image
FASHION NEWS

Alexander McQueen: Στο νεό υπέροχο fashion film γυρισμένο στην Ουαλία πρωταγωνιστεί μια παρέα εφήβων


Μάρθα Κουμπάνη

14 Δεκεμβρίου 2021

Στις αρχές του COVID-19, ο oίκος Alexander McQueen, μαζί με τη Charlotte James και την Clémentine Schneidermann του Ffasiwn Stiwdio, ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι με γοργόνες και βασίλισσες της λίμνης, κεντήματα και illustrations. Στην γραφική κοινότητα του Merthyr Tydfil, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του Cardiff της Ουαλίας, ο οίκος ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την τοπική νεολαία. Το project “Last Summer in Wales”περιλαμβάνει μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για νέους, με στόχο να εμπνευστούν και να μυηθούν στο χώρο της μόδας και των δημιουργικών τεχνών. Έτσι, στο νέο, παραμυθένιο fashion film του οίκου, το οποίο είναι είναι γυρισμένο στην Ουαλία, πρωταγωνιστές είναι μια παρέα εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Jenny.Gr
Jenny.Gr

Η αγάπη της Sarah Burton για την ιστορία της Αγγλίας είναι εμφανής στις συλλογές της για τον Alexander McQueen . Οι αρχαίες παραδόσεις έχουν «υφανθεί» προσεκτικά στις συλλογές της, από τα γραπτά των αδελφών Μπροντέ και τους βιομηχανικούς μύλους της βόρειας Αγγλίας, μέχρι την αναβίωση ξεχασμένων αρχαίων χειροτεχνιών όπως το «beetling». Η ιδιαίτερα ρομαντική συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 του Burton ήταν ένα ερωτικό γράμμα στις κοιλάδες της Νότιας Ουαλίας, με τον οίκο να εγκαινιάζει το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη νεολαία, καθώς και ένα αντίστοιχο βιβλίο.

image

Την συλλογή ακολούθησε επαγγελματική φωτογράφιση μόδας με την ομάδα Alexander McQueen: Oι νέοι συμμετείχαν σε ένα ψηφιακό casting workshop με την Sarah Burton και την Jess Hallet (casting director του οίκου), όπου γνώρισαν στη διαδικασία του creative casting επιλέγοντας έναν φίλο, ή μέλος της οικογένειάς τους για να συμμετάσχει στη φωτογράφιση. Η Sarah Burton δημιούργησε μια σειρά από φορέματα στο χρώμα της λεβάντας που θα φορούσαν τα κορίτσια, με τους νέους να συμμετέχουν εξ αποστάσεως στα διαδικασία των fittings.

image

Ακολούθησαν εργαστήρια μόδας και φωτογραφίας και στην συνέχεια κεντήματος και ατομικά σεμινάρια για όλους τους νέους, διδάσκοντας τους μια ποικιλία τεχνικών, τις οποίες και χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν τα δικά τους designs.
Στους νέους δόθηκαν επίσης τετράδια για σχέδιο και φωτογραφικές κάμερες Polaroid. Στα τετράδια τα παιδιά θα κατέγραφαν όλα τα βήματα και τη διαδικασία παραγωγής του έργου, καθώς κα τις εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα που τους προκαλούσε.

Jenny.Gr

 

Jenny.Gr

Δημιουργήθηκαν έτσι δύο ταινίες ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, η μία συνολικά για το project και η δεύτερη είναι ένα fashion film αφιερωμένο στα λιλά φορέματα της συλλογής.