέξω πολύ καλά υλικά, γιατί ήθελα οι γυναίκες να νιώθουν πραγματικά άνετα φορώντας τα, πλεκτά που δεν ενοχλούν το δέρμα και δίνουν στην γυναίκα την αξία που πρέπει».

«Φρέσκια, νέα και ξεχωριστή» αυτές ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε όταν την ρώτησα τι αισθάνεται η γυναίκα που φορά τις δημιουργίες της. Την ίδια στιγμή μου παρουσίαζε τις λεπτομέρειες ενός μίντι φορέματος με κάθετες ρίγες, ιδανικό για να αλλάξουμε διάθεση στην μετα-covid εποχή.

Οι σιλουέτες είναι δυναμικές και flirty, ενώ τις χαρακτηρίζει η θηλυκότητα και η κίνηση, σαν αυτή που προκαλεί το θαλασσινό αεράκι. Iδανικές για την περατζάδα στο νησί, δίπλα από την πισίνα ή για να απολαύσει κάποια ένα Negroni μπροστά στο ηλιοβασίλεμα, οι δημιουργίες της είναι ο ορισμός της καλοκαιρινής κομψότητας και  ενσαρκώνει τον πεμπτουσία του globe-trotter life style.

jenny.gr

Όταν την ρώτησα γιατί προτιμάει τα πλεκτά η απάντηση της ήταν αποστομωτική: «Αυτό είναι το πάθος μου. Έχει να κάνει με τα νήματα. Είναι fun, είναι συναρπαστικό, να δημιουργείς κάτι από το μηδέν». 

Δεν μπορούσα να μη την ρωτήσω πως βλέπει την μόδα μετά την πανδημία.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι πιο επιλεκτικός στις αγορές του μετά την πανδημίαΣίγουρα θα υπάρχουν εκείνες οι γυναίκες που θα προτιμήσουν να επενδύσουν στα basics. Ομως θα υπάρχουν κι εκείνες που θα θέλουν να ανακαλύψουν νέους σχεδιαστές, νέα είδη, σχέδια και χρώματα και θα είναι πιο παθιασμένες. Οι γυναίκες τώρα διψούν για glam, να ντυθούν όμορφα, να φτιάξουν τα μαλλιά τους και να βγουν».

Mε αυτά τα λόγια περιέγραψε τέλεια αυτό που αισθανόμαστε αυτή την περίοδο και τα φορέματα της είναι η πιο chic πρόταση για τις εξόδους του καλοκαιριού που στο χέρι μας είναι να το κάνουμε το πιο ξεχωριστό από όλα.

Η Summer 2021 Knitwear Collection του brand SANGUEL είναι διαθέσιμη στο SANGUEL pop up store στον 5 ο όροφο του attica City Link, από τις 20 Μαΐου 2021 ως και τις 31 Ιουλίου 2021.

Δείτε περισσότερες εικόνες από την συλλογή στη gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.