ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Alexa Chung βάζει λουκέτο στο ομώνυμο brand της


Μάρθα Κουμπάνη

18 Μαρτίου 2022

Η Alexa Chung βάζει λουκέτο στο ομώνυμο brand της
Η Alexa Chung βάζει λουκέτο στο ομώνυμο brand της

Η Alexa Chung, το γνωστό It girl από τη Μ. Βρετανία με το ξεχωριστό retro inspired στιλ προκάλεσε πανικό στους θαυμαστές της όταν κυκλοφόρησε το ομώνυμο brand της το 2017. Πέντε χρόνια αργότερα, σε μια δήλωση στο Instagram στις 17 Μαρτίου, η σχεδιάστρια, creative director και μούσα των σχεδιαστών ανακοίνωσε ότι κλείνει την εταιρία της με έδρα το Λονδίνο.

«Ήταν πέρα ​​από τιμή να μπορέσω να δημιουργήσω την γκαρνταρόμπα των ονείρων μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπέροχους πελάτες μας για την αγάπη που μας στείλατε – έχετε υπέροχο γούστο», έγραψε η Chung σε μια δήλωση, στην οποία αναφέρθηκε επίσης και στη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι νέες, μικρές επιχειρήσεις στον απόηχο της πανδημίας.

Πριν από την κυκλοφορία του brand της, η Chung είχε μια σειρά από επιτυχημένες εμπορικά συνεργασίες με high street brands και luxury labels, όπως η Superga, η Marks & Spencer και η Mulberry. Η συλλογή της με την M&S ξεπούλησε και η εμβληματική τσάντα Mulberry 2010 την δημιουργία της οποία ενέπνευσε –το απόλυτο αξεσουάρ του #indiesleaze– κυκλοφόρησε ξανά το 2020 για τον εορτασμό της 50ής επετείου του label.

To brand της Chung βασίστηκε σε κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας με μοντέρνες parisian chic πινελιές, όπως crochet ζακέτες με Breton ρίγες, φορέματα με παγιέτες, όμορφες φλοράλ φούστες και μερικά από τα αγαπημένα αξεσουάρ της σχεδιάστριας, όπως μπερέδες και πλεκτά κασκόλ. Η ανακοίνωσή της στο Instagram περιλάμβανε ένα μοντάζ της Alexa με μια σειρά από κλασικά κομμάτια του brand, όπως ένα δερμάτινο biker φόρεμα, μια τζιν σαλοπέτα και ένα μεταξωτό.

«Η απόφαση να κλείσουμε δεν πάρθηκε ελαφρά, κυρίως επειδή είμαι τόσο ευγνώμων για το πάθος και τη δημιουργικότητα της ομάδας ALEXACHUNG καθημερινά και την πίστη που είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την προσπάθεια. Είμαι τόσο περήφανη για την εταιρεία που γίναμε», πρόσθεσε η Chung στην ανάρτησή της.

Για όσους αναζητούν στοιχεία του στιλ της Αlexa για το ντύσιμο τους η τελευταία της συνεργασία με την Barbour, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022, περιλαμβάνει μερικά πολύ κομψά σχέδια όπως καπιτονέ πανωφόρια. Η ίδια η Chung ήταν σταθερά στο front row των shows για την σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2022.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.